Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi lehet Puzsér Róbert mbti...

Mi lehet Puzsér Róbert mbti típusa?

Figyelt kérdés

2018. dec. 14. 11:13
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
76%

Nem, nem káros. Ezt én is egy pszichológia szakos hallgatótól hallottam.

Akkor káros, ha megszállott lesz tőle az ember. Ebben az esetben szerintem nem ez a helyzet.

2018. dec. 14. 19:35
 22/34 anonim ***** válasza:
29%

Én olyanokkal beszéltem, akik a szakmában dolgoznak aktívan.

A pszichológus-hallgató ismerősöd nyugodtan megmutathatja e kérdést bármely tanárának, kíváncsi lennék mit szólnának hozzá.

2018. dec. 14. 19:47
 23/34 anonim ***** válasza:
98%

Na először is tisztázzuk. Egy szakmabeli véleménye semmit nem ér. A bizonyíték vagy a cáfolat érvényes. A vélemény nem oszt, nem szoroz. Találjon feloldhatatlan logikai tévedést az mbti-n belül vagy tárgyi bizonyítékot, ami igazolja, hogy téves a személyiségmodell és akkor van miről beszélni. A tekintélyelv viszont butaság.

Puzsér minden bizonnyal INFJ. Nem abból kell kiindulni, hogy Sokat beszélt, tehát extrovertált, szokott gondolkodni, tehát thinker, hanem a kognitív funkciók dominanciájának sorrendjéből és irányából.

Puzsér Minden esetben az elvont összefüggésekből indul ki. A jelenségeket működtető elvekből, a teljes kép megismerése számít neki és, hogy ebből mi fog következni. Ahogy ő is fogalmazott számára az analógiás gondolkodás az elsődleges, hangsúlyosabb, mint a logikus.

Kevésbé foglalkozik a tárgyi bizonyítékokkal, a felállított elmélet belső logikája érdekli. Ha valaki utánaolvas a kognitív funkcióknak láthatja, hogy ezek az introvertált intuíció és az introvertált gondolkodás sajátjai.

Az érzéseit tekintve pedig mindig mások érzései vannak a középpontban, mindig mások érzéseiből indul ki, soha nem a sajátjából. Minden alkalommal moralizál és leképezi mások érzéseit.

Az INFJ-k folyamatosan azt csinálják, hogy beleképzelik, beleérzik magukat mások helyébe. Leképeződik bennük az, hogy mások miként éreznek és ezt összevetik azzal a "képlettel", amit az intuícióiból és a gondolkodásából összeállított. Ez rendre konfliktusokat szül benne és azt eredményezi, hogy változtatni akar a környezetén.

Az is megfigyelhető, hogy mindig a híres infj-kről beszél a legnagyobb szenvedéllyel, mert az általuk felvetett problémák találnak be neki zsigerileg. Hitler, Ghandi (és a leírások alapján valószínűleg Jézus is) Infj volt.

2019. febr. 9. 04:34
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
Azzal egyetértek, hogy Puzsér Ni-t használ, viszont a Te funkciója is elég szembetűnő, tehát szerintem xNTJ. Az, hogy nem saját magából indul ki, nem funkció-függő, hanem egyszerűen magas intelligenciára vall. Minden értelmes ember tisztában van vele, hogy nem csak a saját kis világa és a saját kis gondolatai léteznek.
2019. febr. 9. 08:58
 25/34 Kini :)) ***** válasza:
48%
ENTJ-re, vagy ENTP-re tippelnék.
2019. febr. 11. 00:11
 26/34 anonim ***** válasza:
Ha nem kognitív funkciók alapján, hanem betűk alapján megyünk, akkor számomra INxJ. I, mert mindig kész gondolatok tár ki, amiket önmagában már osztályozott, mérlegelt. N, mert összefüggésekben gondolkodik, és a T/F helyzetét nem tudom eldönteni. Sokszor érzelmi központúbbnak érzem, mint racionálisnak (ámbár ez is nagyon magasan van nála). Hogy Fe, vagy Te, azt nem tudom eldönteni. J pedig, mert mindig pontos, precíz, és megalapozott, ahogy említette megfontolt és mérlegel, ebből jön az Ni. Így a kognitív funkciók is illenek rá: Ni-Te-Fi-Se, ezeket nem akarom már kifejteni, de ha vita része lesz, megteszem. A Te vagy Fe aux a kérdés szerintem. Minimális Si-t én is érzek benne, azért jöhetett az ESTJ válasz.
2021. febr. 9. 13:59
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

23as + Hamvas is INFJ.

Puzsér NiFe használo az biztos de szerintem ENFJ.

2022. febr. 17. 14:32
 28/34 balk03 válasza:
Az egyik Önkényes Mérvadóban, ha jól emlékszem ebben ( https://www.youtube.com/watch?v=SiTKp-mdKdw), Oszi úgy hivatkozik rá, hogy "Te mint vitázó személyiségtípus". Persze lehet, hogy csak mint megnevezés használta, viszont már többször is említették az mbti-t és Puzsérra illik is az ENTP.
2022. aug. 30. 01:25
 29/34 balk03 válasza:
Pontosítok. Ebben az ÖM-ben ( https://www.youtube.com/watch?v=fKD-cK_SgQo), pont az MBTI-ról van szó, ahol 1:40-nél tisztán elhangzik, hogy Puzsér vitázó, tehát ENTP.
2022. aug. 30. 01:36
 30/34 anonim ***** válasza:

Igen ENTP-nek hiszi magát de valoszinű nem ismeri a kognitiv funkciokat és nem érti mit jelent, hogy P vagy J valaki. Nem ismeri a modellt csak kitoltot egy gagyi tesztet.

Nagyon sok embernek nem az a tipusa amit hisz. Nincs ebbe semmi szokatlan.

Puzsér egyértelműen Ni, tankönyvszerűen hozza Ni leirást több szempontbol is. Nagyon merev nézeteiben, mondhatni csőlátasu. Sokkal jellemzőbb J-re. Ez a merevség inkább az absztrakt és elvi igazságokra vonatkozik. Ebböl a legvaloszinübb xNFJ.

Nincs azaz érték semleges de kritikus attitudje mint egy magas Ti használonak mint az ENTP.

Ugyanakkor nagyon érzelem vezérelt es idealista.

A közjót önmaga érdekei sorolja Fe.

Biztos, hogy nem véletlenül xNFJ gondolkodok foglalkoztatják.

Nem láttam Jung es Hamvas rajongo ENTP-t, se Puzsérhoz hasonlot.

2022. aug. 31. 07:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!