A kurdokról tudnátok nekem mesélni?
Főleg a természetükre vsgyok kíváncsi. Nemrég jött pár erasmusos kurd de még nem volt időm sokukkal beszélgetni, csak az egyikükkel, ő nsgyon aranyos de nyílván nem tőle akarom ezeket megkérdezni.
Szóval valaki tudna mesélni róluk? Vagy valami neten található infó mondjuk a kultúrájukról és hagyományaikról esetleg?
Köszi!
Nagyon sokkal találkoztam már. Kölnben élek.
Nagyon kedves, aranyos, jóindulatú emberek. Rosszat nem tudok róluk mondani. Dolgoznak, adóznak, tanultak. Egyik orvosom is kurd!
Kultúra, hagyományt a mai 21. században hanyagoljad, elméletileg minden népnél van, gyakorlatilag nem létezik (tudom, kicsit csípős megfogalmazás, de ez van). Azt tudjad, hogy a kurdoknak nincs önálló országuk, hanem 4 ország között vannak szétszórva. Jogilag Kurdisztán autonómia Észak-Irakban (iraki Kurdisztán) van, és Szíriában (szíriai Kurdisztán) létezik. Ezeket a területeket nagy harcban sikerült megszerezniük és kiharcolniuk a jogaikat. Iránban pedig Kurdisztán tartomány van, de Irán, mint tudjuk, eléggé egy kevert hely.
Törökökkel nincsenek jóban! Akármelyik kurdot megkérdezel, legyen az szíriai, iraki, iráni, vagy törökországi, azt mondja, hogy a török politikusokat nem szeretik, mert szítják a tüzet, emellett rengeteg a török nacionalista, ezért őket sem szeretik. Törökországban működik egy kurd csatorna és egy kurd rádióállomás. Ezen kívül kurdul még csak beszélni sem lehet, Kurdisztán szótól pedig rosszul lesznek a törökök. Többet nem kommentálom, mert 1000 plusz egy oldalt lehetne mesélni.
De a lényeg az elején van.
Tegnap elmentem velük este iszogatni, 2 srácnak már lett is itt msgyar barátnője. Beszélgettem velük tényleg nagy az összetartás, egy ismeretlen srác rácsapott az egyik lány fenekére és egyből indultak a srácért. Kurdul beszélnek egyébként tegnap pár szót meg is tanítottak. Tényleg végtelen kedvesség van bennük, a török ellenszenv pedig feltűnt tegnap mikor szóba jött a politika. :D
Köszi a válaszokat egyébként mindenkinek ment a zöld!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!