Honnan ered az a mítosz, hogy a férfiak nem tudnak többfelé figyelni (multitasking)? Van erre ellenpéldátok? Akár saját tapasztalat? 30f
Első válaszoló! Míg vártam a válaszokat, utána olvastam én is másutt és úgy tűnik, nagyon hiányos a tudásod. Olvassuk együtt, én már a felénél járok, javítsunk eme hiányosságainkon. :)
ui: Azért ténynek nemkéne az elméleteket nevezni, még akkor sem, ha az éppenséggel az Ősrobbanás, ami általánosságban elfogadott, de vannak olyan elméletek is a témában, amik pont nem az univerzum tágulását mutatják be, hanem annak szűkülését.... EL MÉ LET!
Ez nem mítosz, hanem bizonyított tény.
Ez persze nem azt jelenti, hogy csak egyetlen dolgot tudsz csinálni és vagy levegőt veszel vagy pislogsz. Egyszerűen nem tudsz annyi mindenre ugyanúgy figyelni.
Én amúgy férfiként fiatalon elég jól tudtam többfelé figyelni. Sok olyan helyzet volt, hogy beszéltem órán, a tanár direkt engem kérdezett, mert azt hitte nem figyelek én meg vissza mondtam amit mondott vagy válaszoltam az alapján ami elhangzott.
Viszont ahogy felnőttem kikopott belőlem ez a dolog. Például ha ide írok, akkor nem tudok közben a filmre figyelni, vissza kell tekerjem, mert hallom, de nem fogom fel. Vagy vezetés közben is tudok beszélni, de mikor egyfelé kell koncentrálni akkor elhallgatok. De van amikor meg simán dolgozom úgy, hogy közben beszélek és többfelé figyelek, szóval ez is helyzettől függ.
Összességében a tény az tény marad. Most jöhetsz azzal, hogy "bezzeg én tudok". Attól hogy valaki színvak, még nem lesz a világ fekete-fehér.
Kérdező!
Ez a gyakorikérdések oldal. Szerinted az itteni válaszadók foglalkoznak komolyabban a tudománnyal, olvasnak tudományos oldalakat/folyóiratokat, és fognak neked bármire is tudományos forrásokat linkelni?
Valószínű...
A válaszadóknak 99,9%-nak halvány lila gőze sincs az egészről, egyetlen tudományos értekezést nem olvastak a témában, csak mondják, hogy áh biztos így van, mert a Jóska a szomszédban is ezt mondta.
Ha komolyan érdekel a téma, akkor ne egy ilyen oldalon tedd fel a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!