Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Elérzékenyültem?

Elérzékenyültem?

Figyelt kérdés

Jó ideje már hogy szívelégtelen vagyok és rengeteget voltam kórházban,azóta mintha nem lennék olyan kemény mint voltam.

A kórházzal kapcsolatos videókat nem nézzem mert fizikailag vagyok rosszul tőle.Régen megnéztem mindenféle lefejezést,kivégzést akár evés közben is de most már nem szívesen néznék ilyesmit.Régen ha egy videót láttam beteg kisgyerekekről érzelemmentesen néztem rá most pedig rossz érzést kelt bennem a látvány és inkább meg sem nézzem.Pedig nem újdonság nekem ez a kórházasdi a gyerekosztályon is egy csomó időt töltöttem régen,4 éves korom óta pacemakeres vagyok csak most alakult ki nálam egy komolyabb szívelégtelenség,a negyedik pacemaker van most bennem,nemrég kaptam ezt a két kamrást.18/f

2019. ápr. 12. 14:42
 1/5 anonim ***** válasza:
26%
Tök jó
2019. ápr. 12. 15:04
 2/5 A kérdező kommentje:
Az ember egy ilyen kérdésnél komoly válaszokra számít,de csak egy idióta troll kommentet kaptam.De ha arról van szó hogy ki hogy fingik/fosik meg hugyozik egyből 8 ember ír alá.
2019. ápr. 12. 15:25
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem is van ilyen ha fizikailag nem vagyok toppon, akkor mentálisan is kivetül. Bár én elég empatikus vagyok, sok balesetet/kivégzést néztem régen az interneten, bár főleg csak baleseteket. Bár néha rosszul lettem tőlük, amikor totál emberi hülyeség miatt történtek én is csak nevetni tudtam néha. De amikor beteg vagyok vagy fáj valamim nem bírok ilyeneket nézni.
2019. ápr. 12. 15:43
 4/5 A kérdező kommentje:
Végre egy normális válasz.
2019. ápr. 12. 15:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül a kórházas tapasztalataid, ill. az egészségi helyzeted miatt vagy érzékeny. Egészen pontosan nem közvetlenül ezek miatt, de ezek kihatnak a pszichédre, tehát most olyan állapotban vagy, amikor sokkal fogékonyabb vagy más emberek szenvedéseire, de ez nem örök, csak egy periódus.

A gyerekkoromban én is sokat voltam kórházban, nagyon utáltam. Tinédzser koromban sok mindent meg bírtam nézni, bár őszintén megmondom, hogy kivégzést vagy lefejezést akkor sem láttam (szerintem sokkolt volna), de beteg kisgyerek, kutya-macska nem okozott traumat. Talán azért mert ennyi idős korban kevés ember érzékeny az ilyesmire, sőt talán nagyobb a kíváncsiság, mint a félelem vagy az empátia.

Szvsz a beleérző képesség (empátia) csak huszonéves korban teljesedik ki, előtte inkább csak felszínes és részleges.

Huszonév elején én annyira hipererzekeny lettem az ilyen dolgokra (beteg kisgyerek-kutya-macska-mások szenvedései), hogy egyszerűen nem bírtam nézni, persze a kíváncsiság hajtott, es csak azert is néztem. Iszonyatosan rosszul éreztem magam minden egyes ilyen hírtől, videótól, történettől, szabályosan szorongtam. Sajnos nem csak közben, hanem utána is ezen kattogott az agyam, mígnem sikerült egy generalizált szorongást összeszednem (na nem azt mondom, hogy ezek okozták, hanem ahogy romlott a mentális állapotom, úgy jött elő ez fokozatosan.) Emiatt pár évig abszolút tiltólistára került minden olyan dolog, ami negatív érzelmet váltott ki belőlem.

Amióta lelkileg jobban vagyok, azóta újra bírom nézni azokat a dolgokat, amik regebben rossz erzest keltettek, es ugy erzem, hogy a helyen tudom kezelni ezeket. Amikor picit gyengebb az ember lelkileg, akkor pedig hajlamosabb atelni masok szenvedeseit.

Szoval szerintem a pacemakeredhez maximum kozvetve van koze ennek, inkabb az, hogy most lelkileg egy nehezebb idoszakban vagy.

Bocsi, hosszu lett, de hatha segit.

28

2019. ápr. 13. 03:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!