Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Idegbeteg szomszéd fel akar...

Idegbeteg szomszéd fel akar jelenteni, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szombat este átjött pár haverom, összesen egy óráig voltak nálam és (11 körül) meglátogatott a szomszéd házban élő “Karen”.

Már a kaputelefonon keresztül éreztem hogy nem lehet majd kommunikálni az illetővel, ugyanis végig torka szakadtából üvöltött, olyan erőszakosan még nem hallottam embert kopogni ahogy ő csinálta.

Szerencsére az alpári stílusa ellenére is (látszólag) nyugodt tudtam maradni, természetesen többször bocsánatot kértem, megígértem hogy máskor figyelni fogok a zajra. Felajánlottam hogy megadom a számom hogyha bármi problémája lenne legközelebb, de nem engedte, nem is fontolta meg hogy elfogadja, csak ordibált és rendőrséggel fenyegetőzött 3 percen keresztül.

Sokkal valószínűbbnek tartom hogyha valakire, akkor inkább rá kelt fel valaki.

Belátom kicsit hangosak lehettünk, ez 1-2 sör után volt, tehát simán benne van a dologban. Számomra felfoghatatlan hogy hogy lehet ennyire kiakadni egy olyan dolgon amit 2 mondattal, normális beszéd hangerővel is el lehetne intézni. Nekem is volt már hogy szólnom kellett ilyenért korábban de valahogy értelmes keretek közt is meg lehetett beszélni.

Ami furcsa volt az az hogy a házból senki sem reklamált, de valahogy a durván 50 méterre (a telek másik végében) lévő társasház ezen lakóját annyira zavarta hogy ilyen reakciót váltott ki belőle.

Eleinte úgy voltam vele hogy másnap átmegyek és megbeszélem vele a dolgot, de rövid gondolkozás után feleslegesnek tartottam, mert ismerem ezt az embertípust, esélytelennek tartom hogy értene a szép szóból.

Hozzáteszem hogy ugyanez a nő pár hónappal ezelőtt kivetette velem a kukából a mosógép dobozát (ami egyébként szét volt vágva hogy ne foglaljon sok helyet) mondván hogy oda nem lehet ilyen nagy dobozt kidobni...wtf

Természetesen ezt csak akkor mondta amikor végignézte hogy fél perc pakolászás után beleraktam a mocskos kukába, egy élmény volt a tisztítószeres hungarocelt halászgatni perceken keresztül, de gondoltam megcsinálom hogy ne legyünk rosszban egy ilyen miatt.

Albérletben lakok úgyhogy félek hogyha megint kiakad valamin költöznöm kell.

Ez már annyira feszélyez hogy néha akkor is ez jár a fejemben amikor a barátnőmmel ketten vagyunk nálam.

fun fact: éppen akkor jött a futár és végig hallgatta, majd megdícsért hogy ilyen nyugodtan tűrtem ahogy leordítja a fejem.

Köszi hogy végig olvastad:)

Ti mit tennétek a helyemben?

2021. máj. 24. 07:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
78%

Ne hagyd, hogy leuraljon.

Az ilyen férgeknek mindig kell egy aldozat, lépj ki ebből a szerepből, mert rád szállt.

Én hagytam volna a kukába a cuccot. Ha óbégat én hívtam volna rendőrt rá.

2021. máj. 24. 07:14
 2/14 anonim ***** válasza:
70%

Nem hangoskodnék.

Én is kiakadnék ha mondjuk éjszakás műszak után arra kelnék hogy a szomszéd hangoskodik.

11 környékén már bőven éjszaka van, az lenne a minimum ha tiszteletben tartanál másokat.

2021. máj. 24. 07:15
 3/14 anonim ***** válasza:
75%

Semmit. Próbáld elkerülni, és persze viselkedj normálisan, de a kérdésedből ítélve normális ember lehetsz.

Ha feljelent, akkor majd jól kiröhögik. Ha hangosak is voltatok annyira, hogy jogos a feljelentés, akkor sincs semmi bizonyítéka. Ha meg ő tényleg ez a stílusú ember, akkor a bérbeadód is ismeri, ő is röhögni fog. (Kivéve persze, ha a tulaj is Karen, bár a Karenek leszarják a szomszéd baját, ők a saját jólétükkel vannak elfoglalva.)

2021. máj. 24. 07:21
 4/14 anonim ***** válasza:
55%

3as nincs bizonyítéka? ha volt kis esze felvette telefonra a hangoskodást.

Kérdező gondolom neked is jól esne ha pihennél és a szomszéd verné a tamtamot, te se mennél át szólni ugye?

2021. máj. 24. 07:38
 5/14 anonim ***** válasza:
86%
Ha társasház akkor van házirend. Ebben benne van minden, a meddig lehet hangoskodni és a hová dobhatom a nagy kartont is. Elvileg a bejárat környékén ki kell függesztve lenni, ha nincs, a gondnok/közös képviselő tud egyet adni.
2021. máj. 24. 07:46
 6/14 anonim ***** válasza:
88%
Aki két sör után olyan hangos, hogy 50 méterre is azt lehet hallani...
2021. máj. 24. 08:04
 7/14 anonim ***** válasza:
69%

Csávó,azért gurult be,mert nem az első esetről van szó ?

Elsőre,nem ugrik senki neki a szomszédnak mert hangosabb,de ha már az X-ik akkor már igen . Stim !

2021. máj. 24. 08:28
 8/14 anonim ***** válasza:
75%

Este 11kor én is szóltam volna neked, normális hangnemben. Próbálj meg nem nálad taslit szervezni, ha ennyire hangosak vagytok, hogy athallatszik a szomszédba.

A kukabol tuti nem bányásztam volna ki a hungarocellt, azt mondtad össze volt vágva. Vagy mégsem? Vagy mégsem úgy, ahogy kellett volna?

Nekünk is voltak ilyen szomszédaink, akik hangosak voltak, kuka mellé simán letettek az új hűtő dobozát, stb... De mindenkivel szót tudtunk érteni szerencsére.

2021. máj. 24. 08:29
 9/14 anonim ***** válasza:
62%
Ha üvöltve jön, én simán ráb*szom a kaputelefont. Ha ennek ellenére feljön az emeletre, és dörömböl az ajtómon üvöltve, akkor kinyitom az ajtót, és betakarom, mint Moszkvát a hóesés, és mehet dolgára.
2021. máj. 24. 08:33
 10/14 anonim ***** válasza:
79%

Az ilyen nőt előbb vagy utóbb jól pofánverik, de érthető, hogy fel volt háborodva, csak higgadtan is lehet ezeket közölni.

Az a baj a sok panel/társasházi lakóval (főleg az újakkal, akiknek megveszi anyuka apuka a lakást, és egész életükben egy családi házban éltek), hogy magasról tesznek a társasházi etikettre.

2021. máj. 24. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!