#20: Nálad megerősítési torzítás van? Nem nevezte magát senki pszichológusnak itt. Biztos, van, akinek fájó, hogy mi értünk ehhez az elmélethez önképzésből, míg mások évekig izzadnak a padban, és úgyse értenek valamit. De ez van. Rengeteg legendás gitáros van, aki egyedül, magától tanult meg zenélni. Akkor ők is csak azt HISZIK, hogy értenek hozzá? Ugyan már...
2019. febr. 16. 17:16
22/45 anonim válasza:
A zenészek - vagy bérki más, akik önerőből, kitartásuknak, szorgalmuknak köszönhetően tanultak meg valamit, nem minősítenek, címkéznek másokat, nem sorolják be teljes baráti körüket és már meghalt embereket valamely típusba, nem mondanak róluk véleményt.
Nem hivatkoznak arra sem, hogy "dehát neten azt írták hogy Xy diktátor is ebbe a típusba lett besorolva amiről az látszik, hogy..." stb...
Én bár tanultam pszichológiát, sose minősítenék másokat.
2019. febr. 16. 17:28
23/45 anonim válasza:
Dehogynem minősítesz, ne legyél álszent.
Minősíted azokat, akik foglalkoznak ezzel a dologgal, attól függetlenül, hogy ésszel csinálják, vagy sem. Sőt, ezek szerint nem csak minősítesz, hanem néhány negatív tapasztalat alapján általánosítasz is. Az szerintem egy kifejezetten amatőr hiba, pont olyantól, aki ezt tanulta, aki tájékozatlan hülyékből von le konklúziót egy téma kapcsán.
Nekem meg előadásokat tartó pszichológus ismerte el a hozzáértésemet ezzel az elmélettel kapcsolatban, hozzátéve, hogy nagyon jó érzékem van alapvetően is az analizáláshoz, na bumm.
2019. febr. 16. 17:36
24/45 anonim válasza:
Ha gondolod, tanulj pszichológusnak.
2019. febr. 16. 17:49
25/45 anonim válasza:
Fontolgattam, mert analizálni szeretek, azonban türelmetlen vagyok, az empátia se az erősségem, a stílusom eléggé nyers és cinikus, nem szeretem mások nyavalygását hallgatni, szóval észszerűen végiggondolva egy pszichésen padlón lévő embernek nem feltétlenül az a legjobb, hogyha velem zárják össze.
2019. febr. 16. 17:58
26/45 anonim válasza:
Válaszaid alapján nekem nem tűnt úgy, hogy nyers lenne a stílusod, nagyon udvarias voltál. :-)
2019. febr. 16. 18:00
27/45 anonim válasza:
Ameddig a másik félnek normális a hangvétele, addig tudatosan lejjebb csavarok a sajátomon, de nem ez a természetes állapot. Ilyen vitánál már csak azért is érdemes odafigyelni erre, mert a legtöbb ember nem annyira szívesen fogad be egy lekezelően előadott álláspontot, ha igaz is, mert a tényszerű oldalát felülírja náluk az, hogy sértőnek találják.
2019. febr. 16. 18:15
28/45 anonim válasza:
INFP vagyok, bármikor szívesen beszélgetek "kompatibilis" típusokkal. :D Eddig nagyon jók a tapasztalataim.
2019. febr. 17. 02:38
29/45 anonim válasza:
Még egy INFJ jelen, bár ezt az isten-dolgot nem igazán értem. o.o
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!