Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Fura vagyok, ha sosem szeretné...

Fura vagyok, ha sosem szeretnék autót?

Figyelt kérdés

Már nálunk gimnáziumban az osztály 90%-a letette a jogsit, pedig vidéki jelentéktelen iskola volt. Ha nem is kapott mind rögtön saját kocsit, a szüleiét simán elvihette. Mindenkinek hamarabb lett jogosítványa, mint érettségije (19 évesen érettségiztünk, 13 osztályt járt mindenki).

Nekünk (mármint a szüleimnek) sose volt autója, apunak van jogosítványa (a nagyszülőknek volt kocsija), sose merült fel, hogy vegyünk, ahogy az se, hogy én esetleg letegyem, nem is kértem soha.

A páromnak szintén nincs (se jogsi, se kocsi), mindketten elvagyunk a tömegközlekedéssel, ő néha biciklivel jár.

Most, hogy konkrétan olyan ismerőseim is terveznek autót venni (maguknak, párjuknak, szülők a gyereknek), ahol szintén nincs még meg a jogsi (azért kapja, ha leteszi), kicsit elgondolkodtam, mennyire vagyok maradi, ha egyáltalán nem érdekelnek az autók...

25n

2019. ápr. 22. 17:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nincs veled semmi baj, nem kell minden embernek autó, nem is lehet mindenkinek. Én sem vagyok autópárti. F
2019. ápr. 22. 17:05
 2/16 nemaRendőrség ***** válasza:
82%

Nekem is 23 éves koromra lett, mert sokáig nem volt rá igényem, aztán hirtelen nagyon kellett volna, de nem volt.

Elmentem megcsináltam, azóta folyamatosan használnom, pedig mindenhova ahova lehet busszal megyek

2019. ápr. 22. 17:05
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Én se szeretnék. Itt minden reggel dugó van, amit a busz kikerül, ha viszont én tenném meg autóval repülne a csekk, amiből 5 bérlet is kijön.
2019. ápr. 22. 17:08
 4/16 anonim ***** válasza:
84%
Nekem vagy 15 éve van, azóta se vezettem, pedig sokszor lett volna rá módom. Fél lábbal a sírban, fél lábbal a börtönben, kösz nem.
2019. ápr. 22. 17:08
 5/16 Metionin ***** válasza:
100%
Én is így vagyok vele és sokan csodálkoznak rajta. Pedig semmi különös, az én szüleimnek nincs jogsija, sosem volt autó a családban, eszembe se jutott hogy kellene. Középsuliban az osztálytársaim mind jogsit csináltak, kérdezgették hogy én miért nem és nem értették hogy egyrészt nincs a szüleimnek erre felesleges 100 ezre, másrészt ha nincs autó a családban amit vezetnék, akkor minek a jogsi? Egyetem alatt diákmelóból éltem, szintén nem tudtam volna erre költeni akkor se ha akartam volna, meg úgy őszintén, sosem érdekelt a vezetés. Most 28 vagyok és most sem érdekel. Ha valamikor olyan helyre költöznék ahonnan nagyon nehéz lenne tömegközlekedéssel vagy biciklivel eljutni a munkahelyre, akkor csinálnék jogsit de így feleslegesnek érzem. Leszarom ha valakik szerint ez maradiság.
2019. ápr. 22. 17:10
 6/16 anonim ***** válasza:
0%

Jó, azért fura, mert a legtöbb embernek nem az az életcélja, hogy bejárjon a munkahelyre biciklivel, onnan haza és a házból max akkor megy ki, ha már ég, kapcsolat meg szóba se jöhet.

Egy átlagos ember életét megkönnyíti nagyban.

Tegnap voltunk 4 rokonnál, másképp el se tudtunk volna menni látogatni.

2019. ápr. 22. 17:15
 7/16 A kérdező kommentje:

Miért ne lehetne kimozdulni kocsi nélkül?

Nyilván könnyebb, ha nem kell menetrendhez igazodni, de városon belül gyalog/tömegközelekedéssel is el lehet jutni mindenhová.

Mi kisvárosban élünk, gyalog járok, szeretek sétálni.

"Kapcsolat meg szóba se jöhet" - Mi köze a kettőnek egymáshoz?

2019. ápr. 22. 17:28
 8/16 anonim ***** válasza:
33%
Csok-hiteles autótámogatás... Már tervezik milyet vegyenek :'D gyerek, mint csere eszköz van már az ismerősöknél?
2019. ápr. 22. 17:29
 9/16 anonim ***** válasza:
8%

Egy rakás hely van, ahol alig jár a busz vagy km-re van a megálló.

Másrészt ott a gyerek téma.

Biztos jó buli 2 gyerekkel buszozni.

2019. ápr. 22. 17:30
 10/16 A kérdező kommentje:

Jó, nyilván nem költözünk ki a világvégére egy olyan faluba, ahol busz csak másnaponta jár.

Magamról írtam, nem szeretnék, de én városban élek, nem pedig lehurrogtam a kocsitulajdonosokat, hogy nekik minek. Nyilván ők tudják, minek.

Nem hinném, hogy strapás lenne gyerekekkel buszozni, a szüleim is megoldották velünk (szintén két gyerekkel), és nem emlékszem semmi problémára ebből.

2019. ápr. 22. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!