Mit tegyünk, ha az alsó szomszédba idegbeteg, züllödt és kötöszködő nők költöztek albérletbe?
Hogyan lehet kideríteni a tulajdonos elérhetőségét?
Gondoltuk, szólunk nekik, mert már ezt nem bírjuk tovább.
Mi ebben a (saját) lakásban élünk 7 éve.
kb. fél éve költöztek ide.
A következők vannak:
- hétköznap akár hajnal 4-ig megy a bulizás, ivás, és a férjem szerint esetleg más is, mert múltkor mikor már nem bírta tovább, lement, és mondta, hogy felesleges kommunikálni velük, nem tiszták.
- ezzel szembel ők hozzánk mindenért felkopognak, a radiátort ütik, sőt, 85%-ban már alszunk, tehát nem hallhatnak semmit.
- pénteken este 10-kor értem haza, bementem a nappaliig levenni a cipőmet, mert a folyosón nem leeht leülni. Feljöttek szerintem szintén ittasan vagy cuccosan, és megfenyegettek, hogyha egy szisszenést is hallanak este 8 után, megnézhetem magamat, alpári módon elhordtak mindennek.
- nálunk voltak a férjem szülei, 4en beszélgettünk szombat este fél9kor, és ránkhívták a rendőrséget. Kulturáltan, normálisan beszélgettünk, nálunk már a másik szobában sem lehetett hallani semmit, nem buliztunk.
- szombat este szintén 8 körül ránk hívták a rendőrséget, mikor volt 2fő vendégünk, és társasoztunk, persze nevettünk, beszélgettünk közben, de ennél nagyobb zaj nem volt, nem óbégattunk, és nem volt hangzavar. A nappali melletti szobában szintén nem is lehetett hallani semmit, mert egy pár percig bementem oda keresni valamit, én fel is tűnt, milyen csöndes a buli.
- rendszeresen éjjel, mikor valószínűleg isznak, és elengedik magukat, tisztán fel leeht hallani a kisípolást igénylő alpári szövegeket, meg a még egy vodkát...stb.
A cigicsikket kidobálják az erkélyről, emiatt az alattuklakó is pipa már.
Mit lehet tenni?
2 40 év körüli alpári, 15 évesként öltözködő, igénytelen nő egyébként.
"Hogyan lehet kideríteni a tulajdonos elérhetőségét?"
Nálatok nem tudom hogy van, de felénk létezik közös képviselő és házmester is. Minden tulajdonos elérhetőségét tudják.
Az lenne a legjobb, ha a tulaj értesülni tudna arról, hogy milyenek a bérlői. Hátha felmondaná a szerződésüket.
Ha rájukhívjuk a rendőrséget akár többször is, akkor erről a tulaj értesül?
Semmit nem tudtok tenni.
El kell költözni az ilyen környékről,vagy nem kellett volna ott lakást venni.
A két alpári nyanya azért van ott,mert ott ezt meg lehet csinálni,és ott érzik magukat jól.
A rendőrség hívogatás meg ez az életforma,amit csinálnak,a tipikus ócska pr0lik ilyenek.
Sajnos ez a magyar társadalom része...
Ha kiteszik őket,akkor helyette megy majd a kutyaugatós meg kutyasz.ros bérlő,vagy a bicskával rohangáló izzadtságszagú skrizofén lipóttöltelék...
Olyan nincs, hogy a közös képviselő nem adja ki az elérhetőséget és nem is érdekli a probléma. A házirendet egyébiránt be kell tartani, ha ezt nem teszik a közös képviselő a ház tulajdonosok jogkörével eljárhat (azt nem tudom pontosan miben, de azért lényeges). A helyi önkormányzatnak feltehetően van "csend rendelete" ami megsértését az önkormányzat hatósági jogkörrel eljárva szankcionálhat, a rendőrséget párszor rájuk hívod, dokumentáltatod és nyomod az önkormányzat felé.
Kicsit más lehetőség, ha hozzáférsz, szedd le a villany és gáz mérők plombáit. A tulaj biztos kirakja őket, de előbb kikapcsolják a szolgáltatást és e miatt elköltöznek. Fontos, hogy másokét védeni kell, nehogy visszanyaljon a fagyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!