Megtilthatja a szomszédom, hogy zenét hallgassak?
A szomszédomat (miután meglátta, hogy új hangfalat vettem), zavarja a zenehallgatási szokásom. Pedig, szerintem nem hangos annyira, de őt ez is zavarja, mondván áthallatszik.
Ő a tv-jét a 100-as skálán 2-en!!! hallgatja 5 méterről, és ezért zavarja, ha néha egy-egy zenefoszlány átszűrődik. Arra, hogy miért nem hangosítja fel, azt válaszolja, hogy ő nem akar engem zavarni. Mondtam, hogy cseppet sem zavarna, de mégsem teszi. Viszont egyenesen megtiltotta, hogy a hangfalakon zenét hallgassak! Vegyek fejhallgatót mondta. Joga van ehhez? Este 9 után nem is zenélek egyáltalán. Ált. 6-9 között szoktam. Kertváros XXII. kerület. Kertes családi ház egybeépítve. Köszönöm előre is!
És bocs, hogy ilyen hosszú lett. :)
Nézz utána a XXII. kerület honlapján, hogy mikortól van csendháborítás! Utána nem illik zajongani. Hacsak nem papírból épült a ház, akkor nem hallatszik át olyan brutálisan a mélynyomó sem.
Egyébként nem, nem tilthatja meg.
Ez nem csak magyar szokas. Ahol en lakom, nehany barom kepes kimenni a parkba uvoltetni a szar zenejet, es meg nekik all feljebb, amikor rajuk van szolva, hogy a parkba pihenni mennek az emberek es nem azert, hogy ezt hallgassak.
A legjobb az amikor fekak vmi irdatlan szar rapet hallgatnak a buszon hangosan, a muszlimok meg valami imadkozast. Es nem erdekli oket, hogy te is ott vagy.
Probalnek en hangosan Slayert hallgatni. Ramhivnak a rendorseget.
Mindegy, a lenyeg az, hogy nagyon sok embernek meg kellene tanulnia masokra is tekintettel lenni, de ez nem fog megtortenni, mert mindenki azt hiszi, hogy korulotte forog a vilag.
Én is a XXII.kerületben lakom. Nálunk úgy van a szomszédok között, hogy senki nem szól, ha a másiknál alkalmankként van házibuli és akkor is igyenszünk normál keretek között, másokat nem zavarva szórakozni. Nyilván áthallatszik ez-az, de nem szólunk, mert van, amikor a másik hangosabb.
Ahogy előttem is írták, vannak unatkozó megmondóemberek, akik szeretik terrorizálni a környezetüket és lesni másokat vagy hallgatózni. Nálunk is volt ilyen.
Egyébként nálunk is van nagy teljesítményű hangfal amivel a házat le tudom bontani ha feltekerem maxra (nem szoktam), múltkor amikor zenét hallgattam, akkor kérdeztem a szomszédot áthallatszik-e, de azt mondta, hogy nem. Pedig egymás mellé van építve a 2 ház.
Kétlem, hogy egy tévét max hangerőn hallgató süket ember majd pont a te mélynyomódat fogja hallani.
Egyébként nem tilthatja meg.
Köszönöm mindenkinek!
Amúgy, szinte mindenbe belekötnek, nem csak belém... :)
Huuuu de baromi kemények vagytok, így pofánb*aszná meg úgy....😅
Aztán életben meg fülük-farkukat behúzva kussolnak és jönnek a GYK-ra panaszkodni. Sok mindent elárul rólatok, hogy egyből agressziót vetnének be és rögtön verekedni akartok. Mondjuk velem biztos jól járna az ilyen nethuszár, mai napig járok önvédelemre, kisujjal elintézném az ilyen "pofánb*aszlak" hülyegyerekeket, bár nem süllyednék le az ő szintjükre.
Azt, hogy a SAJÁT lakásomban zenét hallgatok, ahhoz senkinek semmi köze.
Vicces, hogy néhányan azt hiszik ők megszabhatjak ki mit csinálhat az otthonában. A kérdező leírta, hogy nem bömbölteti a zenét, de nehogy már engedélyt kelljen kérni őfelségétől. Vicc. Ahogy neked jogod van pihenni, pont ugyanúgy nekem is jogom van zenét hallgatni. Nem a kérdező baja, hogy a szomszédja néma csendben ücsörög a lakásban és az elso zajfoszlány miatt megy nyavalyogni. Az ilyen költözzön tanyára, ott senki nem fogja zavarni. 🤷🏽♀️
Persze, megnézném mikor menne itt át bármelyik fotelharcos, hogy ő jól "pofànb*assza" a szomszédot, csak mert az zenét hallgat. (Aztán egyszer nehogy rafázzatok és titeket gyepáljon el alaposan valaki..)
Van ahol amúgy konkrétan papírvékonyak a falak, azt is tisztán hallani, hogy mit beszél a szomszéd. Ott bizony nagy eséllyel a halk zene is athallatszódik (minden egyéb más mellett), hát ez van. Akkor sem tilthatod meg a másiknak, hogy a tulajdon lakásában mit csinálhat és mit nem.
Amúgy kritikán aluli és gusztustalan ez a "jól pofánb*asznám" típusú proli magatartás, őszintén gratulálok, aki egyből verekedne, biztos csodás nevelést kaphatott otthon......
Egyébként ez a po.fánbasznám szóhasználat csak egy kifejezés arra h megérdemelné szerinte.
Gondolom ti imádtok mindenkit és soha senkit sem vernétek meg,ha tudnátok h soha semmi vonzata nem lesz.
Az életem során sok ember megerdemelte volna h po.ánbasszam,de természetesen nem tettem hiszen van annyi eszem h nem akarok ilyen miatt bajba kerülni.
Szoval aki irta az nem azt irta h meg is veri,csak szerinte megérdemelné.
Ahogy nagyon sokan megérdemelnének egy alapos verést.Attol fuggetlenul nem teszi meg mindenki.
Egyébként én is megverném az alsó szomszédot aki állandoán üvöltette a zenéjét.De veri az élet neaggódjatok.
2 alkalommal szoltak neki a rendőrök..harmadjara a rendőr finom csekket nyujtott át neki.Mondták neki h ha mégegyszer jönniük kell majd a bírósàgon találkoznak.Ennek pont fültanuja voltam.
Azóta betojt és elpucolt.
Teljesen felesleges magyarázkodni meg mentegetőzni utolsó, a lényeg ugyan az. "csak egy szófordulat", ugyan már. Max annál, aki szíve szerint valóban pofán is verné a másikat. Illetve a törölt kommentekből egyértelműen kiderült, hogy az illető/k nem szófordulatnak szánták, hanem keménykedni próbáltak.
"soha senkit sem vernétek meg,ha tudnátok h soha semmi vonzata nem lesz."
Mi olyan hihetetlen abban, hogy normális ember nem verekedik?? Innen is látszik, hogy nem csak "szófordulatnak" szánod a pofánb*aszást, hisz utána meg leírod, hogy "ha tudnátok h soha semmi vonzata nem lesz"
Tehát ha nem lenne következménye, te bizony nyugodt szívvel verekednel. Márpedig értelmes felnőtt embernek meg sem fordul a fejében, hogy megverje a másikat, pusztán azért mert az számára nem szimpatikus dolgot csinál/t! A gyenge, agresszív ember az, aki a szomszéd zenéje hallatán egyből menne pofánb*szni azt.
Lehet ám normálisan kommunikálni is, vagy akár elküldeni a fenébe a másikat, de semmi szükség agresszióra/verekedésre.
Amúgy nekünk is volt ilyen szomszédunk, akit zavart hogy zenét hallgattunk, persze az már nem volt gond, hogy ők egésznap dörömböltek, izomból csapkodták az ajtókat meg elefánt léptekkel járkáltak. Nem max hangerőn hallgattuk, ergo nem úgy szólt a zene, hogy egymást sem hallottuk a lakáson belül. Erre el kezdtek dörömbölni a falon, ezzel jelezve gondolom hogy zavarja őket a zene. A 3. után visszadörömböltünk, nem értettük mi ezzel a céljuk. Aztán csenget a rendőrség. A baromja nem mert átjönni (mert gondolom sejtette, hogy nem tenné zsebre, amit kapna), így inkább rendőrt hívott. 🤦🏽♀️😂 Elmondtuk a biztosuraknak, hogy a szomszéd párszor belevert a falba, ez volt számára a "légy szíves halkabban", majd hozzátettük, hogy ők 5x hangosabbak és ez az az hangerő, ami mellett nem halljuk a dörömbölésüket, tehát ha mi "csendháborítunk", akkor bizony ők is.
Persze a rendőr átment hozzájuk (nekünk amúgy burkoltan kiröhögte a szomszédot), és megkérte őket hogy legközelebb ne hívják ki ilyen "baromság" miatt a rendőrséget, ugyanis abszolút nem hangos a zene és semmiféle szabályt nem sértünk azzal, hogy a saját lakásunkban megy a zene normál/közepes hangerőn.
Utána fülét-farkát behúzta a drága szomszéd és pluszba még megkapta tőlünk is, hogy irtó szánalmas hogy nem mert atjonni, inkább verte a falat és ment sírni a rendőröknek.😒😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!