Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem adsz vért?

Miért nem adsz vért?

Figyelt kérdés
Magyarországon rossz a véradási hajlandóság, különösen a fővárosi régióban holott az a legnagyobb felhasználó. Ha megtehetnétek mert egészgégesek vagytok, miért nem teszitek meg? Ezek szerint a vérkészítményekkel való kezelést is elutasítjátok mint a Jehovák?
2019. ápr. 4. 08:44
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem itthon nem kell regisztrálni. Itthon az ellen kell életedben nyilatkozni, hogy felhasználják a szerveidet halálod után.
2019. ápr. 4. 14:39
 42/45 anonim ***** válasza:
Igen, közben már én is utánanéztem. A feltételezett beleegyezés elve szerint, ha nem nyilatkozol az jóváhagyásnak számít.
2019. ápr. 4. 17:50
 43/45 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, ilyen területen szeretnék elhelyezkedni, azért volt feltéve a kérdés, nem provokációból.

Jehovák visszautasítják a vérkészítményeket és nem is adnak, az így jött ide.

Ez nem üzlet mint a plazmaadás, még ez a szerencse. A kórházak fizetnek a vérkészítményért, töredékét az előállítási összegnek.

Köszönöm a hiányosságok felvázolását, ha máshol nem is de majd az én régiómban mindent megteszek, hogy senki ne szembesüljön velük.

Standard zsákok vannak és gépek a gyártás során, nem lehet megtenni, hogy egyesektől többet, másoktól kevesebben vesznek le. Ha valaki rosszul lenne közben, abba hagyják, és akár órákat is lehet feküdni ilyenkor. Megelőzendő jó sokat kell inni és enni is kell előtte.

A vér semmivel nem pótolható, fizethet valaki millió kar is tb-re akkor se fog kapni ha nincsenek önzetlen véradók.

2019. ápr. 4. 19:30
 44/45 anonim ***** válasza:
Nem tehetem, mert már kaptam.
2019. ápr. 4. 22:15
 45/45 anonim ***** válasza:
Sokáig nem voltam 50 kiló, aztán oltást kaptam, ami után nem lehet, most meg a vérnyomásom alacsony. De nem adom fel...
2019. ápr. 6. 16:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!