Miért nem érti meg ezt a legtöbb ember?
egy kérdésem van
volt egyáltalán valaha nőhöz közöd? :)
"A legtöbb esetben egy kényszerített házasság minden, csak nem működőképes."
Túlzás. Nem legtöbbször nem működőképes, hanem néha nem az. De mondom, szerintem egyensúlyt kéne találni, nem egy az egyben visszatérni ahhoz a rendszerhez, ahol szinte biztos rosszul járt a nő ha nem házasodott meg.
Nagyrészt elolvastam ezt a sok érvelősdit, és szerintem ti elvesztek a részletekben.
Ha jól értem a kérdező arra próbál választ találni, miért van kevesebb házasság.
Szerintem az MGTOW (eddig nem tudtam mi ez, de úgy tűnik a feminizmus férfi változata), a feminizmus, és még az LBGT-t is idesorolnám, azért rosszak mert társadalmi csoportokat részesítenek előnyben, miközben bizonyos más csoportokat nyíltan támadnak (MGTOW, feminizmus). Ráadásul totál értelmetlen vonalak mentén. Ha ez nem lenne elég, ezeket a csoportokat elsősorban liberális szervezetek támogatják, akiknek (elvileg) a tolerancia lenne a céljuk.
Szerintem igenis van hatása a házasságok számára, mert a nemek közti képzelt utálat miatt nem mernek elköteleződni egyes emberek.
Ugyanakkor az (nekem) már egy szegénységi bizonyítványt jelent az illetőről, ha megtudom hogy MGTOW/feminista.
A Rómeó és Júliában, a valaha volt legismertebb romantikus történetben meghatározó szerepet játszott a kényszerházasság: tragédia lett a végére. A való életben pedig megszámlálhatatlanul sok ehhez hasonló tragikus eset történt az évszázadok alatt. Ha szerinted egy ilyen rendszert vissza kéne hozni, akár csak egyes részleteiben is, akkor veled van a baj. Szerencsére a civilizáció előrefelé halad és nem visszafejlődik. Szerinted csak "néha" nem működőképes egy ilyen házasság, de azt el kell fogadnod, hogy az azok az állításod szerint "ritka" esetek megnyomorított emberekkel és gyakran tragédiába torkolló konfliktusokkal végződtek.
Itt egy konkrét példa. Ha már középiskolában elfelejtetted megtanulni, pótold a tananyagot és nézd csak meg most, mi lett a nácik programjával, amiben tökéletes árja gyerekeket akartak létrehozni, azzal, hogy megszabták, kinek kivel kell szaporodni. Tudod, mi lett a vége? Egy rakás beteg gyerek, akik senkinek sem kellettek, és akikkel úgy bántak, mint egy darab szeméttel. Szuper, mi? Ugye milyen hasznos volt összeboronálni random embereket?
#58 A náciknak mégis mi köze a házassághoz?
Bár ha már felhoztad, pontos amit leírtál, csak a következtetés rossz. Ugyanis érdemes megfigyelni, hogy a nácik ugyan úgy mint a kommunisták vagy liberálisok materialista szemmel néztek a házasságra, ami eleve rossz.
Ugyanis a férfi-nő kapcsolatot nem erőltetni kell vagy épp szabályozatlanná tenni, hanem komolyan kell venni.
Ugyanis a válások nagy száma pont az önző érdekek miatt van. És itt nem csak a házastársakról van szó, hanem a gyerekekről, akiknek szeretetben kell felnőnie. Épp ezért nem szabályozásokra kéne biztatni az embereket, hanem arra, hogy a házastársak szeressék egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!