Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit kellene tanulnom, hogy...

Mit kellene tanulnom, hogy "piacképes" szakmám legyen?

Figyelt kérdés

Lassan közeledik a pályaválasztás, el kellene döntenem, hogy merre menjek a középiskola után, de egyelőre fogalmam sincs.

Mindenképpen valami olyan szakmát szeretnék, ami használható tudást, ad, el tudok vele helyezkedni, és megélni belőle ITTHON, mert nem szeretnék külföldre költözni. Szóval amire van kereslet.

Pár szó magamról:

- 17 éves gimnazista lány vagyok

- jó tanuló, humán beállítottságú, a reál tárgyak sajnos nem mennek olyan jól, meg jobban is szeretem a humán tantárgyakat

- eléggé introvertált vagyok, nem szeretek pl szerepelni az osztály előtt, ha csapatban kell feladatot megoldani, akkor is inkább a háttérbe húzódok, de jobban szeretem az egyéni feladatokat

- nem vagyok túlságosan kreatív, de a monotonitást jól viselem

Ezek alapján tudnátok tanácsot adni, hogy mégis milyen irányba kellene tovább tanulnom? Mindenképpen olyan valamit szeretnék, ami nem "büfészak", hanem el tudnék benne helyezkedni, egy jól fizető munkakörben. Persze az is fontos, hogy valamennyire szeressem is csinálni, passzoljon a személyiségemhez.

Ha bárkinek van bármi értelmes ötlete, az jöhet, de szépen kérlek, hogy ha csak troll választ tudsz adni, inkább ne írj semmit.

2018. dec. 19. 22:05
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
37%
Én nem jogra járok, de nagyon sok embert ismerek, aki ilyen területen van, családban is van jogi végzettségű. Mindegyikük a szakmájukban dolgozik, egy még nem diplomázott le (nyelvvizsga hiánya miatt) de gyakornokoskodik így is. És szeretik azt, amit csinálnak. Szóval én ehhez ennyit tudok hozzátenni.
2019. jan. 8. 21:26
 22/24 anonim ***** válasza:
50%
Jogi diploma tényleg nem éri meg általánosan az tény. De az hogy 4-es matekal informatikai kar hát az erős tulzás, látszik hogy ezt az irta aki nem ért rendesen az infohoz. Az informatika az matematika. Persze vannak ilyen programozó palik akik tudnak 1-2 nyelven, de azt is felszinesen, nem véletlenül az informatika tetején nagyrészt matematikusok és fizikusok vannak.... Szóval lehet hogy itt az emberek nem értenek a joghoz de hogy tesem érted hogy mit beszélsz azis biztos.
2019. jan. 9. 15:28
 23/24 anonim ***** válasza:
Ja és még a kérdező ezt is mondta " nem vagyok túlságosan kreatív" tehát az informatikát ha lehet ne keverjük ide.
2019. jan. 9. 15:30
 24/24 anonim ***** válasza:
57%

Utolsó, valóban nem az én területem az informatika, én csak jogot tanulok, ami teljesen haszontalan a piacon ma már, erről tudok nyilatkozni és pont!

Kevés joghallgató van, aki ezt ilyen nyíltan és őszintén kimeri mondani mert hát ugye az egó így meg úgy...

Ha nem informatika, egy négyes matekkal, egy kis szorgalommal, az EÜ-pálya is nyitva áll a kérdező előtt, aminek elég széles skálája van, nemcsak az orvosi! Kicsit körbe kell nézni és máris rájön, hogy rengeteg lehetősége van ha kicsit is érdeklődő és négyes a reál tárgyakból! Mert ha valaki négyes, arra már nem lehet azt mondani, hogy hülye reál tárgyakból!

2019. jan. 9. 16:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!