Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Éjszakai ordibálás koliban....

Éjszakai ordibálás koliban. Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Egy magánkollégiumban lakok, egyetemista vagyok, és nem is keveset fizetek érte hogy ilyen minősíthetetlen emberekkel kelljen egy légtérben lakni. Nem csak kis zajról van szó, visítozva szaladgálnak a folyosón hajnali fél 1-kor, ordítva énekelnek, én és a szobatársam se tudjuk eldönteni hogy most ez így mi. Én is járok bulizni hétvégenként, én is szoktam szórakozni, de amit ők csinálnak az konkrétan csak gáz és kellemetlen mindenki számára. És szinte minden egyes éjszaka ez megy. Több ember is szólt már, de nem érdekli őket, az albérletház tulajdonosa a telefont sem veszi fel (de azért a bérleti díjat erényesen követeli), más meg nincs aki elzavarja őket. Ennek ellenére a házirendben benne van hogy 10 óra után nem itt kint kell vergődni. Hogyan tudnám megszivatni őket, vagy elérni azt többet meg se próbálják hogy itt kint bulikáznak?
tegnap 00:43
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Másik helyet keresel.
tegnap 00:51
 2/4 anonim válasza:
100%

Több fokozata is van a csendháborításnak, mindenképpen az lenne a legcélravezetőbb, ha békés metódussal kezdenél.

Ugyanazok szoktak hangoskodni? Vagy random?

1) Beszélj a hangoskodóval (ne fenyegetőzz, ne utasíts), csak szimplán mondd meg neki, hogy késő van és holnap korán kelsz.

Nyilván, ha egy idiótával van dolgod, elsőre nem sokat tehetsz.

2) Hívd fel a figyelmét a házirendre, aminek a megszegése derítsd ki mivel jár (bár ez már a fenyegetőzés kategória, ezért is lenne jó, ha nem te, hanem az illetékes járna el - van portás vagy bizti őr?)

3) Rendőrségi bejelentés csendháborítás ügyében. Bejelentés esetén kötelesek kijönni (érdemes tudni h az üvöltöző melyik szobában lakik), és tidd, hogy bizonyos decibel felett illetve időintervallumban az állandó vagy ismétlődő zajongás csendháborításnak minősül, ami után bírság is kiszabható.

Ezt persze nem úgy kell elképzelni, hogy kijön egy járőr és egy csekket a zajongó arcába nyom, általában ez többszöri felhívás után történhet.

Ennyi jutott eszembe így elsőre, szörnyű, amikor folyamatos sztresszben van az ember és nem tudja kipihenni magát mások miatt. Én már váltottam albérletet hasonló okból. Érdemes megnézni van-e más magánkollégium a városban vagy barátokkal közösen albizni, ha nagyon gáz a helyzet.

Sok sikert!

tegnap 04:22
 3/4 anonim ***** válasza:
A középsulis kolimban pont ezért este 10-kor lekapcsolták az áramot.
tegnap 08:12
 4/4 anonim ***** válasza:

Elvileg lenni kellene portásnak és/vagy éjszakai felügyelőnek.

Nem?

ma 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!