Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem érti meg ezt a...

Miért nem érti meg ezt a legtöbb ember?

Figyelt kérdés
Egyre jobban terjed a MGTOW, egyre kevesebb fiatal házasodik, vagyis haldoklik a házasság, és a MGTOW-kat egy csomóan szidják, hogy nőjenek fel, keljenek fel a géptől, ne gyűlöljék a nőket (amit egyébként egyáltalán nem minden MGTOW csinál, elismerem vannak, de az is igaz, hogy manapság kb. bármilyen kritika a nőkkel szemben nőgyűlöletnek számít, a szélsőséges feministák viszont gyűlölhetik a férfiakat ahogy csak akarják, elfogadtathatnak férfiellenes törvényeket, kommunista kvótákat, stb., senkit sem érdekel), stb. de nem értik, hogy a férfiaknak kell egy indok amiért megéri felnőni, felkelni a gép elől, kell valaki akiért megéri. Régebben kaptak megbecsülést a férfiak a munkájukért, ami egyre inkább megszűnik létezni, viszont a legszélsőségesebb feministák továbbra is mindent akarnak. Meg akarnak szabadulni a női nemi szerepektől, viszont továbbra is elvárják, hogy a férfi többet keressen náluk egy kapcsolatban, viszont ez nem fog menni, hacsak nem szolgalelkű, nagyon hülye vagy nagyon kiéhezett a férfi. Kicsit sarkítva ha azt akarod, hogy a férfi többet keressen nálad, akkor menj vissza a konyhába, ha nem akarsz visszamenni a konyhába, akkor ne várd el hogy a férfi többet keressen nálad. A nem szolgalelkű férfiak nem fognak belemenni egy olyan házasságba, amiben övék a nagyobb felelősség, amiért cserébe viszont szinte semmi megbecsülést, tekintélyt, hatalmat nem kapnak. Egy cévgvezető is azért van önként cégvezetői szerepben, mert a nagyobb feleőlősségért cserébe nagyobb tekintélyt, hatalmat kap. Az nem működik, hogy elvárjuk a cégvezetőtől, hogy nagyobb felelősséget vállaljon, de nem adunk neki nagyobb hatalmat, és ugyan ez igaz a házassággal kapcsolatban is. Viszont nekem úgy tűnik, hogy a legtöbb mai nő egyszerre akar sikeres lenni, akar nagy karriert és akar jó anya lenni és nem értik, hogy erre a legtöbb nő nem képes (a férfiak sem lennének képesek hagyományos anyai mértékű szerept vállalni a nevelésben nagy karrier mellett). Egy csomó mai nő versenyezni akar (ami nem azért taszító a férfiaknak, mert félnek tőlük, hanem mert a férfiak nem szeretnek olyanokkal versenyezni akikhez vonzódnak), de közben várják a szőke herceget is, aki önerőn felül segít nekik boldogulni. Azt meg, hogy milyen hozzáállást fogadtattak el a szélsőséges feministák a bíróságokon válás kapcsán meg inkább hagyjuk... Ráadásul Hollywood is a szélsőséges feministák igényeit tartja szem előtt...

2019. jan. 7. 00:20
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/86 anonim ***** válasza:
96%

egy kérdésem van

volt egyáltalán valaha nőhöz közöd? :)

2019. jan. 8. 02:26
 52/86 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb esetben egy kényszerített házasság minden, csak nem működőképes. A családon belüli erőszak és egymás házbaszúrásának a melegágya.
2019. jan. 8. 07:03
 53/86 A kérdező kommentje:

"A legtöbb esetben egy kényszerített házasság minden, csak nem működőképes."

Túlzás. Nem legtöbbször nem működőképes, hanem néha nem az. De mondom, szerintem egyensúlyt kéne találni, nem egy az egyben visszatérni ahhoz a rendszerhez, ahol szinte biztos rosszul járt a nő ha nem házasodott meg.

2019. jan. 8. 11:32
 54/86 A kérdező kommentje:

[link]

Aki őrá azt mondja, hogy nőgyűlölő azt nem tudom komolyan venni.

2019. jan. 8. 11:45
 55/86 anonim ***** válasza:
21%

Nagyrészt elolvastam ezt a sok érvelősdit, és szerintem ti elvesztek a részletekben.

Ha jól értem a kérdező arra próbál választ találni, miért van kevesebb házasság.

Szerintem az MGTOW (eddig nem tudtam mi ez, de úgy tűnik a feminizmus férfi változata), a feminizmus, és még az LBGT-t is idesorolnám, azért rosszak mert társadalmi csoportokat részesítenek előnyben, miközben bizonyos más csoportokat nyíltan támadnak (MGTOW, feminizmus). Ráadásul totál értelmetlen vonalak mentén. Ha ez nem lenne elég, ezeket a csoportokat elsősorban liberális szervezetek támogatják, akiknek (elvileg) a tolerancia lenne a céljuk.

Szerintem igenis van hatása a házasságok számára, mert a nemek közti képzelt utálat miatt nem mernek elköteleződni egyes emberek.

Ugyanakkor az (nekem) már egy szegénységi bizonyítványt jelent az illetőről, ha megtudom hogy MGTOW/feminista.

2019. jan. 8. 12:47
 56/86 A kérdező kommentje:
A MGTOW-k a feministákkal ellentétben nem akarnak egy csomó törvényt megváltoztatni, csak azt mondják, hogy ameddig a váláskor "divorce rape" történik a férfiakkal kapcsolatban a legtöbb esetben, addig nem házasodunk. Ha a társadalom visszatérne a monogámia favorizálásához, nem mondaná egyre több ember, hogy a monogámia egy elnyomó rendszer, és nem kezdene egyre több ember hallgatni a feministákra, hogy a "slut shaming" rossz dolog és be kellene fejezni, addig a MGTOW-k száma nőni fog. Ha a "slut shaming" újra elterjedtebb lenne, a MGTOW-k száma csökkenne. Nem kell a törvényhozóknak pisztolyt fogni az emberek fejéhez, egyszerűen kell a "slut shaming", hogy akik nem akarnának monogámok lenni, azok rosszul érezzék magukat miatta. A társadalom érdekében ez hosszú távon szükséges.
2019. jan. 8. 13:28
 57/86 anonim ***** válasza:
80%

A Rómeó és Júliában, a valaha volt legismertebb romantikus történetben meghatározó szerepet játszott a kényszerházasság: tragédia lett a végére. A való életben pedig megszámlálhatatlanul sok ehhez hasonló tragikus eset történt az évszázadok alatt. Ha szerinted egy ilyen rendszert vissza kéne hozni, akár csak egyes részleteiben is, akkor veled van a baj. Szerencsére a civilizáció előrefelé halad és nem visszafejlődik. Szerinted csak "néha" nem működőképes egy ilyen házasság, de azt el kell fogadnod, hogy az azok az állításod szerint "ritka" esetek megnyomorított emberekkel és gyakran tragédiába torkolló konfliktusokkal végződtek.

Itt egy konkrét példa. Ha már középiskolában elfelejtetted megtanulni, pótold a tananyagot és nézd csak meg most, mi lett a nácik programjával, amiben tökéletes árja gyerekeket akartak létrehozni, azzal, hogy megszabták, kinek kivel kell szaporodni. Tudod, mi lett a vége? Egy rakás beteg gyerek, akik senkinek sem kellettek, és akikkel úgy bántak, mint egy darab szeméttel. Szuper, mi? Ugye milyen hasznos volt összeboronálni random embereket?

2019. jan. 8. 13:40
 58/86 A kérdező kommentje:
Mondom, a régi rendszerből szerintem csak a "slut shaming" szükséges hosszú távon. Az elég szociális nyomást kreálna a legtöbb embernek.
2019. jan. 8. 13:43
 59/86 anonim ***** válasza:
100%

#58 A náciknak mégis mi köze a házassághoz?

Bár ha már felhoztad, pontos amit leírtál, csak a következtetés rossz. Ugyanis érdemes megfigyelni, hogy a nácik ugyan úgy mint a kommunisták vagy liberálisok materialista szemmel néztek a házasságra, ami eleve rossz.

Ugyanis a férfi-nő kapcsolatot nem erőltetni kell vagy épp szabályozatlanná tenni, hanem komolyan kell venni.

Ugyanis a válások nagy száma pont az önző érdekek miatt van. És itt nem csak a házastársakról van szó, hanem a gyerekekről, akiknek szeretetben kell felnőnie. Épp ezért nem szabályozásokra kéne biztatni az embereket, hanem arra, hogy a házastársak szeressék egymást.

2019. jan. 8. 15:18
 60/86 A kérdező kommentje:
Ja, és a "slut shaming"-en kívül azt hiszem még az lenne jó a monogámia és a családok megőrzésére, hogy csak ne lehessen csak azért elválni, mert már nincs meg a szerelem/szikra, ha már van gyerek. Bánrslmazás miatti válással nincs bajom.
2019. jan. 8. 15:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!