Ti hogy szoktátok lekoptatni a kéregetőket?
Én általában azt mondom nekik, hogy nincs nálam készpénz meg, hogy diák vagyok. De megesett, hogy odajött hozzám egy cigány és elkezdte nekem oszatni, hogy "hallod tesókám..." pedig lány vagyok. Engem ne tesókázzon egy hulladék... szóba se álltam vele, megse hallgattam hogy mit akar hanem ott hagytam, elsiettem. Az meg nyerítezett és szitkozódott utánam. Annyira megijedtem, hogy szinte már futottam mert féltem, hogy utánam jön.
Egy másik ilyen esetben meg mondtam németül, hogy "Entschuldigung ich verstehe es nicht". Hátha békén hagy. Erre a válasz; "Kein problem, euro ist besser."
Mindig jönnek azzal a sz*r dumával, hogy nincs pénzük haza menni, éheznek, nem tudnak kaját venni a gyerekeiknek, betegek stb. Közbe meg makk egészségesek, tudnának dolgozni és ami a legfontosabb, hogy egyáltalán nem úgy néznek ki mint aki csóró. Nem fogok előttük turkálni a táskámban meg a pénztárcámban.
A másik ami felháborít az az, hogy egy kávézó teraszán nem tudok megenni egy nyomorult melegszendvicset meg meginni egy kávét mert oda is oda jönnek kéregetni és b*sznak rá, hogy épp tele a pofám és ennék, akkor is zaklatnak.
Ti mit mondtok a kéregetőknek ha nem akartok nekik pénzt adni? Mit tesztek ilyen esetben?
Előre is köszönöm a válaszokat.
21/L
Nálam ez így néz ki:
- Szia, ne haragudj...
- Nem haragszom.
És azzal a lendülettel tovább is megyek. Ők meg békén hagynak.
Vagy volt amikor kicsit volt már a fejemben, láttam, hogy jön felém a csöves kéregetni, és nem tudom miért, elkezdtem artikulálatlanul üvölteni. Úgy meglepődött, hogy inkább hozzám se szólt. :D
Vagy az is előfordult, hogy ha sikerült megállítania és sikerült végigmondania a meséjét, azt válaszoltam neki, hogy:
- Új zokni van rajtam.
Aztán a váratlan választól lefagyott, én meg mentem tovább az utamra.
Ha váratlant húzol elő, arra nem tudnak reagálni úgy néz ki. :D
mennyi áldott lélek firkál gyakorira, elképesztő
nálam mindig van fémkétszázas, hogyha valaki kér, akkor tudjak adni legalább valamit.
nem azért kéregetnek, mert személyspecifikusan akarnak titeket zaklatni, hanem mert az utcán rohadnak el élve, és nincs mit enniük, inniuk
egyszer próbáljátok ki a csúcsra járatott, és még viccesnek is gondolt elutasítás helyett, hogy adtok valakinek pár száz forintot. nem fogtok belehalni, garantálom.
talán azért, mert aki az utcán él, az csak úgy tudja ezt a dolgot elviselni, ha iszik
felesleges pár száz forinton erkölcscsőszködni, költse, amire akarja. nem mindegy?
"nem millió forintokról beszélünk, te szerencsétlenség, hanem hetente pár száz forintról"
Tegyük fel minden nap adsz valakinek egy 200-ast. Az éves szinten 72800 forint. Ha el akarod ezt osztogatni, osztogasd, egészségedre, támogasd csak a koldusmaffiát, én valahogy jobb dolgokra is el tudom költeni ezt az összeget mint egy halom lusta alkoholista napi kannásborára.
és gondolod ebből az évi 70ezerből veszel magadnak boldogságot?
egyszer próbáld ki milyen érzés adni. aztán, ha szörnyű, akkor többet nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!