Hogyan lehet kivívni az alapvető tiszteletet magunknak?
Sajnos olyanokat olvastam eddig ebben a témában, hogy őszintének, alázatosnak és kedvesnek kell lenni...De az a probléma, hogy a valóság nem ezt mutatja, mert aki ilyen, azon átgázolnak, kihasználják az embert.
Erőszakkal csak megfélemlíteni és megutáltatni lehet, valódi tiszteletet kivívni nem.
Nőként hogyan tudnám kivívni a másik tiszteletét? Eddig olyan férfiakkal volt dolgom, akik nem tiszteltek.
Azt is megkaptam már, hogy nem vagyok valami jó nő. Na ezzel mit lehet kezdeni?
Ha őszinte lennél, jól bepancsoltál volna annak, aki ilyet mondott rád! :)
Na jó, viccet félretéve az „őszinte, kedves, alázatos” nem mond ellent annak, hogy ha bántanak, ne hagyd magad. Ha valaki szeret, nem fog kihasználni és tiszteletben fogja tartani azt, mit akarsz, nem szabad teljesen alávetned magad másoknak a szeretetükért cserébe – ami ráadásul nem is valódi szeretet, ha bántással jár.
Tiszteld magad, tudd, hol van nálad a határ, és akkor mások is tiszteletben fognak tartani.
Te onmagadat sem tiszteled, ember... Akkor miert varsz tiszteletet es megbecsulest masoktol??? 30/N
:)
Az hogy nem becsüli úgy vagy tiszteli magát valaki, szerintem még elvárhatja azt mástól. Főleg attól akit társnak választ. Szerintem a lényeg az hogy a két fél jól ki tudja egészíteni egymást!
Egyébként én is ilyen vagyok, talán azét nem értem miért ne várhatnám "én,, is el?
Következményre kérdeztél rá, de előzményt nem tudunk. Így hogy válaszoljunk?
A tisztelet alapja a valamilyen oknál fogva való felnézés rád. Szakmai, szépségbeli (bár az nem tisztelet, csak vágyódás inkább), egzisztenciális, teljesítmény alapú, stb...
Mit látnak belőled az emberek? (nem az a lényeg, mit mutatsz, mert mutathatok én határozottságot, ha hülyét csinálok magamból, és alázat nélkül tovább siklok a saját bénaságomon, tovább elvárva a tiszteletet, miközben pont az alázat (elismerem a saját hibám) is építheti az emberekben a tiszteletet felém...)
Szóval ez komplex kérdés, de nem tudunk semmit rólad.
27F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!