Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ilyen sok mai tizenéves?...

Miért ilyen sok mai tizenéves? Ilyen alapvető dolgokat nem tanit meg nekik senki?

Figyelt kérdés
Eszükbe nem jut, hogy köszönjenek, ha pl. bemennek egy kis üzletbe, csak rögtön kérdezik, hogy ez vagy az van-e; aztán a „köszönöm” szó se jön a szájukra, miután segítséget kértek és kaptak...
2019. júl. 15. 12:22
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
*tanít, még mielőtt valaki belekötne...
2019. júl. 15. 12:22
 2/11 anonim ***** válasza:
93%
Ugyan, nem csak a tizenévesek ilyenek. Van facebookon is egy csoport (nem akarok itt hirdetni), ahol tömérdek példa van rá, hogy mennyire pofátlanok a felnőttek is.
2019. júl. 15. 12:26
 3/11 anonim ***** válasza:
96%
A szülők nem nevelték meg. Falun is jellemző, pedig ugye itt elvileg mindenki mindenkinek köszön. Már elcsodálkozom ha egy kiskölyök normálisan köszön, ahelyett hogy faarccal bámulna csendben. Sajnálom a dolgot,de ez tényleg a szülők hibája. Engem anni ezen a téren szigorúan vettek, nem motyoghattam, hangosan és érthetően kellett ovis koromtól köszönni. Már megvan az ember véleménye valakiről, a köszönés pillanatában.
2019. júl. 15. 12:28
 4/11 anonim ***** válasza:
86%

#2-es válaszoló vagyok:

De egyébként is, ez nem a tizenévesek hibája. Én pl. már kiskoromtól kezdve láttam, hogy a szüleim mindig köszöntek mikor bementek egy boltba. Én is így teszek. Aki ezt nem látta a szülőjétől, az nem csoda, hogy nem tudja. De szerintem még pofátlan felnőttekből mindig több van.

2019. júl. 15. 12:33
 5/11 anonim ***** válasza:
76%
Megszokták, hogy vágyaik gyorsan teljesülnek, beszélgetés nincs otthon, nem lett elmagyarázva, hogy ha valahova bemegyek, köszönni kell, ha valaki ad valamit, vagy segít valamiben, meg kell köszönni. Nem általánosítható, de ebben az elidegenedő világban biztosan elég sok ilyen van.
2019. júl. 15. 12:37
 6/11 anonim ***** válasza:
95%
Ezt a levegőbe köszönést, én sose értettem, általában a legtöbben nem köszönnek vissza (pl rendelőben is egy-két ember az orra alá dünnyög valamit azt kész). Engem megtanítottak hogyha interakcióba lépek valakivel, akkor azt udvariasan, mindent, kérve és megköszönve intézzek, de ez a levegőbe sziasztokozás/jó napotozás, ez nekem sose adta valahogy. Viszont ha ténylegesen valakivel beszélek akkor a köszönés/kérés/megköszönés az alap. És számomra is hallatlan hogy ez miért olyan nagy elvárás, hogy ne úgy beszéljenek a másikkal, mintha csak valami hang vezérelt robot lenne.
2019. júl. 15. 12:51
 7/11 anonim ***** válasza:
57%
És most mindenki kórusban: beeezzeg a mi időőőnkben!
2019. júl. 15. 15:17
 8/11 anonim ***** válasza:
30%

A rendelős példa elég rossz.

Ha bejutsz, az orvosnak és nővérnek már köszönsz, nem?

Na.

A boltban sem a többi vevőnek köszönsz, hanem az eladóknak. Egy kis boltban, ahol jelen van nagyjából 3 fő és ebből 2 vevő, akkor azért ildomos kinyögni valamit. Egy olyan boltban meg nyilván fölösleges köszönni, ahol úgyse hallják, mert van 20+ vásárló és 3 kasszás valahol rohadt messze a bejárattól.

De a kölykökkel (igazából nem csak velük) nem a köszönés a fő baj, hanem hogy semmi, de semmi érzékük nincs a társas együttéléshez. Senki sincs tekintettel a másik idegenre, meg se fordul senki gondolatai közt, hogy mondjuk tömegközlekedési eszközön leveszem a táskám, hogy más ember elférjen. Meg ilyen apróságok. Vagy mondjuk figyelek ki a fejemből és érzékelem, ha valakinek útban vagyok, nem várom meg míg félre kell löknie (hisz a bedugózott fülemtől úgyse hallom, hogy szólnak hozzám) hanem magamtól húzódok félre, pofavágás nélkül. Mert nem a másik ember tehet róla, ha én gyökér módon állok meg úttorlaszként.

Ilyen alapvető kis apróságok.

De lehet én vagyok a csökött agyú, hogy figyelek másokra, nem tudom.

2019. júl. 15. 17:08
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
A "mai fialatokat" a "mai felnőttek" nevelték...
2019. júl. 15. 20:35
 10/11 anonim ***** válasza:
79%

Nemcsak a tizenévesek ilyenek, hanem a felnőttek és az idősek is.

Embere válogatja, hogy képes-e köszönni vagy nem, nem korosztálytól függ.

2019. júl. 15. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!