Ti hogy szoktátok lekoptatni a kéregetőket?
Én általában azt mondom nekik, hogy nincs nálam készpénz meg, hogy diák vagyok. De megesett, hogy odajött hozzám egy cigány és elkezdte nekem oszatni, hogy "hallod tesókám..." pedig lány vagyok. Engem ne tesókázzon egy hulladék... szóba se álltam vele, megse hallgattam hogy mit akar hanem ott hagytam, elsiettem. Az meg nyerítezett és szitkozódott utánam. Annyira megijedtem, hogy szinte már futottam mert féltem, hogy utánam jön.
Egy másik ilyen esetben meg mondtam németül, hogy "Entschuldigung ich verstehe es nicht". Hátha békén hagy. Erre a válasz; "Kein problem, euro ist besser."
Mindig jönnek azzal a sz*r dumával, hogy nincs pénzük haza menni, éheznek, nem tudnak kaját venni a gyerekeiknek, betegek stb. Közbe meg makk egészségesek, tudnának dolgozni és ami a legfontosabb, hogy egyáltalán nem úgy néznek ki mint aki csóró. Nem fogok előttük turkálni a táskámban meg a pénztárcámban.
A másik ami felháborít az az, hogy egy kávézó teraszán nem tudok megenni egy nyomorult melegszendvicset meg meginni egy kávét mert oda is oda jönnek kéregetni és b*sznak rá, hogy épp tele a pofám és ennék, akkor is zaklatnak.
Ti mit mondtok a kéregetőknek ha nem akartok nekik pénzt adni? Mit tesztek ilyen esetben?
Előre is köszönöm a válaszokat.
21/L
Pont tegnap volt egy ilyen. Én azt mondtam, ha munkába megyek, sosincs nálam pénz. Erre visszakérdezett, hogy apró se?
De, van apró nálam, de az nekem kell, ahogy minden pénz, amit megkeresek. El lehet menni dolgozni, egy csomó helyen munkaerőhiány van, nálunk is. De tudom, hogy egyszerűbb egész nap ülni a szupermarket előtt, jajongni és hajlongani a kis papírpohárral. Ráadásul a kéregetők egy része koldusmaffia. Tudom, látom. A kedvencem, amikor a bankautomata mellett ülnek.
#22:
meg a BKV automaták mellett
kártyával fizetek, de odajön megkérdezni van e egy kis apróm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!