Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem adsz vért?

Miért nem adsz vért?

Figyelt kérdés
Magyarországon rossz a véradási hajlandóság, különösen a fővárosi régióban holott az a legnagyobb felhasználó. Ha megtehetnétek mert egészgégesek vagytok, miért nem teszitek meg? Ezek szerint a vérkészítményekkel való kezelést is elutasítjátok mint a Jehovák?
2019. ápr. 4. 08:44
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:

1. ha vért adom, akkor cégnek nagyon hasznos lesz, mert pénzt hoz neki.

2. Nem adhatok, mert betegségem van.

2019. ápr. 4. 11:22
 32/45 anonim ***** válasza:
Sok a kizáró ok, velem meg mindig történik valami, de amikor lehet adok.
2019. ápr. 4. 11:31
 33/45 anonim ***** válasza:

Egész évben allergia gyógyszert szedek.

Pedig direkt felhíztam 47 kg-ról egyszer 50-re, hogy tudjak adni (meg tettem némi súlyt a farmerzsebembe), de így sem engedték.

2019. ápr. 4. 12:27
 34/45 Miss Endzsi ***** válasza:
Nem vagyok még 50 kiló, de ha lennék is elájulnék vérvétel közben, mert nekem ez a fóbiám.
2019. ápr. 4. 12:31
 35/45 anonim ***** válasza:
52%
Plazmát adtam, azt is a pénz miatt. Azért nem adok vért, mert nem akarok. Ha megtehetnéd hogy a pénzed nagyrészét oda add úgy, hogy közben te sem halsz majd éhen, miért nem adod oda? Hogy gondolod hogy ami a tiéd azt nem adod oda nekem, egy idegennek?
2019. ápr. 4. 12:49
 36/45 Metionin ***** válasza:
Mert nem vagyok 50 kiló és az alatt nem lehet.
2019. ápr. 4. 13:08
 37/45 anonim ***** válasza:
9%
Mert nem érdekelnek engem màs emberek. Meg utàlom az ilyesmi, ilyen helyeket. Orvosokat, növéreket is!!!!
2019. ápr. 4. 13:59
 38/45 anonim ***** válasza:

Személy szerint én azért nem adok, mert van eü-s tapasztalatom, és látom, hogy milyen könnyen és gyorsan terjednek a kórházi fertőzések. (Nincs elég kesztyű, ezért több szúrást egy kesztyűben csinál végig. Nincs elég kézfertőtlenítő, így 2 beteg között nem fertőtlenít kezet, és viszi tovább a fertőzést.)

Ezért.

2019. ápr. 4. 14:14
 39/45 anonim ***** válasza:
A #38 sajnos így igaz. :( Nem véradásnál, de kórházakban én is ezt tapasztaltam. Fertőtlenít, megfogja a tollat kesztyűben, aztán megnyomkodja a fertőtlenített bőrrészt, és szúr. Néha kicsi vér fröccsen, letörölgetik, jön a köv. vérvétel ugyan abban a kesztyűben. És sajnos rosszabbat is láttam már. De pont véradásnál, valamivel jobban figyelnek. Fogászaton nagyobb eséllyel fertőződhetünk meg mint véradásnál, úgyhogy ez nem tart vissza.
2019. ápr. 4. 14:22
 40/45 anonim ***** válasza:
Betegség miatt sajnos nem adhatok, és nem is mindig érem el az 50 kilót. De a harmadik válaszoló jó ötletet adott, utánanézek, hogyan tudom magam regisztráltatni szervdonorként.
2019. ápr. 4. 14:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!