A petárdázásban tulajdonképpen mi a jó? Mit élveznek benne, mi az értelme?
Ünneplünk, hangosak vagyunk, szól a zene, stb.
De egy hangos durranásban mi a jó?
Ennyi erővel egy bottal üthetnének valami fém lemezt, ami kiad ilyen hangot, semmivel se adna kevesebb élményt.
A tűzijátékot értem, az legalább szép, látványos.
De a petárda se nem látványos, se semmi.
Egyetlen hanghatás, amit akár youtube-ról is le lehet játszani egész éjjel, ha valaki erre gerjed.
Mi a jó franc értelme van?
Minden évben van egy ilyen kérdés.
Fölösleges az értelmét keresni. Mondom ezt úgy hogy amíg lehetett petárdázni szerettem azt is, és szeretem a tűzijátékot is.
Van az egésznek egy feelingje, az, hogy egy évben lehet egy napig, és ilyenkor aki szereti az végre ki tudja magát élni.
Az alkohol mire jó? Nem szeretem az ízét sem, nem látom semmi értelmét, nincs rá szükségem. Valaki úgy issza mint a vizet, mert "így szabadul fel", pedig rohadtul nincs rá szüksége neki sem.
A petárda is valami hasonló. Aki szereti, az szereti, ettől ő meg nem lesz szarabb ember, hülyeség lenne ezt gondolni..
Igazából ha belegondolsz... Mit ünneplünk? Más dátumot írunk a papírra...szuper.. De akkor a szülinapon mit ünneplünk? Egy évvel közelebb a halálhoz. És húsvétkor? Eszünk, iszunk... Az emberek nagy része úgysem hívő, így sem a karácsony, sem a húsvét nem jelent semmit, csak egy alkalmat a pihenésre, kikapcsolódásra, vagy bulizásra. És ilyen a szilveszter is.
Szerintem teljesen fölösleges ezen rágódni.
BUÉK!
A petárdát én se értem, de a durrogtatást igen. Aki szereti az úgyse tudja megmagyarázni miért, aki meg nem, azt úgyse lehet meggyőzni.
Én pl vaktölténnyel lőttem el egy tárat a levegőbe, mivel szeretem.
Egyszerűen buli.
A petarda eletveszelyes. Iden is felrobbant egy par ember kezeben az a szr XD
Akkor sorolom az eseteket :) 17 éves citeramüvész csaj és a petárda: A CSAJ ÖSSZETÉVESZTETTE A KANÓCOS PETÁRDÁT EGY LEGÁLIS FÜSTBOMBÁVAL AMIT A DRUKKEREK IS KÉZBE FOGNAK!! ERGO NEM A PETÁRDA VOLT SZAR HANEM A GAZDÁJA VOLT IGEN HÜLYE HOGY AZT SE TUDTA MIT TART A KEZÉBEN !! ELTUDTA VOLNA DOBNI HA EL AKARJA ÉS NEM HISZI AZT HOGY KÉZI FÜST!
Csaszárét majórbaleset : gázriasztó pisztolyba tehető durranó patront gyújtott meg a csávó kézben ami azonnal robban eleve gázriasztó fegyverből lehet csak ki lőni!!
Van még kérdésed? Milyen érdekes hogy én annó több ezer petárdát elhasználtam és sose sem lett semmi bajom miért is talán mert tudtam használni?? Mert nem a termék szar hanem az ember hülye hozzá!!!
Ő melyik volt a 2 közül?
Eleve ez a cikk is hülyeség volt gondolj bele : szedi a szemetet és egy petárda csak úgy magától felrobban? Olyan pedárda már pedig nincs.
Meg olyan 81 éves idős nő se aki petárdát szed falevél gyanánt. Most vagy a gyutacs volt két kilométer hosszú vagy ez volt a világ leglassabban begyulladó petárdája, de sehogy nem áll össze, hogy történt. Mert ilyen a világon nincs :)
Bocs már más helyre is kiírtam :)
itt gec senki nem gondolkodik?a józan ész az megvan?hát nincs.
TÉVEDÉSEK/HAZUGSÁGOK:
1.tévhit A petárda veszélyes
Miért nem igaz:részegen,vagy ha nem tudod hogy kell (a hülye is tudja)használni akkor ne használd.A kisebbek hamarabb robbanak és nem is veszélyesek szerencsétlen vagy ha egyáltalán képes a kezedet összekormozni.
A nagyobbaknak hosszú a zsinórjuk és néha még késleltetve is vannak, ilyenből (pl dumbum 2g) már több ezret eldobtam és WWOOWW mind a tíz ujjam megvan a két kezemen.
2.tévhit:A madarakat és mindenki más élőlényt zavar a mezőn is
Abba nem gondoltok bele hogyha kimegyek/kisétálok annak alapból van zaja és elmenekülnek?Az alapzaj ha kicsit hangosabban pl beszélgetve megyek ki már semmi nincs ott.Réten pedig nem sok madár él.
3. tévhit:nagyon súlyosan környezetszennyező
Pici csillagaim elmondanám nektek, hogy már a saját hazugságaitokat is elhiszitek :D A szarul összerakott kínai silány minőségű szarok talán azok de egy dumbum/klasek vagy pantás esetleg europyrós hogy lenne az?Nézzétek meg az összetevőit ne hazudjatok főleg ne direkt.
4. tévhit:csak a hülye részeg cigányok petárdáznak
Miért lennék cigány?Miért lennék hülye és részeg?
Elárulnám, hogy ezzel nem engem hanem a cigányokat sérted(képzeld vannak köztük jó fejek is nem mind tolvaj).10 évesen dobtam először petárdát akkor aztán hú de részeg lehettem azt a betyár mindenit,lassan körbevesznek az alkoholista 10 évesek.JAJJ.Hülye pedig max az lehet aki így vakon ítélkezik tehát kedveseim magatok ellen beszéltek.(megint ha eddig nem lett volna elég)Tehát ti káromkodtok ítélkeztek gyűlölködtök hasonlítotok idegen és nem túl magas iq val rendelkező személyekhez.GRAT.
És még a mi krva @nyánkat.Értem én
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!