Az mitől függ, hogy valaki 22 évesen egy felnőtt vagy egy tini?
Elsőt csak én nem értem?
Mondjuk szerintem inkább az, hogy tanul-e még.
21 éves vagyok, jelenleg 98kg. Nem kövér, hanem az izmos fajta 43as karokkal alig látható kockákkal már.
Persze a szakállam is nagy és kicsit a hajvonalam olyan mintha kopaszodnék, de amugy nem ... csak alapból ilyen.
Volt, hogy +30nak néztek, amikor több zsír volt rajtam. Most már inkább 25 körülinek nézek ki.
Na még egyszer, hajnalban fáradt vagyok a gépeléshez.
Attól függ, hogy 22 évesen még mindenki kamaszkori jellemzőkkel bír, alapvetően, bár jó esetben felnőttesedő kamasz jellemzőkkel. Akárcsak 26-27 éves kor körül mindenki.
A nagykorúság belső jellemzőkön múlik.
És nem azon, h eltartod-e magad, v mást, bár ennek KÉPESSÉGE evidens kell legyen és akár 12 évesen is elérhető, megfelelő szülői támogatással. Ergo az alig valami a felnőtté váláshoz, h el tudod-e tartani magad illetve másokat. Inkább bizonyos tudati-lelki jellemzőkön múlik, hogy ki felnőtt és ki (még) nem, pl a felelősségvállalás egy szintjén (de nem kell mártírnak lenni, mert akkor hogyan segítesz másokat, ha tönkremész a mártíromságban??), az önismeret egy foka, vagy pl elsősorban mások megsegítésére koncentrálni, áldozatot hozni egészséges szintig stb. Ha valaki egyszer csak tartós mozgásszervi problémát szenved el, attól még nem válik infantilissé, gyerekessé, nem veszti el felnőtt mivoltát. Ergo BELSŐ, tudati képesség a felnőtt mivolta az adott személynek.
Leginkább a személyiség érettségtől függ, h ki mennyire "felnőtt" v. éppen "gyerek"
Fontos, h miként szocializálódik vki, h
miket kap az élettől, miket él át. Az esetleges negatív dolgokat az életében hogyan tudja a saját javára fordítani,milyen nevelést kap stb... Ez nagyon összetett dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!