Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért féltik azok az emberek...

Miért féltik azok az emberek az életüket, akiknek semmilyen felelősségük nincs? (család, gyerekek például)

Figyelt kérdés
2019. febr. 23. 20:18
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Voltam már, igaz nem sokszor. Ő is csak azt tudta tanácsolni hogy próbáljam fejleszteni az emberi kapcsolataimat, találjak valamit amibe bele tudok merülni. Ez néha-néha sikerül is, de nem tudok elvonatkoztatni a valóságtól és teljesen elfelejteni ennek a létnek a bizonytalanságát, célját.
2019. febr. 23. 20:47
 12/17 Metionin ***** válasza:
53%
Mert nem mindenki érzi úgy, hogy csak az ad értelmet az életének hogy családja van meg szaporodik. Bebaxna ha ez lenne az egyetlen indok azért hogy ne haljunk meg :D
2019. febr. 23. 21:03
 13/17 anonim ***** válasza:
63%
Nekem sincs már célom itt, mert mindenért sokat kellene tennem. Akkor ilyen áron, és feltételek mellett nekem ez nem kell. Inkább elvegetálok ahogy tudok. Ugyan szeretném elkerülni a szenvedést, de én amúgy nem féltem az életem.
2019. febr. 23. 21:05
 14/17 anonim ***** válasza:
21%
Ismerek egy viharvert, kisemmizett, lecsúszott alkoholistát, akivel még a gyerekei sem állnak szóba mégis félti az életét. De nem értem miért. Az ilyen mit akar még az élettöl egy fröccsön kívül? :D
2019. febr. 23. 21:10
 15/17 anonim ***** válasza:
Ott volt két szülő, akik halálraéheztették másfél éves gyereküket a napokban.
2019. febr. 24. 06:04
 16/17 anonim ***** válasza:

Mondjuk azért féltjük, mert nekünk van is életünk...

(természetesen nem gondolom úgy, hogy a gyerekeseknek nincs, csak próbáltam valami hasonlóan provokatívat írni, mint amit kérdező).

Egyébként a családosok is kapják az ívet, szegény Erőss Zsoltot azért gyalázták a halála után, hogy "hogy lehet egy apuka ilyen felelőtlen sport híve..."

2019. febr. 24. 15:29
 17/17 anonim ***** válasza:

Már miért ne féltenék? Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy aki csak élvezni akarja az életet amit kapott, az nem érdemli meg, csak mert nem vállal be olyasmit ami őt korlátozza.

Nem kell se család, se gyerek ahhoz, hogy valaki élvezze az életet és ne akarjon meghalni. Én pl szingliként is szerettem az életemet, elvoltam a saját kis világomban a saját kis dolgaimmal, és nagyon jól éreztem magam, boldog voltam akkor is.

Mióta a férjemmel együtt vagyok, ez az életérzés csak tovább fokozódott, imádom, élvezem az életet.

Gyerek speciel nincs, nem is akarunk. Ettől függetlenül van miért élnünk. Együtt is, és egymástól függetlenül is.

Aki saját magában nem találja meg a boldogságot, az hiába kapar kétségbeesetten, hiába akar másba kapaszkodni, soha nem lesz boldog akkor sem, ha nem lesz egyedül.

A boldogságot elsősorban önmagunkban kell megtalálni. Nem szabad, hogy mások lététől tedd függővé a saját boldogságodat.

Nem csak az érdemes az életre akinek kötöttségei, felelőssége van. Ha már a világon van az ember (amit nem kért, csak megkapott), akkor azt lehet élvezni, és lehet örülni neki anélkül is, hogy bármivel amire nem vágyik, leterhelje, lekösse magát. 33,N

2019. febr. 25. 01:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!