Magyarországon rossz a véradási hajlandóság, különösen a fővárosi régióban holott az a legnagyobb felhasználó. Ha megtehetnétek mert egészgégesek vagytok, miért nem teszitek meg? Ezek szerint a vérkészítményekkel való kezelést is elutasítjátok mint a Jehovák?
Mert tapasztalataim szerint a vért vevő nővérkék alkalmatlanok a véna helyes megszúrására. 4-ből 3-szor sikerült hazavágniuk a napom és/vagy a vénám.
Összehasonlításképpen a véradásokat követően 3 éven át adtam vérplazmát közel 100(!) alkalommal, de ott egyszer sem sikerült mellészúrniuk, és a vénám sem durrant el soha. Gondosan lekötözték a szúrás helyét, és nem csak úgy utamra engedtek egy gézlappal, hogy "No akkor ezt most szorítsa oda fél óráig, oszt jó lesz". Egyszer esett le a vérnyomásom úgy emberesen, de az belefér.
Aztán vérvételhez kötötték a plazmaadást is, szóval azóta inkább nem.
2019. ápr. 4. 09:42
22/45 anonim válasza:
Mert mindig elájulok a vérvételnél, és nem is lennék jó véradó a betegségek miatt. (Asztma, vérnyomás stb) De ha az élet úgy alakul, hogy sürgősen vért kellene adnom, mert valaki élete a tét, akkor gondolkodás nélkül adnék. Bárkinek. Remélem, hogy ha egyszer ilyen helyzetbe kerülök, akkor szintén lesz olyan ember aki önzetlenül adna vért.
2019. ápr. 4. 09:49
23/45 anonim válasza:
#12-es TB érve tényleg jogos, gatyánk rámegy mások ellátására, és még emellett szégyelljük magunkat, ha nem adunk vért? Álljon már meg a menet. Nem, tényleg szuper, hogy vannak akik adnak, legyenek büszkék magukra, de ez nem várható el.
Én amúgy jártam plazmát adni.
2019. ápr. 4. 09:50
24/45 nemaRendőrség válasza:
Minek? Romák kapják úgyis majd az összeset, mert minden második vérbeteg. Csak iranyított véradásra szabad menni
2019. ápr. 4. 09:55
25/45 anonim válasza:
Majd én eldöntöm mit csinálok a saját véremmel.
2019. ápr. 4. 10:08
26/45 anonim válasza:
Nemrég voltam de elutasítottak mert 52 kg vagyok.
2019. ápr. 4. 10:13
27/45 anonim válasza:
Én adtam már vért, amikor viszont másodszor mentem volna, elutasítottak vérszegénység miatt. Ez 2 éve volt, de azóta sem adok vért, mert félek, hogy újra vérszegény leszek. (elég rossz, mert legyengülök, alig tudok felmenni a lépcsőn is, stb.)
2019. ápr. 4. 10:14
28/45 anonim válasza:
#25 csak szeretnéd azt hinni :) Gondolod azt én választottam hogy hugyozzak ki vagy 10-15litert?
2019. ápr. 4. 10:15
29/45 anonim válasza:
Rendszeres véradó voltam, de az egyik (pár éve bevezetett) szűrővizsgálatnál folyamatosan álpozitív eredményt kapok. A második ilyen alkalommal végleg kizártak.
2019. ápr. 4. 10:38
30/45 anonim válasza:
18-22 éves korom között rendszeres véradó voltam, évi 3-szor voltam, 4 dl-t vettek. Aztán egy idő után nem vettek, vérszegénység miatt. Illetve a hematokrit mindig a határon volt, így inkább nem vettek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!