Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem adsz vért?

Miért nem adsz vért?

Figyelt kérdés
Magyarországon rossz a véradási hajlandóság, különösen a fővárosi régióban holott az a legnagyobb felhasználó. Ha megtehetnétek mert egészgégesek vagytok, miért nem teszitek meg? Ezek szerint a vérkészítményekkel való kezelést is elutasítjátok mint a Jehovák?
2019. ápr. 4. 08:44
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
100%
Adnék, de vérszegény vagyok.
2019. ápr. 4. 09:06
 12/45 anonim ***** válasza:
62%

Azért, mert egyszer nekem azt mondták, hogy 4 dl-t vesznek le.... Nos ez irtó sok!

Ha azt mondhatnám, hogy adok 2 dl-t, és betartják, akkor egyszer benne lennék, utána pedig meglátnám, hogy mennyire bírja a szervezetem. Utána el tudnám dönteni, hogy legyek-e rendszeres véradó. De ha erre nincs lehetőség, akkor ennyi, adjon addig más. Én fizetem a havi eü-i hozzájárulást, jelenleg már 7500!!! forint. …..Orvoshoz nem járok.... Szóval mondhatjuk túlteljesítek, pedig úgy érzem nem egy dolog lenne, amivel nem ártana orvoshoz mennem. Amit biztosan szeretnék, egy épkézláb fogorvos, de olyan nemigazán van az állami szférában, ha volna is, az se lenne ingyenes (vagyis az se mehetne a havi 7500-ból), mmert mindenért fizetni kell már, ami fontosabb ellátás a fogásztaban........

Szóval értitek....

Életem során bár nem vettek tőlem sokszor vért (vizsgálati célból), de egyetlen alkalom kivételével mindannyiszor elszédültem, rosszul lettem. Az egy alkalom amikor nem ájultam el, az azért volt, mert utána nem kellett pár perc után felállnom és kimennem, hanem fekhettem egy helyben.

Na most ha bemennék véradásra, lecsapolnának tőlem 4 dl vért, és kirugnának pár perc múlva, akkor mi lenne? Lehet úgy eljáulnék, hogy fel sem éberdnék többé????!

Én megértem, hogy nem fekhet ott minden véradó egy órát, hogy kicsit megerősödjön a sokk után. De ha se az, se az hogy beéérjék kevesebb vérrel, akkor ez van, nem adok.

2019. ápr. 4. 09:14
 13/45 anonim ***** válasza:
51%
#8 oké, akkor ne azzal takarózz hogy nincs időd, hanem mond azt hogy nem akarsz...
2019. ápr. 4. 09:16
 14/45 anonim ***** válasza:
89%
Sajnos nem adhatok. Viszont már közel 50 egység vért kaptam. Szóval itt is szeretném megköszönni azoknak, akik gondolnak másokra és hajlandóak ennyi áldozatot hozni
2019. ápr. 4. 09:16
 15/45 anonim ***** válasza:
75%

Mert szoptatok. Előtte terhesség miatt.

Amint alkalmas leszek, fogok adni. Mert tudom, hogy nagyon sokan eleve nem felelnek meg az alkalmassági feltételeknek. (életkor, minimum súlyhatár, egy csomó gyógyszer ami kizáró ok) Kár lenne pazarolni, ha én épp tudnék adni.

2019. ápr. 4. 09:17
 16/45 anonim ***** válasza:

12#-es vagyok...

Még annyit, ha esetleg lenne olyan súly alapján tennének különbséget, és azt mondanák, hogy a 60 kg alatti súlyúaktól nem vesznek le 2 dl-nél többet, akkor lehet kipróbálnám, hogy lássam bírom-e és adok-e máskor is....

2019. ápr. 4. 09:17
 17/45 anonim ***** válasza:
100%
Mert 50 kiló alatt vagyok.
2019. ápr. 4. 09:28
 18/45 anonim ***** válasza:
61%

Én akartam, de mivel huszonévesen voltak epilepsziàs rohamaim, így nem engedték, 10 éve tünetmentes vagyok, szeretnék adni, csak eddig mikor itt volt véradàs (község) feszt közbejött valami.

Ritka a vércsoportom, AB negatív.

2019. ápr. 4. 09:31
 19/45 anonim ***** válasza:
Vérszegény vagyok, pedig plazmát adnék, azért pénzt is kapnék.
2019. ápr. 4. 09:32
 20/45 anonim ***** válasza:
(Meglepődtem, hogy Bp-en a legrosszabb az arány. Mi lehet ennek az oka? )
2019. ápr. 4. 09:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!