Fura vagyok, ha sosem szeretnék autót?
Már nálunk gimnáziumban az osztály 90%-a letette a jogsit, pedig vidéki jelentéktelen iskola volt. Ha nem is kapott mind rögtön saját kocsit, a szüleiét simán elvihette. Mindenkinek hamarabb lett jogosítványa, mint érettségije (19 évesen érettségiztünk, 13 osztályt járt mindenki).
Nekünk (mármint a szüleimnek) sose volt autója, apunak van jogosítványa (a nagyszülőknek volt kocsija), sose merült fel, hogy vegyünk, ahogy az se, hogy én esetleg letegyem, nem is kértem soha.
A páromnak szintén nincs (se jogsi, se kocsi), mindketten elvagyunk a tömegközlekedéssel, ő néha biciklivel jár.
Most, hogy konkrétan olyan ismerőseim is terveznek autót venni (maguknak, párjuknak, szülők a gyereknek), ahol szintén nincs még meg a jogsi (azért kapja, ha leteszi), kicsit elgondolkodtam, mennyire vagyok maradi, ha egyáltalán nem érdekelnek az autók...
25n
Jaja, főleg beteg gyerekkel jó buszozni.
Másrészt gondolkozhatsz csak városban, ezt írtam, hogy nem mindenki ott akar lenni egész életében, hanem menne ide vagy oda.
De hát mi is megyünk...
Vonattal, többnyire, a buszt annyira nem szeretem.
Nagy távokra meg úgyse kocsival megy az ember, arra vannak alkalmasabb és olcsóbb megoldások.
Ha annyira komoly a dolog, akkor egyszer ki lehet fizetni a taxit is, ha orvoshoz kell vinni a beteg gyereket.
(Van nálunk is kórház helyben)
Ha nincs rá szükséged/szükségetek, akkor felesleges pénzkidobás.
Viszont a jogsit érdemes megcsinálni, bármikor jöhet olyan élethelyzet, hogy jó ha van (új munka, költözés, gyerek, betegség stb stb)
Nekem egy tortúra a tömegközlekedés, a sok vadidegennel, ki tudja, le tud-e ülni az ember vagy végigáll 30-60 percet vagy többet. Közel jönnek, belső ülésbe nyomnak, indokolatlan helyetben sem hagynak intim szférányi helyet. Elhasznált levegő van (sok ember egy légtérben) és akkor nyitnak ablakot, amikor az ember hétszer megfulladt és hatszor hőgutát kapott. Mínusz 10 fokban nem ér semmit a fűtés, hiába megy, megy bezzeg plusz 10-ben is és az ember még poncsóban is izzad. Lassú, várni kell, a MÁV mindig késik, a Volán mindig zsúfolt, de mindig (és néha késik is), a BKK járatai pedig csigával versenyezhetnének.
Nekem lett jogsim, autóm is, részben fentiek miatt (de jó lesz, vagy bringázok, vagy autózok), részben mert érdekelt a vezetés, vonzott.
Szeretek is vezetni, szeretem a közlekedést, meg magát az érzést.
Most jön a DE......
Sajnos menet közben és miután már 7 számjegyű összeget öltünk bele, akkor jöttem rá, hogy igazából irtózatosan félek a vezetéstől.
Vagy attól, hogy én halok meg, vagy egy barátom mellettem (és én végignézem) vagy egy ezredmásodpercnyi figyelmetlenség és börtönbe kerülök.
Nem vagy fura. Bár azt nehezen képzelem el, hogy valakinek a tömegközlekedés nem tortúra (pláne a helyközi és a távolsági), de nem vagy fura.
Nekem van autóm, de minek....
Nekem nem fura h nem igényled.
Neked fura az, hogy én a saját kényelmem miatt tartok autót?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!