Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért tartanak fent az emberek...

Miért tartanak fent az emberek autót ha eleve olyan helyen élnek ahol nagyon jó a tömegközlekedés illetve minden szájukban van?

Figyelt kérdés

Nekem az a legvonzóbb egy nagyobb városban hogy mennyi pénzt megtakarit az ember mert minden elérhetö közelségben van gyalog is.

Míg az átkozott faluban ahol élek több óra a megyeszékhelyre az út busszal annyira rossz a tömegközlekedés,ha meg autó akkor nagyon sokban van fenntartani.

Ezért lenne logikus hogyha ember már egyszer sokat fizetett egy jó helyen lévö ingatlanért,élvezi hogy mennyit megtakarit idöben illetve pénzben hosszútávon de emberek mégsem úgy élnek.

2020. jún. 3. 10:59
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
53%
Magyarországon az autó státusszimbólum és farokhelyettesítő, tízből kilenc városlakónak azért van, mert különben azt hinné a szomszéd, hogy nem telik rá. Ha szoktad olvasni a Kiszámoló blogot, feltűnhetett, hogy két olyan cikke volt Miklósnak, amire ezer felháborodott komment érkezett, az egyikben azt taglalja, kell-e mindenkinek autó, a másikban azt, ki számít középosztálynak. (Utóbbit szerintem is irreálisan lőtte be, de már a kommentek stílusából látszik, hogy ahol az emberek a státuszukban érzik támadva magukat, ott forronganak igazán az indulatok, és az autós cikk is ebbe gázolt bele.)
2020. jún. 3. 12:01
 12/36 A kérdező kommentje:

Milyen gyakran szoktad látogatni a 100 kmre élö rokonokat/barátokat ahol nincs tömegközlekedés?

Mert ha havonta 1-szer akkor még taxival is olcsóbb mint saját autóval illetve vannak ismerösök akkor meglehet kérni öket hogy üzemanyagpénzért elvigyenek...

Az autó meg akkor is viszi a pénzt ha alig van használva.

Ha nagybevásárlás is a gond szerintem a taxi sokkal olcsóbb,az is hányszor havonta max 2-szer?

Látom ez kényelmi dolog sokaknál kerül amibe kerül..de pénz tekintetében nem racionális

2020. jún. 3. 12:21
 13/36 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig több értelme van külvárosban autót tartani nagyobb utak és nagyobb bevásárlások illetve orvoshoz járás miatt (a mentő nem megy mindenhova csak mert valaki nehezebben mozog), mint minden nap parkolóhelyet vadászni a belvárosban és araszolni a dugóban, ha már valaki autót használ.

A taxi sem olcsó.

2020. jún. 3. 12:31
 14/36 anonim ***** válasza:
60%

12: én mindennap használom az autót. Taxi nem fog ilyen messze vinni és várni meg menni egyik helyről a másikra, ha pl. kirándulni megyünk. Egyébként a 110 km-re lévő barátok már a határ túloldalán vannak, mert határ közelében élünk, szóval oda nem vinne senki. De nem is szeretném. Ott is járunk az adott városban is vásárolni. És a környéken is sok kirándulóhely van.

Nekem inkább a taxi tűnik kényelmi dolognak. Mint valami sofőr vár rám a boltok előtt :D Bevásárlás nem csak havonta 2x van, mert nem egy óriási házban élek, ahol mindenből be van raktározva.

Én csak akkor megyek taxival valahova, ha iszom és nem vezetek. A taxira várni kell, hallgatni a taxis hülyeségeit és figyelni, hogy nem vernek-e át. Az autóba csak beülök és megyek.

2020. jún. 3. 12:31
 15/36 anonim ***** válasza:
30%
Számomra sikertelen az az ember aki 30-on felül még mindig a buszra vár! Az új telcsire nem sajnálja a pénzt, minthogy venne egy kis kat. olcsó autót! Inkább áztok-fáztok a buszmegállóba, remélve, hogy nem marad ki a járat! Szeretnél te is autob.zi lenni csak még kicsi vagy hozzá!
2020. jún. 3. 12:50
 16/36 anonim ***** válasza:
66%
Nagy öröm a tömött buszon, félig elázva, egy (vagy több) gyerekkel a karodon, hogy nehogy összetapossák, meg kapjon levegőt :D Aztán hazafelé ugyanez, csak még két 5 kilós szatyor is van, mert a boltba is beugrottál :D Nyáron meg folyik rólad a víz. És persze a jó drága bérletért szagolgathatod az ingyen utazó hajléktalanokat. Köszi, de így a 40 felé már nem erre vágyom.
2020. jún. 3. 12:54
 17/36 anonim ***** válasza:
59%
Összesen telefonra nem fizettem annyit, mint amennyibe egy akár használt, de még használható (nem roncs) autó kerül. :-D Nekem még nem volt időm letenni a jogsit, középiskolában nyelvvizsgázni akartam és ütköztek az időpontok, utána meg más jött közbe. Én elvagyok tömegközlekedéssel, a szüleimnek van egy autó, ha valami kell, de a legtöbb helyre eljutottam tömegközlekedéssel vidékre is, vonaton nőttem fel, számomra nem kényelmetlen ez az utazási forma, de jó, ha van autó a családban, annyit viszont nem autóznék, hogy megérné fenntartani, a szüleim azért többet használják. Tesómnak van autója még, de ő távolabb él, kisebb városban, ahol a tömegközlekedés sem a legjobb, neki jó.
2020. jún. 3. 12:59
 18/36 anonim ***** válasza:
38%

"Nagy öröm a tömött buszon, félig elázva, egy (vagy több) gyerekkel a karodon, hogy nehogy összetapossák, meg kapjon levegőt :D Aztán hazafelé ugyanez, csak még két 5 kilós szatyor is van, mert a boltba is beugrottál :D Nyáron meg folyik rólad a víz."

Nem is értem, a szüleim hogy csinálták autó nélkül gyerekkoromban, mégis felnőttünk... :-D

2020. jún. 3. 12:59
 19/36 anonim ***** válasza:
86%
18: Mi is buszoztunk gyerekkoromban. De akkor nem volt ilyen tömeg. És nem voltak hajléktalanok. De rossz időben, akkor sem volt kényelmes. Na, meg pénzünk sem volt elmenni ide-oda, mint most. Persze, felnőttünk. De én jobb életet szeretnék a gyerekeimnek. Amiben nálam beletartozik az utazgatás, a kirándulás. Hogy ne felnőtt fejjel járjanak először külföldön, hogy ne felnőtt fejjel ismerjék meg az országot, vagy akár a saját környékünk érdekességeit.
2020. jún. 3. 13:03
 20/36 anonim ***** válasza:
59%
Én utazgatok tömegközlekedéssel is, ebben nem akadályoz meg az autó hiánya. Gyerekkoromban is utazgattunk.
2020. jún. 3. 13:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!