Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek a transznemű...

Mi a véleményetek a transzneműségről?

Figyelt kérdés

Tehát hogy léteznek emberek, akik kezdetektől fogva úgy érzik, nem olyan neműként születtek, mint amilyen neműnek érzik magukat.

Írjatok kort és nemet is légyszi, ha írtok véleményt! :)

2019. máj. 27. 18:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
17%

Jó, ez szép és jó. Csak ha farka van, menjen a férfi mosdóba.

Miért? Mert ez, hogy valaki tényleg így érez-e, ellenőrizhetetlen. Ne adjunk már a perverzek kezébe kulcsot a kukkolásra. Volt is valami ilyen sztori, hogy (hol máshol, amcsiban) emberke nőnek vallotta magát, betették a női börtönbe és pár rabot megerőszakolt.

Azért húzzunk egy mindenki számára egészséges határt.

Nem fogom őket bántani, nekem nem ártanak azzal, ha férfi létükre szoknyában rohangálnak, vagy nő létükre férfiként élnek. Legyen. Nyugodtan. Csak a köz dolgait ne akarják megváltoztatni, mert annak nem rájuk nézvést lesz rossz hatása. A fentebbi egy jó példa erre. (Meg a South Park is elég jól körbejárta a maga stílusában a témát.)

2019. máj. 27. 20:12
 12/16 anonim ***** válasza:
38%

Nem értem, hogy miért kellene, hogy véleményem legyen. :D

Mi a véleményed arról, hogy Jucikának kezdetektől fogva barna a szeme? :D

Ha így boldogok, nyomassák.

Az egyetlen, amit ellenzek, hogy versenyszerűen sportoljanak az "új" nemük kategóriájában. Most gondold el, egy női sportversenyen megjelenik Petra, aki egész tegnapig Peti volt, nem igazán fair.

Ezen kívül szerintem nem sok kihatása van a dolognak mások életére.

2019. máj. 28. 13:51
 13/16 anonim ***** válasza:

Ez egyébként jogos és teljesen megértem az álláspontod, de a magukat transzneműnek valló emberek nagyrésze tényleg az. Gondold el neked milyen lenne, ha nőként beleszületnél egy férfi testbe, és egyszerűen kitiltanának a női mosdóból, ezért kénytelen lennék a férfibe menni. Így a te életed / testi és lelki épséged lenne kockára téve, szóval senki nem jár jól. Sajnos tényleg nem lehet ezt a problémát megoldani, mert nem lehet ellenőrizni hogy ki gondolja komolyan.

2019. jún. 12. 19:46
 14/16 anonim ***** válasza:
#13 vagyok, *lennélt akartam írni.
2019. jún. 12. 19:47
 15/16 harminezer oxigén ***** válasza:
100%

Szia!

Én csak a személyes tapasztalataimat tudom neked leírni. 29 éves transznemű nő vagyok. Még nem volt semmilyen műtétem és még nem szedek hormonokat sem, a szükséges szakvélemények megszerzését intézem jelenleg is.

Kedves #2-es és #11-es nem követelünk külön jogokat csak azt szeretnénk hogy ugyan azok a jogok illessenek meg minket is mint bárki mást, pl nőként az irataimban női név és nem szerepeljen vagy épp ne tiltsanak ki egy vendéglátó helyről csak azért mert transz vagyok. Vagy egy állásinterjún ne a transzneműségem hanem a képességeim alapján ítéljenek meg.

Ami a lábam közét illeti, Magyarországon az SRS-t (nemi megerősítő műtétet) minisztériumi főengedélyhez kötik ami a nem és név jogi megváltoztatásával is jár de, jelenleg ezeknek a kérvényeknek az elbírálása fel van függesztve. Tehát én már szedhetek évek óta hormonokat és teljesen nőnek néznék ki (mellek, nőies arc, alkat stb.) önök mégis kényszerítenének hogy a férfi mosdót használjam, mivel az a bizonyos dolog még ott van. Vagy ha külföldön megcsinálom a műtétet az irataimban még akkor is az szerepelne hogy "férfi", pedig már az sem lenne meg de, jogilag még mindig kitilthatnak a női mosdóból, öltözőből.

Azt nem hiszem hogy ez "divat" lenne, persze biztosan vannak olyanok akik nem gondolják komolyan de, ők szerintem már az elején kihátrálnak belőle. Csak úgy heccből szerintem senki nem megy el egy pszichiáterhez, pszichológushoz legyen az akár tb-s akár magán. Higgyétek el, nem kellemes hely egy pszichiátriai gondozó. Vagy épp nem fog poénból leülni a családdal beszélni kockáztatva azt hogy akár ki is tagadhatják ez miatt. Szerencsére nekem elfogadó volt a családom ilyen téren de, ismerek olyat is akit kidobtak otthonról ez miatt.

A szükséges szakvéleményeket nem a két szép szemünkért állítják ki és nem egy-két alkalommal kell elmenni a szakemberhez érte. Azok akik képesek ezt a gyakran nem kellemes jogi és orvosi hajcihőt végigcsinálni (és ez még a HRT és a műtétek előtt van) azok komolyan gondolják és tényleg ez a helyzet velük.

2019. jún. 13. 09:15
 16/16 Tírarírarí válasza:
Sziasztok! Elmondom, hogy nem divat, hanem egy k.... szar állapot, amivel nem tudsz semmit csinálni. Nem tudod magad elviselni. Én már leéltem fél életemet úgy, hogy elnyomtam magamban a dolgot. Minden nap eljátszom azt, ami "elő van írva". Depresszió, szorongás mellett. Önromboló életet élek, hogy minél hamarabb vége legyen, de az utóbbi fél évben egyre többet gondolkodom, hogy nem fogom megvárni a végét..... Az, aki megpróbálja magát átváltoztatni, nem jókedvéből csinálja. Én azért nyomom el magamban a dolgot, mert szerintem az se megoldás... A problémából átmenni egy másik problémába... Akkor meg egy darab szarnak fog nézni a társadalom. Egyre jobban hiszem azt, hogy erre csak az öngyilkosság a gyógyszer.
2020. jan. 7. 16:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!