Megtilthatja a szomszédom, hogy zenét hallgassak?
A szomszédomat (miután meglátta, hogy új hangfalat vettem), zavarja a zenehallgatási szokásom. Pedig, szerintem nem hangos annyira, de őt ez is zavarja, mondván áthallatszik.
Ő a tv-jét a 100-as skálán 2-en!!! hallgatja 5 méterről, és ezért zavarja, ha néha egy-egy zenefoszlány átszűrődik. Arra, hogy miért nem hangosítja fel, azt válaszolja, hogy ő nem akar engem zavarni. Mondtam, hogy cseppet sem zavarna, de mégsem teszi. Viszont egyenesen megtiltotta, hogy a hangfalakon zenét hallgassak! Vegyek fejhallgatót mondta. Joga van ehhez? Este 9 után nem is zenélek egyáltalán. Ált. 6-9 között szoktam. Kertváros XXII. kerület. Kertes családi ház egybeépítve. Köszönöm előre is!
És bocs, hogy ilyen hosszú lett. :)
Szerinted nem hangos. De voltal nala "hangmintat" venni?
Megtiltani nem tilthatja meg.
Csakhogy mint valaki aki ugyanezt atelte a masik oldalrol, el tudom kepzelni, hogy mit erez.
Amikor kb nem tudom a filmemet nezni, mert a szomszed zeneje athallatszik, es nagyon zavaro amikor a ketto keveredik. Nalam pl mar 4 honapja felujitanak, szombaton 9-kor nekiallnak kalapalni, falat vakarni, es meg sorolhatnam. Szoval en muszaj vagyok koltozni mas fasszsaga miatt.
Miert nem hangositja fel? Mert talan nem mindenki akar es szeret ugy tv-ezni, hogy mindenki hallja.
Pont 6-9 ora lenne az amikor az ember hazamegy, es pihenni szeretne, nem a szomszed zenejet hallgatni.
Vannak akik erzekenyebbek a zajokra es azok ahogy az ido mulik egyre erzekenyebbek es idegesebbek lesznek.
Ezt mondom ugy hogy heavy metalt hallgatok. Fulhallgatoval allandoan, mert felfogtam, hogy nem mindenki szereti.
Köszönöm!
Utolsó: sima sztereó, mélynyomó nincs.Kis csöes erősítő 2x16w, SF Concerto. hangfal
Tudom, es erre nincs igazan valasz. Mert te meg azt csinalsz a sajat hazadban amit akarsz.
Mint ahogy a szomszedomnak is joga van felujitani a hazat.
Csak ez meg utkozik azzal, hogy a szomszed mondjuk nem szeretne jazzt hallgatni, amikor hazamegy a munkabol.
Vagy az en esetemben, szombaton szeretnem kielvezni a csendet, az egesz heti nyuzsges es hangzavar utan.
En tuti, ha egyszer lesz sajat hazam, akkor az le lesz hangszigetelve, mint egy zenei studio, es akkor senkit se zavar.
Törvény szerint hallgathatsz zenét,szobahangerön!
Ami annyit jelent a helység térfogatát nem haladja tùl a zene.
Ha a szomszéd hallja akkor bizony hangosabb mint kellene.
És tévhit h csak este 10 után van csendháboritás.
Körbe jártam már ezt a témàt,ügyvéd által is.
Ugyanugy szòl a tévére is,rádiòra is,az àllandò hangos pofázásra és sorolhatnám.
Sajnos nekünk sincs pénzünk saját családiházra.
De igyekszünk.
Penelban el kell fogadni azt h korlátok között kell élni.
Aki ezt nem tudja elfogadni keressen màs megoldàst.
Egyébként én is fülessel hallgatok zenét,beszereztem vezeték nélkülit igy ugyanugy teszem veszem a dolgom ahogy szoktam.
Semmiben sem akadàlyoz,söt egyenesen élvezetesebb igy hiszen mehet full hangerön,senkit sem fog zavarni.
Törvényileg bármit csinàlhatsz az otthonodban.De mértékkel szabad és tudni azt hol a határ.
Ahogy leirtam az otthon szòt nekem az otthon egy olyan zug ahova elvonulhatok,pihenhetek...Nem arrol h jobbrol balrol felülröl alulrol hallgassam az àllandò dübörgést,tvt,orditozàs
Az nem otthon hanem egy börtön amiért még te fizetsz...
Kompromisszumokat kell kötni és el kell fogadni azt h élnek körülöttünk.
Persze sokat toleràl az ember,de hosszutávon betegséghez vezethet.
Én voltam ebben a cipöben,nem kivànom senkinek.
Nem tilthatja meg.
Ha zavarja, hívhat rendőrt. Ha a rendőr azt mondja, hogy ő semmit se hall, akkor te nyertél. Ha ő is hangosnak tartja, akkor szól neked és lejjebb veszed.
Kérhet zajmérést, ami azt jelenti, hogy megmérik, hogy a határértéket eléri-e a zajszint (ami tőled származik). Van nappali és éjszakai határérték is. Ha túlléped a határértéket, akkor neked kell a vizsgálat díját kifizetned. Ha nem, akkor neki.
A legrosszabb, ami történhet, hogy rossz viszonyba kerülsz a szomszédoddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!