Tudnátok kicsit mesélni a hippikről? (LENT)
Na szóval.Csak arról lenne szó hogy megtetszett ez az életforma és töbet szeretnék tudni arról miben hittek,hogyan éltek...stb (A wikipédiában nem találtam
semmi olyat...)
Menj a youtube-ra és nézd meg a Hair-t, meg sok woodstock-videót. Költözz egy VW kisbuszba, miután lefestetted neonrózsaszínre és neonzöldre, nagy narancssárga virágokkal, fogj egy tarisznyát, és vágj neki a világnak. :)
Különben szívesen éltem volna akkor és hippiként. És figyi, könyvtár szóba sem jöhet? Egy valamirevaló könyvtáros sokat tud neked segíteni...
Nekem is megtetszett ez az életforma és igazán magaménak is érzem.
A hippi életérzés alapja a szeretet szabadsága és a szabadság szeretete. Az élet minden formáját támogatták, ezért nyíltan felléptek a háborúk ellen és az emberi jogok mellett. Nem csak az embereket tisztelték, de a természetet és az állatokat is. Szabadságot hírdettek és az élet élvezetét.
A természet szeretete és a vidámság az öltözködésükben is meglátszott. Előszeretettel hordtak színes, virágos, kényelmes ruhákat és kiegészítőket.
Életfelfogásukhoz szorosan kapcsolódott a spiritualitás is, vonzotta őket Kelet misztikája, főleg a buddhizmus. Elsősorban azért, hogy a droggal elért tudatállapotokat természetes módon, meditálással is meg tudják valósítani.
A hippi személyiség szabad, vidám, kedves, de lázadó is.
Szabad szellemű, saját elképzeléseik szerint élő csoportosulás. Védik az Földet (természetet) gyűlolik a háborukat a gyilkolást. Ugy élnek hogy a legkevésbé zsákmányolják ki Föld Anyát. Nomád életet élnek,sehova nem tartoznak, sehol nem.maradnak meg hosszu ideig (gyerek kotelezo iskolazottsaganal ez maceras eletforma). A filmekben sokszor abrazoljak őket drogot (fű) hasznalo suhanckent ami nem áll annyira messze a valosagtol...nézopont kerdese.
Amugy meg nem.tudom.hogy tetszhet egy olyan eletstilus amirol azt sem.tudod.hogy micsoda/mivel jar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!