Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért tartanak fent az emberek...

Miért tartanak fent az emberek autót ha eleve olyan helyen élnek ahol nagyon jó a tömegközlekedés illetve minden szájukban van?

Figyelt kérdés

Nekem az a legvonzóbb egy nagyobb városban hogy mennyi pénzt megtakarit az ember mert minden elérhetö közelségben van gyalog is.

Míg az átkozott faluban ahol élek több óra a megyeszékhelyre az út busszal annyira rossz a tömegközlekedés,ha meg autó akkor nagyon sokban van fenntartani.

Ezért lenne logikus hogyha ember már egyszer sokat fizetett egy jó helyen lévö ingatlanért,élvezi hogy mennyit megtakarit idöben illetve pénzben hosszútávon de emberek mégsem úgy élnek.

2020. jún. 3. 10:59
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
70%

Én azt utálom, amikor valaki dafke beleköt mások életvitelébe, kérdező.

Megkérdezted, hogy az autótulajdonosoknak miért kell saját gépjármű. Megválaszolták. Minek kell belekötni? Azt se tudod, ki ő. És ha csak havonta párszor használja, mert pl nyugdíjas és csak az unokákat viszi/piacra megy, mi közöd hozzá? Ő dolga. Ez a fajta okoskodás, fölényeskedés, lenézés az (egyik) fontos oka annak, hogy miért nem szeretik az emberek a "zöldeket", vagy egyes pártokat pl.

Magatok alatt ássátok a fát.

2020. jún. 3. 13:11
 22/36 anonim ***** válasza:
52%

Egyébként meg nem vagyok gazdag, én is megmagyarázhatom, hogy ááá, nem is olyan jó luxusvillában élni/egzotikus helyekre kirándulni...

Kb ugyanez, amikor a belvárosi "felvilágosult" biciklis okoskodik az autósoknak. Okkal döntöttünk így, fizetjük az adókat, benzint, biztosítást, javítást, és élvezzük az előnyöket is. Így fer.

2020. jún. 3. 13:16
 23/36 anonim ***** válasza:
35%

Látom a lepontozás az megy? Elárulnátok, hogy miben vagytok mások a (tényleg) mindenhová autóval járó embernél, az autó hiányán kívül?

Ő is ragaszkodik a véleményéhez és mindenkit hülyének néz, és ti is.

2020. jún. 3. 13:20
 24/36 anonim ***** válasza:
72%
Hány telód volt már eddig? A legelső kis Corsám egy átlag havi fizuba került és kimehettem vele a világból is! Annyira nem nagy dolog egy autót fenntartani és legalább senkire nem szorulok, ha fuvar kell. Kinek mire van igénye!
2020. jún. 3. 13:21
 25/36 anonim ***** válasza:
69%
Én ismerek olyat, akinek van autó is, bicikli is, és tömegközlekedik is, ez szerintem teljesen jó. Mindegyiket máshogy használja. Meg ismerek olyat is, aki a WC-re is autóval jár, na ez szerintem túlzás.
2020. jún. 3. 13:23
 26/36 anonim ***** válasza:
32%

Na igen, az öreg suzukikra sem kell sokszor költeni, és akkor sem sokat. Nem paradoxon az, hogy az ember nem költi rá a gatyáját az autóra

2020. jún. 3. 13:24
 27/36 anonim ***** válasza:
74%

Budapesti vagyok és van autóm. Nincs minden a számban, a munkahelyemre, ami szintén Budapesten van, közel egy órát utaztam naponta, és egy órát haza BKV-val, autóval a napi két óra közlekedés lecsökkent összesen 40 percre, ha korábban indulok, még kevesebbre. Arról nem is beszélve, hogy nem kell a szakadó esőben áznom, meg a latyakban sétálnom és koszosan beérnem az irodába. Nem mellesleg be tudok vásárolni vele normálisan előre, nem kell mindennap boltba járni, mert el tudok vele vinni bármennyi cuccot.

Ha kedvem támad, beülök a kocsiba a kutyámmal és elutazom a Velencei-tóhoz, nem kell jegyeket vennem, tömegnyoromban présedődnöm a 40 fokos vagonban, miközben a kutyámon rajta kell, hogy legyen a szájkosár. A szüleimet ha meglátogatjuk, olcsóbbra jön ki autóval menni, mint tömegközlekedéssel, és mivel nem kell átszállni, meg csatlakozást várni, előbb oda is érek és nem vagyok menetrendhez kötve.

Emellett pedig használom a tömegközlekedést is ugyanúgy, de hogy ennyire beszűkült vagy, hogy ilyenekbe nem gondolsz bele...

2020. jún. 3. 13:30
 28/36 anonim ***** válasza:
57%
Messziről látszik, hogy odaadnád a fél lábadat egy kocsiért, csak anyagilag tuti messze állsz hozzá! "Régen megvoltak autó nélkül"- Persze, dédim meg kézzel mosott, én már kihagynám! Ne gyere már ilyen hülyeséggel, hogy csudajó móka a busz, vonat utazás! Utazz rajtuk helyettem is!:D
2020. jún. 3. 13:36
 29/36 anonim ***** válasza:
66%
18: Bírom az ilyen válaszokat. Csak nem értem. Akkor is nőttek fel emberek, amikor áram sem volt. De gondolom, te is szereted azt a kényelmet, amit nyújt.
2020. jún. 3. 13:39
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

Igen, Budapestnek is vannak olyan részei, ahol nem jó a tömegközlekedés, én pont fordítva vagyok a munkahelyemmel, nekem gyorsabb tömegközlekedéssel a város másik végéről bejutni metróval és villamossal, és nincs elég parkolóhely a munkahelyemnél vagy a hozzá tartozó udvarban.

A szüleimnek például azért jobb, hogy van autó, mert ahova bevásárolni járnak, oda macerás kijutni tömegközlekedéssel és hazacipekedni, illetve messze van megálló, de ott minden egy helyen van nagyjából, ruházat, élelmiszer, posta, gyógyszertár, bank, és jók az árak. Hozzám már közelebb vannak hasonló helyek, nem tartok mindig velük, ezért nekem erre is megfelel a tömegközlekedés, mert a munkahelyemről hazafelé is több bolt útba esik például, nem kitérő, és a lakótelep is jól el van látva ilyenekkel, az ő lakótelepük már nem ilyen jól felszerelt, pedig az az újabb. Tőlük több idő lenne bejárni a mostani munkahelyemre is, pedig csak egy kerülettel költöztem arrébb, és mindkettő külváros.

Én nem vagyok rákényszerülve az autóra, és az utazásoknál is megtanultam praktikusan pakolni, kutyástól, tömegközlekedéssel, hogy meg tudjam oldani autó nélkül, emiatt jó, hogy nekem nem okoz problémát vonatozni. Van, ahova autó kéne, de egyelőre nem merítettem ki azokat a helyeket, ahova máshogy is eljutok, így nekem nem kényszer.

Sok telefonom volt már amúgy, egy időben csak használt készülékeket vettem, olyan 10-15 éve, 17 éve használok mobiltelefont amúgy, és tényleg nem fizettem még rá egy autó árát a készülékekre. Nekem sose kellett a legújabb csilivili méregdrága kütyü, pedig informatikában dolgozom, van, ami fontos számomra, hogy tudja, de összehasonlítom az árakat, készülékeket, és ha valami csak valami olyan funkció miatt drágább, amit nem használok ki, nem azt veszem, hanem az olcsóbbat, rendeltem már külföldről is telefont, mert egy 10-essel olcsóbb volt, mint itthon boltban, és nem rakták rá a vámot meg az áfát.

2020. jún. 3. 13:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!