Szerintetek is "illetlenség és felháborító"?
Értsétek már meg, hogy ahogyan az előző hozzászóló is írta, a vasárnapi misére járás a katolikus vallásban nem fakultatív, hanem kötelező.
„Nem csinált az a gyerek főbenjáró bűnt.”
Azzal követne el pont bűnt, ha nem menne templomba.
Gyors guglizással számtalan idevágó katolikus honlapot találtam, az alábbi blogban érdemes elolvasni az 5. pontot a gyerekek és a misére járás témájában:
(Annak ellenére írom ezeket, hogy katolikusnak neveltek, de nem tartom a vallásom, és a gyerekem sem így nevelem. Viszont azt gondolom, hogy nincs álságosabb, mint mikor valaki fennen hangoztatja, hogy egy „klub” tagja – itt ez a katolikus egyház –, de csak kicsemegézi a jó dolgokat – keresztelünk, mert kell a keresztszülő, parádézunk az esküvőn a templomban –, viszont ha már kicsit valami megterhelő, akkor azt nem csinálja – lásd temlomba járás.)
"Azokhoz szól a kérdésem, akik szerint "nem kéne ráerőltetni a vallást a gyerekre": azért a karácsonyi ajándékoknak örültetek, nem? Nem vertétek magatokat a földhöz, hogy akkor sem kell, mert vallásos téma?"
Nem igazán örültem, mivel nem nagyon volt szokás az ajándékozás nálunk soha. Összejöttünk vacsorázni, én mindig készítettem valami apróságot a szüleimnek, ennyi. Mióta önálló életem van, azóta se karácsonyozunk a vőlegényemmel, vagyis de, mézeskalácsot minden évben sütünk, és ennyi. Azt élvezem. De nyáron is élvezném igazából. :)
(Abba meg ne menjünk bele, hogy dec. 25. mennyire keresztény ünnep :D )
Szóval, hova szeretnénk kilyukadni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!