Mi lehet Puzsér Róbert mbti típusa?
Nem, nem káros. Ezt én is egy pszichológia szakos hallgatótól hallottam.
Akkor káros, ha megszállott lesz tőle az ember. Ebben az esetben szerintem nem ez a helyzet.
Én olyanokkal beszéltem, akik a szakmában dolgoznak aktívan.
A pszichológus-hallgató ismerősöd nyugodtan megmutathatja e kérdést bármely tanárának, kíváncsi lennék mit szólnának hozzá.
Na először is tisztázzuk. Egy szakmabeli véleménye semmit nem ér. A bizonyíték vagy a cáfolat érvényes. A vélemény nem oszt, nem szoroz. Találjon feloldhatatlan logikai tévedést az mbti-n belül vagy tárgyi bizonyítékot, ami igazolja, hogy téves a személyiségmodell és akkor van miről beszélni. A tekintélyelv viszont butaság.
Puzsér minden bizonnyal INFJ. Nem abból kell kiindulni, hogy Sokat beszélt, tehát extrovertált, szokott gondolkodni, tehát thinker, hanem a kognitív funkciók dominanciájának sorrendjéből és irányából.
Puzsér Minden esetben az elvont összefüggésekből indul ki. A jelenségeket működtető elvekből, a teljes kép megismerése számít neki és, hogy ebből mi fog következni. Ahogy ő is fogalmazott számára az analógiás gondolkodás az elsődleges, hangsúlyosabb, mint a logikus.
Kevésbé foglalkozik a tárgyi bizonyítékokkal, a felállított elmélet belső logikája érdekli. Ha valaki utánaolvas a kognitív funkcióknak láthatja, hogy ezek az introvertált intuíció és az introvertált gondolkodás sajátjai.
Az érzéseit tekintve pedig mindig mások érzései vannak a középpontban, mindig mások érzéseiből indul ki, soha nem a sajátjából. Minden alkalommal moralizál és leképezi mások érzéseit.
Az INFJ-k folyamatosan azt csinálják, hogy beleképzelik, beleérzik magukat mások helyébe. Leképeződik bennük az, hogy mások miként éreznek és ezt összevetik azzal a "képlettel", amit az intuícióiból és a gondolkodásából összeállított. Ez rendre konfliktusokat szül benne és azt eredményezi, hogy változtatni akar a környezetén.
Az is megfigyelhető, hogy mindig a híres infj-kről beszél a legnagyobb szenvedéllyel, mert az általuk felvetett problémák találnak be neki zsigerileg. Hitler, Ghandi (és a leírások alapján valószínűleg Jézus is) Infj volt.
23as + Hamvas is INFJ.
Puzsér NiFe használo az biztos de szerintem ENFJ.
Igen ENTP-nek hiszi magát de valoszinű nem ismeri a kognitiv funkciokat és nem érti mit jelent, hogy P vagy J valaki. Nem ismeri a modellt csak kitoltot egy gagyi tesztet.
Nagyon sok embernek nem az a tipusa amit hisz. Nincs ebbe semmi szokatlan.
Puzsér egyértelműen Ni, tankönyvszerűen hozza Ni leirást több szempontbol is. Nagyon merev nézeteiben, mondhatni csőlátasu. Sokkal jellemzőbb J-re. Ez a merevség inkább az absztrakt és elvi igazságokra vonatkozik. Ebböl a legvaloszinübb xNFJ.
Nincs azaz érték semleges de kritikus attitudje mint egy magas Ti használonak mint az ENTP.
Ugyanakkor nagyon érzelem vezérelt es idealista.
A közjót önmaga érdekei sorolja Fe.
Biztos, hogy nem véletlenül xNFJ gondolkodok foglalkoztatják.
Nem láttam Jung es Hamvas rajongo ENTP-t, se Puzsérhoz hasonlot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!