Ismeritek a gótokat? Tudtok róluk mesélni? ( lent )
Én aránylag sok gótkoncerten, buliban jártam (többé-kevésbé én is gótnak számítok), igazából ez a depresszió téma, az "angst" inkább csak a dalszövegekben nyilvánul meg, maga a szubkultúra nem nevezhető beborultnak, a bulikon általános a jó hangulat, sok mosolygó partiarcot találni gótok közt. Az eredeti vonal (postpunk, batcave, deathrock) sokkal inkább amolyan morbid, szarkasztikus, játékos horror-humorról szól mint a komorságról. Azóta igazából annyi (egymást egyébként nem kizáró) alstílusra szabdalódott fel a színtér, hogy nehéz bármiféle konkrétumot kiemelni, pláne ilyen téren, hogy "miben hisznek", ahogy a wiki cikk is írja, ez egyáltalán nem ideológiai mozgalom, hanem esztétikai, a cikkben kiemelt múlt romanticizálása se minden alfajra jellemző, a rivethead/cybergoth inkább a disztópikus, cyberpunk vagy poszt-apokaliptikus témák felé mozdul el, de - nagyjából - mindegyikre jellemző egyfajta eszképizmus, menekülés a jelen társadalmától.
A zenén túl is jellemzőek bizonyos markánsabb közös témák és érdeklődési körök, irodalomban, filmekben, hobbikban egyaránt.
Mára szerintem a hazai gót szubkultúra eléggé hanyatlóban van, kissé "kiöregedett", a mai tizen- és kora huszonévesek között már kevés gótot találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!