Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Olyan miatt tart kioktatást/he...

Olyan miatt tart kioktatást/hegyibeszédet apám, ami miatt hónapokkal ezelőtt szóltam neki (pénzkérdés, vásárlás)? (kifejtve lent) 17/L

Figyelt kérdés

Hónapokkal ezelőtt is már panaszkodott apám a közös vásárlásokkor kiadott pénzköltségek miatt. Nekem tartott kiselőadást, még akkor is, amikor mindössze egy orbitot és egy mit tudom én mit. Közben ő mindenféle fagyasztott kirántható kaját megvett és egyebeket. Apám nem szokta szórni a pénzt, ezzel viszont nem tudok egyetérteni.

Nem azt mondom, hogy én semmit nem teszek a kosárba és mindig mindössze egy orbit az, viszont szerintem nem viszem egyáltalán túlzásba, hogy nekem tartson előadást, hogy szórjuk a pénzt és, hogy mennyi megy ki kajára. Ő eldöntötte anno, hogy heti kétszer megyünk vásárolni. Ok. Én sokszor azt mondom valamire, hogy nem. Például, banán, xy féle joghurt, felvágott, más. Felőlem vehet nyugodtan, csak az a gond, hogy engem teremt le sokszor ha pl banán megbarnul, pedig én mondtam, hogy nekem ne vegyen, mert tudom magamról, hogy pénzkidobás. A szándék megvan benne, mert tényleg nekem akar jót, csakhogy mint írtam is, mondom valamire, hogy nem, például t. rudi, amit szeretek is, és akkor is hoz haza, de ezek mellett vannak más dolgok is.

Nem vagyok kajálásban a mértékletesség nagy híve. Félreértés ne essék, nem vagyok disznó, de vékony sem. Ezért hát egyszerűbb a közös vásárlásokkor ott hagyni xy édességeket, hogy ne essek kísértése, mivel régen a kajálással vezettem le a feszültséget. Amikor mondtam, elkezdek fogyózni, mondtam neki mit tervezek, hogy nincsen pl liszt, fehér kenyér, édesség, tészta, azért rám is gondolt és hozott haza édességet. Csakhogy nem tudok ilyenekben legtöbbször mértéket tartani, ezért kértem is, hogy ne, ne vegyen. Apám cukorbeteg, szívbeteg, nem viszi, nem viheti túlzásba a cukros ételeket, amikor meg eszik, örülök ha ízlik neki, szóval nem sajnálom tőle és kérem azt, hogy ne hozzon semmit haza.

Hónapokkal ezelőtt javasoltam, hogy írjunk listát, mit akarunk megvenni, de leszavazta, tehát lett a szokásos alkalom szüli a tolvajt, maximum 10 ezer ami a tegnapi 30 Ft kivétellel mindig több lesz, de nem azért mert a fél boltot berakom. Minden másba jól osztja be, még a kaják készítése is olyan, hogy több napra főz.

Az is gond nálunk, hogy mi ketten hasonlítunk kajálásban, de egyben nagyon különbözünk is. Amikor egyedül mentem 10 ezer Ft-ból vásárolni, összeírtam mik kellenek kettőnknek otthonra, mik hiányoznak, édesség is belefért, mégsem költöttem többet 4-5 ezernél. Külön-külön kevesebbet szoktunk költeni teljes vásárlásnál, viszont mindig együtt megyünk, néhány alkalmat leszámítva amikor éjszakás.

Az előbb közölte, hogy következő héttől változás lesz, mire én mondtam, hogy oké, ezt mondom már hónapok óta neki mert kezd idegesítővé és unalmassá válni a pénzkérdés amiben mindig előkerül az, hogy az én dolgaim miatt kerül olyan sokba, pedig nem, mert tisztában vagyok a költségeimmel, és amiket itthonra apám betesz, bőven több mint amiket én.

Az lenne a jó ha meg tudnánk egyezni, de ismerem jó apámat, nem találnánk ez ügyben közös hangot.

Szeretem őt, hálás vagyok neki, el szeretnék érni az életben valamit, hogy bizonyítsak neki és magamnak + tudjam fizetni a nyugdíjas éveit, hogy ne kelljen 70 évesen is szenvednie, főleg, hogy sajnos valószínű, hogy meg sem éli. Viszonozni szeretném neki amiért egyedül felnevelt/felnevel és eltartott/eltart. Sokszor veszekszünk, mivel mindketten a magunk feje után megyünk és makacsak vagyunk...

Szerintetek mi lenne a megfelelő lépés? Vagy esetleg tegyem fel azt, hogy egy hónapig én intézzem a vásárlást, s ezalatt nézzem, mennyit költök, ezáltal kiderül, mennyire válna be az általam javasolt módszer?

2018. aug. 1. 21:15
 1/2 anonim válasza:
Szerintem is kikéne próbálnotok, hogy egy hónapig te vásárolsz. Aztán ha nem sikerül akkor kérdezd meg, hogy ő mit javasol azok tudatában amiket itt leírtál. Szerintem olvastasd el vele amit írtál.
2018. aug. 1. 22:21
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem is jó ötlet az, hogy egy hónapig te menj el vásárolni. Az én szüleim is ilyenek egyébként, anyámnak az a mániája, hogy mindig joghurtokat vesz pl., mert kb. minden héten le van akciózva valahol valamilyen joghurt és vesz egy mázsával, aminek a nagy része itt rohad ránk, mert rajta kívül senki nem eszik joghurtot a családban..Meg ha mondom, hogy venni kéne valami felvágottat, vesz vagy fél kilót, pedig én egy nap max 2-3 szeletet eszek meg a szendvicsemhez, ők meg kb. bele se esznek. Persze olyankor van kire fognia, hogy miért költenek olyan sokat kajára...Meg ha valami le van akciózva a boltban, nem számít, hogy nem is szeretjük, akkor is vesz belőle több csomaggal/dobozzal is, mert hogy olyan olcsó, aztán minden itt romlik meg. És ha velük megyek a boltba, és mondom, hogy kellene mondjuk egy csomag rágó, vagy egy füzet az iskolába, talán egy dezodor, már egyből megy a veszekedés, hogy NEM, nem költünk szarságokra, mindig telepakolom hülyeségekkel a kosarat és azért fizetünk 10 ezreket egy vásárláskor :D

Nekem mondjuk sajna mindkét szülőm ilyen, csak annyi a különbség, hogy anyám a leakciózott, hamar megromló dolgokkal van megáldva, apám meg kevesebb hülyeséget pakol be a kosárba, de mindenből a legdrágábbat, ha vesz mondjuk pár csomag chipset magának, abból is a lehető legdrágább, legmárkásabb kell neki, amikor sokszor pont az ilyen noname/sajátmárkás nasikról, édességekről derül ki, hogy sokkal finomabbak, mint a drágábbik verzió.

Le merném fogadni, hogy ha engem küldenének el bevásárolni, én is kevesebbet költenék és tudatosabban vásárolnék, mint ők együtt, de az anyám még egy kiló kenyérért vagy pár l tejért is fél leküldeni a boltba, mert jajj, mi van, ha rosszat veszek, vagy ott van egy másik akciósan és én a nem akciósat veszem, úristen..

2018. aug. 2. 00:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!