Megtilthatja az alsó szomszédom elektromos futópad használatát?
természetesen futhatsz a futópadodon,
" Aki lakott területen, az ott levő épületben indokolatlanul és a megengedettnél nagyobb zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát zavarja, szabálysértést követ el."
úgyhogy köteles eltűrni a szomszédod ,az ebből fakadó zajt,
ha mégis följelent,téged nem fognak elmarasztalni,
A társasházatoknak van házirendje. Nézd meg, mikor lehet zajjal járó tevékenységet folytatni hétköznap ill. hétvégén.
Ebben le van fektetve, hogy pl. hétköznap reggel 8-tól este 20:00-ig és szombaton 10-től 17-ig lehet zajjal járó tevékenységet folytatni. Tehát ebben az időben nyugodtan futhatsz.
Ha feljelent, bemérik a zajszintet, ami nem hiszem, hogy meghaladná a zajhatárt.
A statikára, rezgésekre tényleg vigyázz, hogy jó helyre tedd a futópadot.
Elvileg az elözöeknek igaza van, használhatod, de lehetöleg napközben, és egyfolytában max. 1-1,5 órát.
A helyedben megkérdezném a szomszédot, hogy öt mikor zavarja a legkevésbé, és megpróbálnám arra az idöpontra tenni a használatot.
De ha van olyan ismerös, akinek van müszere, akkor mérjétek meg, hogy ekkora zajt okoz, a 65 decibel fölötti érték az, ami kifogásolható.
A kommentelőknek: 90 percet bír max., aztán leáll, mert lehűti magát. Szomszédom mindig itthon van, nyugdíjas, ráérős, házi "figyelő -mindentudó -mindenhez értő" emberke... Tényleg: beméretem, bár nem tudom kinek van mérője, de majd megoldom.
Máshova nem merem áttenni, mert fagerenda van-régi ház-, nehogy gond legyen.
Azt nem értem, ha a befőttei felett futok, akkor az neki miért gond? :)
Meg nem tilthatja, de beméretheti a zajt, amit a futópad okoz. (Borítékolom: nem lesz igaza).
Off, de ide vág: egy régebbi albérletünkben azért jelentett fel az alattunk lakó...khm...házsártos idős asszony, hogy -de komolyan, nem hazudok: A MACSKÁK KÖRMEI KOPOGNAK A PARKETTÁN! :D
Persze, kiröhögték.
Ha lenne zongorád, nyugodtan klampírozhatnál rajta ugyanennyi ideig.
Beszélj vele, hogy lássa, hajlamos vagy a megegyezésre, mondd meg, hogy te mikor érsz rá, próbáljatok egyeztetni.
Ha nem hajlandó, jelentsen fel. Úgyis hiába. Tűrnie kell, hacsak nem éjszakat csinálod.
Dettó ugyanez, ha kisgyerek lenne a háznál. Az is zajonghat. Az élet hangos, pardon-bocsánat.
"Nem tudom, mi hallatszik le, szerintem semmi". Ilyen egy igazi jófej emeleti szomszéd. Futhatsz a lakásodban futópadon? Igen. Utálni fognak az alsó szomszédok, mint a sz*rt? Igen.
Az összes többi válaszadónak meg üzenem, hogy nagyon szerencsések lehetnek, ha még sosem volt ilyen felső szomszédjuk, és fotelból osztják az okosat, hogy viselje el a szomszéd, mert X decibel alatt van, stb.
Egyúttal jelzem, hogy készüljenek fel ebbéli véleményük rendkívül hirtelen és radikálás változására, miután végighallgatnak majd egyszer 40 perc futópadozást fentről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!