2018. decemberben vásároltam bejegyzett kereskedőtől egy autót,2019. januárban problémák merültek fel a motorral kapcsolatban, javítási költség 400 000Ft. Követelhetem-e? A javítási költséget az eladótól, vagy be kell nyelnem?
Hány éves autót vettél és mennyi km-rel?
Mert bizonyos idő és megtett út után az ilyen várható. Csak akkor perelhetsz vagy követelhetsz bármit is ha egy olyan hiba jött elő most, amiről tudnia kellett az eladónak is csak eltitkolta előled.
Az Opelek nagyon jók, ennyi évesen nem szabadna ilyen problémájának lenni. A 155 ezer km nagyon sok ennyi idő alatt, a mienkbe 10 évesen került a 200 ezer, pedig használtuk rendesen és mi is használtan vettük, 1 évesen. Elmondták hogy ki és mire használta hogy ennyit futott? Mert az idő ugyan nem sok, fiatal a kocsi, de a km nagyon sok és ennyi km-nél már bizony lehet ilyen probléma.
Mindenképpen járj utána, jelezd a kereskedőnek és próbálj vele alkut kötni, felezzétek a javítás költségét. Ha nem hajlandó, akkor a fogyasztóvédelem, békéltető testület stb. utat végig kell járni, de ügyvéddel ha lehet. Bár nem biztos, hogy az úgy nem fog neked többe kerülni.
Először próbáld meg szép szóval a kereskedőnél, ha nem sikerül, akkor fenyegesd meg a perrel. Ő is tudja, hogy jobban jár ha a fele költséget állja, mint ha nekiáll pereskedni és utána veszít.
Már ha jól értettem amit írtál és a lánc probléma nem volt előtted ismert korábban, nem szólt róla a szakszervíz, csak utólag vizsgáltattad ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!