Ha egy barátom egy FB bejegyzésben egy alapvető helyesírási hibát vét és én hozzászólásban kijavítom, az szerintetek bunkóság?
Egy Facebook csoportnak (aminek a tagja vagyok) egy lány kiírt valamit és egy másig tag kijavította. Nem emlékszem, mit írt el 8a tartalom sem rémlik), de szimplán annyi volt a kommentár, hogy odatett egy csillagot és leírta helyesen a szót.
A bejegyzés közzétevője ezen megsértődött, leszedte a posztot és egy újat publikált, amiben azt ecsetelte, mennyire fájt neki, hogy kijavították.
Ez embertől fóggő - van, aki apróságoktól összeomlik, van aki nagyon sokat elbír.
Személy szerint, nekem nem esne jól, ha a kiírásom alatt nyílvánosan javítanának ki; ha mégis megtörténne, megpróbálnám lazán kezelni és úgy felfogni, az illeő nem gonoszkodni akart csak segíteni szeretett volna. Ezért van ebből sértődés; mint a Te esetedben kérdező - mert a hibák kiemelése mára már inkább a "gonoszkodás" és nem a "Segítés" kategóriába esik - elvégre csak a "hibát" tudtad kiemelni az ismerősöd "alkotásából" - a hiba kiemelése pedig pejoratív, főleg a Facebook olyan részén, amit minden ismerős olvashat.
Bár tudom, segítő szándékkal írtad, amit.
Én is személy szerint azt preferálom, ha személyesben korrigálják a helyesírási bakikat. Egyszer pl. iwiw-re az üzenőfalra azt írtam "Muszály" és egy ismerősöm személyes üzenetben javított ki; sokkal jobban esett, mintha nyilvánosan tette volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!