Vásároltam egy webáruházban, visszaigazolták a rendelést, számlát és jótállást küldtek, de terméket nem. Követelhetem a terméket?
"egy hete egy nő a vaterán állította, hogy 5000 eladásával ő csak egy kis magáneladó, ne akarjam már visszaküldeni neki a felpróbált nadrágot. Nagyon unom már, hogy sehol nem védik a vásárlót."
1.- minden további nélkül lehet 5 ezer eladással is valaki magáneladó: évi 600 ezer ft-ig adómentesen lehet saját ingóságot eladni és ha mondjuk 500 ft-ért árulja a nadrágot, + teszem azt, szalvétagyűjtő és 30-50 ft-okért kiárulja a készletét, akkor igen sokára fog az évi 600 ezer ft összegyűlni. Nekem pl. 2 ezer eladásom van - igaz, 10 év alatt :-) és eskü, sajnos nem érem el az évi 600 ezeret :-(
2.- a Vaterán beveztették a Biztonságos vásárlás + -t: amennyiben az eladó hibás terméket küld vagy nem a leírásnak megfelelő a termék, jelezni lehet először az eladónak, aztán a Vaterának és megkezdik a közvetítést a 2 fél között. Ha szmplán csak nem volt jó rád a nadrág, akkor viszont valóban nem köteles visszavenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!