Miért nincsenek tekintettel a kisgyerekesekre?
Lehet köpködni a mai anyukákat, de attól még ők nevelik a következő generációt. Nem rég a tömött kettes metrón egy anyuka két kicsivel próbált egyensúlyozni. És ki segített? Egy idős néni adta át a helyét az egyiknek, hogy ne essen el.
Helyi járatos buszon egy babakocsis anyuka szeretett volna leszállni. A hátranyomuló emberek elállták az útját, ráadásul be is dugult a busz közepe. Ha engedik leszállni, dugó se lett volna, de az emberek türelmetlenek. Aztán persze akik elöl éppen felszálltak nem tudták mi a helyzet és jöttek a "menjenek hátrébb!" felszólítások. Az anyuka még mindig nem tudott leszállni, mert nem hagyták. A busz elindult. A következő megállónál már felemelte a hangját, hogy engedjék már leszállni.
Ezek csak azok, amiket én láttam.
Én mozgássérült vagyok: akkor amikor nem kellene, mindenki látja-, más esetben f×snak rá az emberek.
Én így is át szoktam adni a helyet a kisgyerekeseknek, idősnek.
Szerintem ezt a hely àtadàsos dolgot nem lehet számon kérni senkin..
Én legutóbb 3 hetes kórházi fekvés után mentem haza a buszon (nincs kocsink sajnos). Nagyon rosszul voltam, gyenge voltam és pont akkor talált be egy csapat idős, hogy ezek a mai fiatalok egész nap ülnek az iskolában és még a buszon is..
Annyira gáz szerintem, ráadásul dolgozok amúgy, álló munkám van.
Nem értem milyen jogon kérünk számon bárkit, hogy adja át a helyét. Lehet neki nagyobb szüksége van rá, hogy üljön, még ha nem is látszik.
Szerintem egyébként sokan àtadjàk a helyüket. De igen, egy idős vagy terhes vagy mozgássérült inkább élvez prioritást, mint anyuka gyerekkel.
Amúgy engem komolyan érdekel, hogy miért kell annyira átadni a helyet egy gyereknek...? :D
(Ismét leírom, mielőtt én lennék a nap bunkója: át szoktam adni. Csak fura nekem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!