Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Véradásról érdeklödnék hogy...

Véradásról érdeklödnék hogy hol van az a kórház ahol fizetnek azért, ha vért adsz?

Figyelt kérdés
Budapesten tudja valaki?

2012. nov. 23. 09:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Magyarországon sehol. Ausztriában viszont igen.
2012. nov. 23. 09:54
 2/5 anonim ***** válasza:
sehol nem fizetnek érte.
2012. nov. 23. 10:02
 3/5 anonim ***** válasza:
A véradás önkéntes: vizet, nápolyit és jelképes értékű (500 ft) étkezési utalvánnyal honorálják a segítséget. Legalábbis felénk. Ezzel szűrik, hogy olyanok is adjanak akik betegek, de a pénz miatt adnának.
2012. nov. 23. 16:18
 4/5 A kérdező kommentje:

Nem tudom tavaly voltam 1 kórházban ahol azt mondták nekem hogy fizetnek a véradásért, az ott dolgozó mondta nálunk itt Pesten, de az első még ingyenes azért nem adnak semmit , de ha megfelelőnek találják akkor a többiért már fizettek volna csak akkor még nem volt 1 . éves a kisfiam igy nem lehetett , csak az a baj hogy nem tudom már a kórház nevét.

Viszont azt nem tudom mennyi lett volna a pénz, jaj valahol a Belvárosban volt, azért köszi!!

2012. nov. 23. 20:08
 5/5 anonim ***** válasza:

Tisztelt Kérdező!

Az alábbi helyen láthatja (bal oldalon) hol lehet vérplazmát adni és a tájékoztatóban elolvashatja, hogy Magyarországon vérért, vér alkotórészért nem fizethetnek, de megtérítik a rendelkezésre állás miatti időveszteséget, illetve az útiköltséget.

[link]

A "Donorok részére" fejezetben olvashat az adományozókkal szembeni elvárásokról.

A következő oldalon egy 2009-es próba van leírva, pénzösszeggel:

[link]

És például híradás ausztriai vértúrizmusról (elnevezés szerint ott sem a vérért fizetnek):

[link]

2012. nov. 25. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!