Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mikor számít valaki éretlennek?

Mikor számít valaki éretlennek?

Figyelt kérdés

Lassan itt van a 17. születésnapom (fiú vagyok egyébként), és úgy érzem, hogy semmilyen szempontból nem vagyok rá felkészülve, hogy egy híján 18 éves (azaz felnőtt) legyek.

Honnan tudom/tudhatom, hogy jogos-e a félelmem?

2018. szept. 2. 19:24
 1/5 anonim ***** válasza:
20%
Akkor számít valaki éretlennek, ha bedől a Fidesz hazugságainak.
2018. szept. 2. 19:27
 2/5 A kérdező kommentje:

Ebből a szempontból nincs probléma :D

De vannak más szempontok is valószínűleg.

2018. szept. 2. 19:31
 3/5 anonim ***** válasza:
1-es,te miért nem takarodsz a politika kategóriába,ott szidhatod mindig az épp aktuális kormányzó pártot.
2018. szept. 2. 20:21
 4/5 anonim válasza:

Ez teljesen normális hogy nem érzed magad elég felelősségteljesnek. Mivel a fiúk többsége későn érő tipus. Ebben a korban a kamaszok keresik az útjukat . Próbálják elképzelni magukat felnőt ként. Próbálj felelősség növelő dolgokat csinálni pl.:kisgyerek vigyázás ,állat gondozás,iskolai feladatokban vezető szerepet vállalni,diákmunka...stb.

Remélem segítettem! 16/L

2018. szept. 18. 17:27
 5/5 Phoney ***** válasza:

Ne aggódj, teljesen jogos félelem ;) a mi kultúránkban egy ideje már szinte egy fiú sem kap a 18 éve alatt elég [pszicho]kulturális mintát a valódi felnőtt identitás kialakításához – viszont a felelős felnőtt élethez általában igen. (Nem "a mai fiatalok" problémája, száz éve is leírták már, csak azóta súlyosabb.)

De ez ne bátortalanítson el, mert az a legrosszabb, ha emiatt egyáltalán nem is mersz felnőtt lenni, nem mersz "megváltozni", és akkor 30 fölött, amikor már nagyon muszáj lesz, ugyaninnen kell elkezdened. Nem szabad beszarni tőle, csak csináld, ki fog alakulni.

nov. 24. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!