Miért haragszanak sokan ennyire a nem dolgozó nőkre?
Még ha a családban, azt megértem, mert hát, nem erre nevelték, de idegenek?
Ha valakiről ilyesmi kiderül, rögtön jön a vagdalkozás, hogy ingyenélő, kitartott, prosti, hogy mer költeni magára, felelőtlen, hülye, satöbbi. Kb úgy kelnek ki ez ellen, mintha azt a pénzt legalább tőlük venné el.
Holott sok esetben az illető nincs szó szerint otthon (mondjuk tanul), és nem végleges ez az állapot, hanem tart maximum 1-3 évig. Ami végülis azért nem olyan sok, pláne ha a kapcsolat sem friss már (4-5 év minimum, esetleg házasok is, ill korábban dolgozott).
Mindenki ennyire aggódik, mi lesz szegény lánnyal, ha szakítanak menet közben?
Nyilván visszamegy dolgozni, mi lenne.
7: ott még azt írtad, hogy a palid pénzéből vetted, most meg azt, hogy a régvolt munkád fizetéséből.
Amúgy meg valaki megírta a frankót. Nőként tudom, hogy csak a lusta nem dolgozik, és az ilyenek miatt vannak a nők megbélyegezve. És igen, van munka bőven.
Mellesleg, bár sokszor leírtam már, olyan helyen dolgozom ahol rengeteg a diák. Akik tanulás MELLETT dolgoznak (igen sok az egyetemista) és nagyon becsülöm őket, mert ők nem sírnak, meg más pénzén élősködnek, hanem tesznek érte. Azért, mert ez a normális.
Nem, ez tipikus gyerekduma. Azért csúfolnak, mert irigyek... Persze.
Én itthon dolgozom, akkor kelek, amikor akarok. Semmi okom irigynek lenni, én is tanulok munka mellett. Nem haragszom az ilyen emberekre, csak kicsit életképtelennek tartom őket, nemtől függetlenül.
Akiknek magukat fenntartani egyetem mellett, jogosultak ösztöndíjra, kollégiumi helyre, illetve sokan hétvégén és éjszaka is dolgoznak. Nem azért, mert akarnak. Hanem mert muszáj.
Ha van egy jól kereső férjed, semmit nem adnak szociális alapon. A lakhatás (ha normális körülmények közt éltek), drágább, mint a leglestrapáltabb koliszoba, és nyilván ebédre sem lehet mindig vajaskenyér, mert két emberre főzöl.
Nem tudnék annyit keresni egyetem mellett, hogy közben eleget legyek otthon is, a lakás is legyen rendben, tanuljak is, kipihent is legyek, meg a tanulmányaimmal se csússzak.
Diákmunkára jártam eddig is, de amennyit kényelmesen be tudok vállani azzal nem keresek annyit, hogy egyedül eltartsam magam.
Azért szerintem senki nem szól, ha valaki szülés után otthon marad 1-3 évre, azért sem, ha beteg családtagot marad otthon ápolni, ami teljes embert kíván, és azért sem, ha valaki saját betegsége, sérülés, baleset miatt tartósan kiesik a munkából, sőt, ha otthonról dolgozik, vállalkozik, az sem probléma.
Baj azzal van, akinek nincs ilyen indoka, hanem csak úgy otthon marad, és minden kifogást megragad, hogy ne kelljen dolgozni menni. Fizetjük az adónkból, túl kockázatos, túl kiszolgáltatott, és az ilyenek jellemzően idős korban lepődnek meg, amikor nincs nyugdíj, vagy nagyon kevés. Ja, és majdnem ugyanez a probléma azokkal is, akik nincsenek bejelentve rendesen. Pont nemrég volt egy ilyen kérdés, hogy a kedves szülők csaltak egész életükben az adóval, aztán most a felnőtt gyerekeiktől várnák el, hogy tartsák el őket.
Irigy vagy, 30-as, ide látszik.
Na mindegy. Ha egy nyelvet is beszélnél, akkor tudnád, hogy azzal, hogy tudsz beszélni, még nem lehet vagyonokat keresni. Tudom, mert már többet beszélek folyékonyan, mint te valaha is fogsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!