Hogyan lehetne leszokni a beteges spórolásról?
A családom elég hamar elintézte, hogy utcára kerüljünk, még 18 se voltam. Azóta már több, mint 10 év eltelt, kezdetben logikus döntésnek tűnt az extrém spórolás, de az utóbbi időben egyre inkább megnehezíti az életemet és lassan már az öngyilkosság határán vagyok.
Igazából relatív, hogy mennyire stabil egy embernek az anyagi helyzete, de az én esetemben egyedülálló, független ember vagyok így nem kell senkire költenem önmagamon kívül. Ugyanakkor senkim nincs akire számíthatok, ha nem tudok kifizetni egy albérletet a mindenkori piaci áron (ami egy kicsit elszállt és még közel sincs vége), akkor marad a hajléktalanság. Senki nem fog befogadni.
Több hónapig meg tudnék élni a megtakarításaimból, de ez a félelem annyira erős bennem, hogy lassan már kukázásra vetemedek, mert annyira nem akarok költeni semmire.
És az életkorom előrehaladtával is csak egyre rosszabb, mert mindig eszembe jut, hogy évről-évre gazdagodik a világ, egyre magasabb az átlagvagyon (jelenleg 63100 amerikai dollár jut egy emberre és ebben az afrikaiak is benne vannak) aminek sajnos még a felével sem rendelkezem, és attól még mindig csak átlagosnak vagyok mondható. Ami nagyon is sebezhetőnek számít, jön egy újabb válság, elapad a bevételem és vége mindennek...
Az a baj, hogy semmilyen pszichológus nem tudott rajtam ebben segíteni, mert tényszerű, racionális érvek szólnak amellett, hogy pénzből sosem elég. Főleg ha ilyen kevés van, ami még a világátlagot sem éri el (egy olyan országban, amitől az összes többi 80% szegényebb).
És az egyetlen ellenérv, hogy ez a beteges spórolás már tönkreteszi az életemet. De ha szórnám a pénzt és hirtelen jönne valami váratlan, sosem bocsátanám meg magamnak, hogy amiatt nincs elég tartalékom, mert elköltöttem.
Albérlet esetében biztos nehéz ugyanabból a pénzből megélni, amiből más egy saját ingatlant tart fent.
Mocskos egy ország a miénk, 26 évesen én is itt szopok, hol ott tőlem fiatalabbak mentek ki dolgozni, mindegy mit csak bírni kell, mert a hazai helyzetnél bármi jobb. 4 éves osztrák rendszámos Opelt vett a srác nem régiben, és 19 éves korától kint van, és még ad is haza a családnak belőle, az anyja szerint. Én meg csak bólogatok, és nézem a nettó 200e ft-omat havonta.
Viszont itthon is lehet boldogulni ha van némi kiinduló pont és segítség, amennyiben meg nincs a vegetálás öregségig kitart, vagy irány külföldre, 1 évig biztos szar lesz, ezt mondták nekem is ha nem tudok semmilyen nyelven makogni.
Azért a környezetemben azt tapasztalom hogy átlagosan 150e ft-al is kihoznak egy kisautót, és háztartást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!