Jogtalan lakáshasználótól követelhetem e a rezsit?
Örököltem egy elég rossz állagú házat alig ér valamit el sem lehet adni.
Benne lakott már nagyon régen egy bácsi aki most egyedül van nincs haszonélvezete sem tulajdonjoga,csak befogadott volt.
Kitenni nem akarom emberségből de a rezsiköltséget követelhetem e tőle jogi úton? Nyugdíja van tehát tudná fizetni és le is tudnák vonni tőle .Csak nem tudom hová menjek ezzel .Én lassan nem tudom kifizetni elég sokat fogyaszt nem spórol egyáltalán :(
Gyorsított eljárásban, per nélkül tudod kirakni, csak egy kérelem kell, és még a kilakoltatási moratórium se vonatkozik ra, mivel önkényes lakásfoglalónak minősül.
A díjat fmh-val követelheted, és nemcsak rezsit, hanem bérleti díjjal egyező használati díjat is.
Akkor most te fizeted a rezsit?
Ha igen mond meg neki, hogy nincs pénzed tovább fizetni vagy elmegy onnét vagy ő fizeti tovább.
"Emberségből" teljesen hülyére vagy véve.
Egyébként én első körben kikapcsoltatnám az áramot, a vizet, a gázt.
Van a bácsinak papírja arról, hogy ott lakik? Lakcímkártyája hova szól? Ha nincs, akkor cuccait összepakolni és zárcsere, bizonyítani sem tudja.
Ha van, akkor ügyvéd.
Igen van lakcímkártyája be lett fogadva még nagyon régen.
Ezért nem tudom mi a megoldás , így is jogtalan lakáshasználónak minősül mert se albérleti szerződés se haszonélvezete nincs .Azt nem tudom ilyenkor ha bírósághoz fordulok a rezsi kifizetését megítélik e ,és ha mégsem fizeti levonják tőle?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!