Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nincsenek tekintettel a...

Miért nincsenek tekintettel a kisgyerekesekre?

Figyelt kérdés

Lehet köpködni a mai anyukákat, de attól még ők nevelik a következő generációt. Nem rég a tömött kettes metrón egy anyuka két kicsivel próbált egyensúlyozni. És ki segített? Egy idős néni adta át a helyét az egyiknek, hogy ne essen el.

Helyi járatos buszon egy babakocsis anyuka szeretett volna leszállni. A hátranyomuló emberek elállták az útját, ráadásul be is dugult a busz közepe. Ha engedik leszállni, dugó se lett volna, de az emberek türelmetlenek. Aztán persze akik elöl éppen felszálltak nem tudták mi a helyzet és jöttek a "menjenek hátrébb!" felszólítások. Az anyuka még mindig nem tudott leszállni, mert nem hagyták. A busz elindult. A következő megállónál már felemelte a hangját, hogy engedjék már leszállni.

Ezek csak azok, amiket én láttam.

2019. máj. 16. 09:32
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
3%

Budapesten történt?

Ha igen, akkor csöppet sem csodálkozom.

Amúgy én ilyen helyzetben - amellett, hogy azonnal felemeltem volna a hangomat - egyszerűen nekinyomtam volna a babakocsit az előttem állónak. Mondjuk én férfi vagyok, és van olyan fellépésem, hogy hatása legyen.

Egyszer nagy, kemény műanyag bőrönddel voltam, és felszálláskor nem állt félre valaki az buszon az ajtóban a 7-esen. Hát, megérezte a találkozást a bőrönddel....

2019. máj. 16. 10:27
 12/24 anonim ***** válasza:
39%

Miért mások hibája, hogy túlméretes kézipoggyászt akarsz feltuszkolni a járműre?

2019. máj. 16. 10:56
 13/24 anonim ***** válasza:
13%

Először is nem volt túlméretes.

És ha van hely odébb lépni (mert volt), akkor talán lépjen el az utamból.

Egyébként sem értem, minek áll valaki az ajtóba, ha van hely máshol és nem akar leszállni. Csak arra tudok gondolni, hogy neki élvezet, ha nekiütköznek.

Esetleg te is direkt mindig az ajtóba állsz, hogy most nekiálltál kötekedni?

2019. máj. 16. 11:13
 14/24 anonim ***** válasza:
5%

Amit a BKK meghatároz max. méretnek a kézipoggyászhoz, azt én közel nem nevezném "nagy" bőröndnek.

Egyébként én se igazán szeretem azokat, akik az ajtóban állnak, napi szinten bosszankodok miattuk a metrón, de azokat se szeretem, akik azt hiszik, hogy a busz költöztető cég.

2019. máj. 16. 11:16
 15/24 anonim ***** válasza:
42%
Egyébként ilyen esetekben én az "elnézést" varázsszót szoktam alkalmazni, ha valaki az utamban áll, és magától nem tűnik fel neki. Eddig mindig bevált, és átjutottam az akadályon. Persze biztos egyszerűbb izmozni. :D
2019. máj. 16. 11:20
 16/24 anonim ***** válasza:
43%

"Ne köpködj Magyarországra, mert semmivel sem rosszabb hely ilyen szempontból, mint máshol."

Most majdnem kiköptem az ebédemet is. Németországot maximum a térképen láttad, ég és föld a különbség mutyisztánhoz képest. A magyar egy szar nép, ilyen egyszerű.

2019. máj. 16. 11:35
 17/24 anonim ***** válasza:
11%

"A szállított csomagok összmérete nem haladhatja meg két kézipoggyász méretét, amely vagy 2db 40 x 50 x 80 cm-es, vagy 2 db 20 x 20 x 200 cm-es vagy 1 db 40 x 50 x 80 cm-es és 1 db 20 x 20 x 200 cm-es méretbe belefér."

Belefért a 40x50x80 cm-be.

Akkor a te fogalmaid szerint nem volt nagy bőrönd.

További kötekedés????

2019. máj. 16. 11:55
 18/24 anonim ***** válasza:
85%

“Most majdnem kiköptem az ebédemet is. Németországot maximum a térképen láttad, ég és föld a különbség mutyisztánhoz képest. A magyar egy szar nép, ilyen egyszerű.“

Onnan ismerni meg a buta embert, hogy mások indokait meg sem fontolja, az egyszerűen nincs. Mint írtam drágám, ötödik éve élek itt, ha óhajtod akkor kimegyek és lefotózom neked a házszámunkat, amin ott a német cím... akarod? Tehát szerintem én, aki itt élek, jobban tudom mi van itt, mint te. De hát ha valaki nem ért veled egyet, akkor az nem is létezik, én is nyilván egy szellem vagyok, a magyar meg egy komplett nép tökéletesen egyforma jellemvonásokkal. Fú, de fárasztóan egyszerű kis gondolkodásod van neked. Magadat mindenesetre remekül jellemezted.

2019. máj. 16. 12:42
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak a kisgyerekesekre nincsenek tekintettel, mert aki paraszt, az kb. mindenkivel paraszt és bizony a kisgyerekesek, öreg nénik stb. között is ugyanúgy vannak idióták. Másrészt pedig szerintem sem kell "Budapestezni", vidékiként is kb. napi szinten lehet ilyenekkel találkozni, szóval itt sem csupa szív és mosolygós mindenki, sőt...

Az ilyenek kb. szokványosak, hogy a gyerek rohangál, ordibál, sikít, rugdos, ugrál, piszkálja a többi utast (nekem pl. legutóbb elkezdte az egyik gyerek rángatni a hajamat, de volt amelyik kikötötte a cipőfűzőmet meg a ruhámat bizgerálta, ütögette a lábam...) és mindeközben anyuka/apuka meg mosolyog, hogy "jajj milyen kis aranyos, kis huncut" vagy úgy csinál, mintha nem venné észre (ami elég érdekes, amikor kb. az egész busz a gyerektől zeng), de még véletlenül sem szól rá vagy fogja meg. Viszont, ha te merészelsz szólni a gyereknek, akkor maga vagy a sátán és mégis mit képzelsz magadról.... Az, hogy az emberek türelmetlenek és csak saját magukra figyelnek, szintén egy mindennapos eset. Mindenki lódul fel a buszra mielőtt leszállnának az emberek, futnak a helyekért, lökdösődnek stb., elhiheted, hogy nem az a babakocsis anyuka az egyetlen, aki nem tudott leszállni ott ahol szeretett volna. Nemrég láttam, hogy tele volt a busz és a néni felpattant az ülésről, hogy leszálljon, de ahelyett, hogy megkérte volna az előtte állót, hogy álljon arrébb, a táskájánál fogva előre lökte a másik oldalra, szerencsétlen ember meg majdnem elesett. Én is nehéz táskákkal közlekedek hétvégente és hiába teszem el úgy, hogy ne legyen útban, kb. mindig megrugdossák, rálépnek mintha ott sem lenne. Egy ismerősöm például elesett a buszon egy gyors fékezésnél és megsérült (később kiderült, hogy eltörött a keze), konkrétan senki nem segített neki, csak bámulták, amíg nem szólt, hogy valaki segítsen már neki és akkor kitették egy buszmegállóban. Még van egy-két ilyen példa, úgyhogy nem kihegyezni ezt a kérdést a kisgyerekesekre.

2019. máj. 16. 12:52
 20/24 anonim ***** válasza:
24%

Én is csak ritkán adom át. Ha már megszülte, akkor boldoguljon vele.

Valamelyik válaszadó termetes, férfias kinézetétől sem ijednék meg túlzottan, mert attól, hogy egy felfújt lufi, attól még egy jól irányzott állas, és szedegetheted össze a fogaidat a földről. Úgyhogy úgy pattogj a hatalmas nagy egoddal (és feltehetően igénytelenül nagy, debella testeddel).

2019. máj. 16. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!