Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egy aspergeres tudna mesélni...

Egy aspergeres tudna mesélni milyen így élni?

Figyelt kérdés
Érdekel nagyon, hogy mit gondolnak. Meg hogyan gondolkodnak mondjuk, ha meglátnak egy másik embert. Gondolom nem ugyanaz jut eszébe, ami nekem vagy a többi embernek.
2018. dec. 23. 21:37
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

"Érdekes akkor én nem vagyok az csak majdnem ,az eq az fejlett stb de az iq is nagy"

Vigyázz, nem EQ vs IQ, hanem EQ vs SQ.

2018. dec. 24. 09:20
 12/32 A kérdező kommentje:
Ez nagyon érdekes. :O és ezt áldásnak vagy átoknak veszitek inkább?
2018. dec. 24. 11:16
 13/32 anonim ***** válasza:
56%
Menstégemre nehéz ,megállapitani ,mert csak az aspergerest zavarja a hangos ,sziréna meg ilyenek ez normálisakra is igaz ,meg káószt látnak ,ha fel hajtasz pár felest te is zavarosan látsz mindent értittek !egy normál ember is eltud bambulni a ,részletekbe ,tehát ez sem valós ,ja a normális ember is lehet ,spirituális
2018. dec. 24. 12:13
 14/32 A kérdező kommentje:
Nagyon érdekes. És a karácsonyt hogy látod?
2018. dec. 24. 13:56
 15/32 anonim ***** válasza:
Feketén
2018. dec. 24. 14:01
 16/32 anonim ***** válasza:
Hol a hó!?
2018. dec. 24. 14:02
 17/32 A kérdező kommentje:
Talán igazad van. Tényleg nagyon szürke így.
2018. dec. 24. 23:28
 18/32 A kérdező kommentje:
És a szexet hogyan látjátok? Abban is a részletet keresitek?
2018. dec. 24. 23:30
 19/32 anonim ***** válasza:
41%
Én amugy,nem vagyok az ,kérdező én csak érdekes vagyok!a szexben nem a részleteket nézem
2018. dec. 25. 00:17
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Hogy áldás vagy átok, az nagyon függ attól, hogy mi a konkrét problémája az illetőnek. Lehetnek nagyon komoly nehézségei valakinek, vagy alig valami. Attól is nagyon függ, hogy milyen családban nőtt fel az illető, ha gyerekkorában folyton szidták, bántották, az nagyon tudja nehezíteni, hogy az illető megismerje és elfogadja a saját problémáit és erősségeit. Az is nagyon egyénfüggő, hogy kinek mekkora a szociális igénye. Nekem nem igazán voltak barátaim az iskolában sosem, de ez nem zavart, kivéve, mikor beteg voltam, és nem tudtam, kitől kérjem el a házit. A tesómnak hasonlóan alig voltak barátai, és ő viszont nagyon szenvedett ettől a helyzettől.

Én személy szerint boldog vagyok így, ahogy vagyok, és nem cserélném el az autisztikussághoz kötődő jó és rossz tulajdonságaim összességét a jobb szociális képességekre. Sőt, az én számomra az a normális, amilyen én vagyok, és a neurotipikusokat (igazi normálisokat) látom furcsának, akik nem látják ennyire a részleteket, nem gondolkoznak azon, hogy egy gép hogyan működik, nem akadnak fenn a nem tökéletesen precíz fogalmazáson, és azt várják, hogy kitaláljam a gondolataikat. De tudom, hogy sok ilyen ember társadalmában élek, ezért alkalmazkodom a helyzethez. Amúgy, ha lenne egy kapcsolóm, amivel váltogathatnék a neurotipikusság meg a mostani állapotom között, akkor néha használnám, de nem szeretnék örökre neurotipikus maradni.

2018. dec. 25. 10:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!