Jól számolták a szabadságomat? Követelhetem visszamenőleg a szabadság kifizetését? Többi lent.
53 éves vagyok. 2012 óta a mai napig dolgoztam egy iskolában biztonsági őrként mint közalkalmazott.Azóta hihetetlen számomra,hogy 22 nap szabadságot kaptam minden évben.Kérdésemre hogyan lehetséges ez,azt a választ kaptam,hogy ennyi jár,ha nem tetszik, kérdezzem le a Nyugdíjfolyósitót az eddigi bedolgozott éveimről.Azt a választ kaptam,hogy az 1965-ös születésűeknek mint én,jövőre küldik ki,vagy kérdezzem ügyfélkapun.Mások szerint is ennek nincs sok köze hozzá már a korom miatt is.Most tanácstalan vagyok,mert leszámoltam a munkahelyemről,de ismerőseim szerint ne hagyjam ezt a dolgot annyiban,kérjem a jogos szabadság kifizetését,sőt visszamenőleg a 2012-es évtől.
Mit tanácsoltok?És ha igen hova forduljak?
Ajánlom a kérdező figyelmébe a következő cikket:
Eltérő a szabadság számítása a munkaviszonyoshoz képest.
Ha ez alapján helyes a számítás, akkor ne reklamáljon, ha nem helyes, akkor igen.
Ha jogos a reklamálás, és a volt munkáltató nem reagál rá érdemben, akkor a kormányhivatalokban találhatóak a munkaügyi hatóságok, ott kell személyesen panaszt tenni.
A nyugdíjfolyósítónak ehhez a problémához semmi köze.
Ők szolgálati idővel foglalkoznak, nem szabadságokkal.
A munkáltató benézett valamit ezzel kapcsolatban, de a fenti cikk alapján nem biztos, hogy a szabadságos napok számát rosszul határozta meg.
Hát fogalmam nincs.
Akkor tedd azt, amit a kollégád is megtett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!