Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » 40 felett mikor érezted magad...

40 felett mikor érezted magad igazán, felhőtlenül boldognak?

Figyelt kérdés

Az ember fiatalon még egy apróságnak is annyira tud örülni, aztán ahogy öregszik, már minden klassz dologban meglátja a macerát is. Pl egy szülinap is tortasütős, "mi a francot vegyek neki?" nyűggé tud válni.

Ti hogy vagytok ezzel? Én sokszor inkább el se megyek, neki se állok, mert úgysem okoz akkora örömöt, mint amekkora macera... És ez nem jó, de mégis ez van... Tegnap pl egy barátnőm kórusát hallgattam meg egy templomban, és végig szenvedtem. Túl hangosan énekeltek, nem volt meg benne az, ami egy szép templomi éneket libabőröztetővé tesz, a karmester meg végig erőltetett humort nyomott, ami a templomban különösen visszatetsző volt. És persze mosolyogni kellett, udvariaskodni, miközben végig az járt a fejemben, hogy minek jöttem el... Talán egyetlen egy pillanat volt szép benne, amikor megláttam egy kislányt feküdni a padon, elaludt, az anyukája meg simogatta a haját közben... :)

De érdekes módon ez a nyűglődés csak emberek között van, ha a természetbe megyek, akkor minden csodaszép.

Mitől lehet ez? Embergyűlölő lettem a korral? Nálatok ez nincs így?

2019. ápr. 13. 20:28
 1/2 anonim ***** válasza:

Én 42-től 45-ig felhőtlenül boldog voltam.

Most eléggé emberundorom van, kín bemenni a melóba (nem a munkaval van bajom), utálom a közlekedést, és ahol emberek vannak. Mondjuk a lányom is ilyen. A természetben nekem is jó, meg otthon.

2019. ápr. 13. 20:53
 2/2 anonim ***** válasza:
Felhőtlenül soha, olyan nincs is, mert kell valami kontrol, viszonyítás. De 40 és 45 éves korom között, amikor még a szocializmus hátterébe ágyazva mellékfoglalkozásként nyitottam egy kis kócerájt, ahol megtapasztalhattam a kapitalizmus előszelét, akkor az egy sikeres időszak volt. De el is múlt 5 év után, amikor jött a rendszerváltásnak nevezett valami, ami felkavarta a pöcegödröt és felszínre kerültek a teljesen üresfejűek.
2019. ápr. 13. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!