Humán beállítottságúként felejtsem el, hogy piacképes diplomám legyen? 18L
Akárcsak a diákok többsége én is humán beállítottságú vagyok : töri, magyar angol, német jöhetnek dögivel.
Érdekel a jog, a politika, EU szervezete, e mellett "jó kiállású" vagyok, tipikusan az a mindenről van véleménye embertípus, szeretek vitázni, érvelni, bizonyítani, s nem csak a levegőbe beszélni. Maximalista vagyok.
Jövőre érettségizem + felvételizem. Sok minden volt már tervben pl:
- igazságügyi igazgatási szak, viszont elbizonytalanodtam, lehet nem az én szakom lenne, ugyan érdekes amit tanítanak, de nincs EU rész benne, nem tudnám használni az angol nyelvet (értsétek a tanmenetben nincsen angol oktatás)
- az előzőnek a "kistesója" a munkaügyi és társadalombiztosítási szak, ami jobban tetszik mint az igazságügyi, viszont itt is az a bajom, hogy a nyelvoktatás hiányzik
- nemzetközi tanulmányok : álomszak lenne, de sajnos be kell látom, hogy 470 pontot lehetetlen összeszednem..
S végül, de nem utolsó sorban a politológia. Tetszik a szak, több egyetem tanmenetét is átolvastam, érdekesek a tantárgyak, mindig is érdekelt a történelem, a történelem politikája, van benne angol, és még más tantárgy is pl : közgazdaságtan, némi jog, retorika. Ezeket mind szeretem. Két gond van, eszem ágában sincs politikusnak lenni, s tudom, a politológus az nem politikus, de mindenhol azt írják, hogy a siker érdekében csatlakozni kell egy párthoz. Másik gond, hogy mindenhol borzasztó lehúzást kap : lehetetlen vele elhelyezkedni, büfé / kamu szak..
Van tervem, nem is kevés..pl: Mivel úgy érzem önmagában talán a politológia kevés lenne, ezért úgy gondoltam, hogy párhuzamosan jelentkeznék egy felsőfokú szakképzésre is, plusz e mellé még OKJ-t is bevállalnék, így már talán több lábon állhatnék.
Van értelme?
Azta. De irigylem azokat, akik ennyire céltudatosak már 18 évesen. :) Én még azt se tudom, egyetemre való vagyok-e, azt meg főleg nem, hogy mit akarok csinálni.
19/l
# 4
A kérdező céltudatosnak tűnik? Azt sem tudja, hová menne.
Egyébként a politológiát nyugodtan felejtsd el, mert az arra elég, hogy éhen halj.
Ad-e valamelyik humán szak piacképes diplomát? Nem.
Humán beállítottságúként rendelkezhetsz-e piacképes tudással? Igen. De nem árt, ha máshogy állsz hozzá a felsőoktatáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!