Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért tartanak fent az emberek...

Miért tartanak fent az emberek autót ha eleve olyan helyen élnek ahol nagyon jó a tömegközlekedés illetve minden szájukban van?

Figyelt kérdés

Nekem az a legvonzóbb egy nagyobb városban hogy mennyi pénzt megtakarit az ember mert minden elérhetö közelségben van gyalog is.

Míg az átkozott faluban ahol élek több óra a megyeszékhelyre az út busszal annyira rossz a tömegközlekedés,ha meg autó akkor nagyon sokban van fenntartani.

Ezért lenne logikus hogyha ember már egyszer sokat fizetett egy jó helyen lévö ingatlanért,élvezi hogy mennyit megtakarit idöben illetve pénzben hosszútávon de emberek mégsem úgy élnek.

2020. jún. 3. 10:59
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
31%
Én vasutasgyerekként nőttem fel, szeretek vonattal utazni. :-)
2020. jún. 3. 13:43
 32/36 anonim ***** válasza:
53%
Azért mert a N számú adó befizetésével is olcsóbban jössz ki a gépjármű használattal, mint ha nem a tömegközlekedést használod. A "modern" tömegközlekedés egyik sarkaltos pontja a tömegközlekedést BONYOLÍTÓ cégek alapfelfogása, mely szerint az emberek milliomosok úgy az időben, mint pénzügyileg. Amit pl. a bkk tesz az emberekkel, azt nyugodtan lehet nevezni intézményesített útonállásnak. Vagyont fizettetnek emberekkel azért, hogy nevetséges távolságokra még nevetségesebb "időnormák" alatt tudj elkeveredni. Mindennaposak a "napi meglepik". A hangos bemondóban folyamatosan a "Bibliát" olvassák fel, - mire kinyögi a szerencsétlen - a mikrofon túlvégén, - hogy mit akar veled tudatni, már egy másik járművön is zötyöghetsz akár még úgy is, hogy 15 percet vártál arra is. Ismerős a helyzet? "Mindig az ellenkező irányból jön előbb a jármű!" -Ezzel még meg is lehetne békélni, de amikor - RENDSZERESEN FORDUL ELŐ, hogy - három is, akkor azért már kinyílik az ember zsebében a bicska. Előkerül egy jármű, akkor nem lep meg senkit a hír, hogy a járművek többségét a mocsok eszi, - pl. végállomásra (!) képesek úgy beküldeni járművet a bkk esetében utasokat felszedni, hogy dózerolni lehet a fekáliát, sörös dobozokat, félbe hagyott pizzát a jármű fedélzetén. EZ azért - ismerjük el, - komoly teljesítmény! Teljesítmény az "utazó" közönségtől is úgy, mint a bkk-tól! Ha ezeken sikerülne túllépned, mindig találsz szinte kivétel nélkül minden járművön egy "ügyeletes hülyét", - aki ápolatlan, hiányos öltözetű, hangoskodik, részeg, az utasokat megbotránkoztató módon viselkedik, sikoltozik - "telefonálás" fedőnéven. Az emberek szükségtelenül is agresszívak egymással ill. kivagyi módon játsszák az eszüket. Erre szerintem csak a főpolgármester úr kíváncsi, normális ember nem, - aki használja a bkk-t, az csak azért teszi, mert kényszerpályán él, nincs más választása. És valljuk be, több, mint nevetséges, hogy pl. 17 km út megtételére 80 perc szüksége van egy agyon szervezett káoszbrigádnak és mindez többnyire zsúfoltságban! Speciel, nem vagyok erre kíváncsi, - úgy meg végképp nem, hogy olcsóbb kinyögni az adókat, a benzint, illetve a karbantartást, mint hónapról-hónapra a bkk-val bohóckodni!
2020. jún. 3. 14:18
 33/36 anonim ***** válasza:
84%

Én nem járok autóval, sőt, van, de most adjuk el épp ezért.

Viszont én demagógiának érzem, amikor a tömegközlekedést egy happy és kényelmes valaminek írják le.

2-3 ember az intim szférámban, ősz elejétől tavasz végéig a fűtéstől izzadok le és van kellemetlenül melegem, nyáron meg... Nyár van. Bár akkor legalább levegő van és a szervezetem is úgy van beállva, hogy igen, most normális a meleg.

Levegő elhasznált és fullasztó.

Iszonyú lassú a tömegközlekedés amúgy. Jó, részben jellegéből adódik, párszáz méterenként megáll, hogy lehetne gyorsabb. Ettől még lassú.

A peronon, átszálláskor megy a horda (már bocsánat a szóért), mint a vakegér, persze csigalassan. Ja és olyan sűrűn, hogy szinte egymás lábára lépnek.

Én például nehezen viselem a tömegközlekedést.

Ha van ülőhelyem és nem tornyosul az intim szférámban 3 ember, akkor megvagyok. Akkor már csak oxigén nincs és 25 fokban kell ülni nagykabátban, 0 fokhoz öltözve.

Senki se mondja, hogy ez az ember számára a természetes és hogy ez kellemes.

2020. jún. 3. 14:23
 34/36 anonim ***** válasza:
62%

Nyilván nem a "kényelemről" szól a tömegközlekedés, bár vonaton nem bánom, hogy bármikor ki tudok menni WC-re egy hosszabb utazás alkalmával (nagyszüleimhez 6 órákat vonatoztunk az ország sarkába gyerekkoromban, autóval sem sokkal gyorsabb). Azért Velencébe kényelmesebben eljutottam több ízben is vonattal, mint egyszer busszal csak ismerősökkel a Garda-tóhoz. 12 óra vagy több utazás azért nem mindegy. A reptéri macerát nem szeretem, akármennyire is szeretem magát a repülést, néha úgy bánnak az utassal, mint a bűnözőkkel, és egyre kisebb az utastérbe felvihető poggyász, úgy meg már nem mindig éri meg az "olcsó" repjegy.

Budapesten a belvárosban lehet problémás az autó, nehéz parkolni, dugók csúcsidőben, volt olyan, hogy kollégákkal mentünk munka után valahova Budapest belvárosába, és akik tömegközlekedéssel mentünk, hamarabb odaértünk, mint akik autóval jöttek, olyanokat hallok most is, hogy másfél óra volt parkolót találni, ennyi idő alatt elmegyek a munkahelyemre és vissza (12km-es táv kétszer) tömegközlekedéssel, és még csak sietnem sem kell. Külvárosban jó lehet az autó, meg annak, aki munkához is használja, de vannak olyan helyek, amik jól el vannak látva tömegközlekedéssel.

2020. jún. 3. 14:35
 35/36 anonim ***** válasza:
46%
Azért, hogy: nagyoskodjanak a többiek előtt; együtt szidhassák a mindenkori kormányt az üzemanyagárak ellen, ellenben felvegyék az ótóvásárllási kedvezményeket.
2020. jún. 3. 20:37
 36/36 anonim ***** válasza:
100%
Munkába járni, bevásárolni távoli olcsóbb bevásárlóközpontokban, hétvégén kirándulni, elutazni a nyaralóba, meglátogatni a rokonokat, nyaralni menni soroljam még? Igazad van, falun létszükséglet, városban kevésbé, de akkor is kell.
2020. jún. 4. 07:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!