Miért ilyen sok mai tizenéves? Ilyen alapvető dolgokat nem tanit meg nekik senki?
#2-es válaszoló vagyok:
De egyébként is, ez nem a tizenévesek hibája. Én pl. már kiskoromtól kezdve láttam, hogy a szüleim mindig köszöntek mikor bementek egy boltba. Én is így teszek. Aki ezt nem látta a szülőjétől, az nem csoda, hogy nem tudja. De szerintem még pofátlan felnőttekből mindig több van.
A rendelős példa elég rossz.
Ha bejutsz, az orvosnak és nővérnek már köszönsz, nem?
Na.
A boltban sem a többi vevőnek köszönsz, hanem az eladóknak. Egy kis boltban, ahol jelen van nagyjából 3 fő és ebből 2 vevő, akkor azért ildomos kinyögni valamit. Egy olyan boltban meg nyilván fölösleges köszönni, ahol úgyse hallják, mert van 20+ vásárló és 3 kasszás valahol rohadt messze a bejárattól.
De a kölykökkel (igazából nem csak velük) nem a köszönés a fő baj, hanem hogy semmi, de semmi érzékük nincs a társas együttéléshez. Senki sincs tekintettel a másik idegenre, meg se fordul senki gondolatai közt, hogy mondjuk tömegközlekedési eszközön leveszem a táskám, hogy más ember elférjen. Meg ilyen apróságok. Vagy mondjuk figyelek ki a fejemből és érzékelem, ha valakinek útban vagyok, nem várom meg míg félre kell löknie (hisz a bedugózott fülemtől úgyse hallom, hogy szólnak hozzám) hanem magamtól húzódok félre, pofavágás nélkül. Mert nem a másik ember tehet róla, ha én gyökér módon állok meg úttorlaszként.
Ilyen alapvető kis apróságok.
De lehet én vagyok a csökött agyú, hogy figyelek másokra, nem tudom.
Nemcsak a tizenévesek ilyenek, hanem a felnőttek és az idősek is.
Embere válogatja, hogy képes-e köszönni vagy nem, nem korosztálytól függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!