A férfiak miért nem pisilnek soha vendégségben?
Objektíven nem tudjuk kijelenteni, hogy a férfiak nem mertnek elmenni pisilni vendégségben :) Ha csak nem végeztél országos szintű kutatást egy akdreditált intézménnyel.
A te szubjektív meglátásod semmit sem jelent, ahogy az enyém sem, szóval lényegében értelmetlen a kérdés, mert az alap feltételezés, amire épül is feltétlenűl igaz...
Istenem... :D Dehogy van masszív húgyszag. Van sok-sok fa körülöttünk, meg hát annyira ő sem hülye, hogy a 40 fokban pisiljen, amikor az elpárologna. Estefelé szokott, vagy éjszaka, vagy reggel. Szereti a tiszta levegőt, szellőt, hogy kellemesen hűvős van stb. Én megértem. :)
Egyébként nem mondanám igénytelennek. Hamis következtetést vonsz le, ha ez alapján elítéled, ahogy én is hamis következtetést vonok le rólad, ha azt mondom (ezt a ozzászólásod véve alapul), hogy te előítéletes vagy. Amúgy rendszeresen fürdik, fogat mos, kezet mos (talán túl sokszor), nem iszik alkoholt (tehát soha nem árad belőle alkoholszag), nem dohányzik, egészséges... Nem tudom. Tényleg nem mondanám igénytelennek.
Még egyszer elnézést kérek mindenkitől. Elismerem, hogy felesleges kérdés.
jó, ne bántsuk már a kérdezőt. Véleményem szerint a barát azért mehet ki, mert egyrészt megteheti (egy zsúfolt városban, ahol nincs kert, nyilván nem lehet), másrészt mert zavarja, ha hallják a házban tartozódók - ez nem ritka.
és
Tkp zavaró is, a hangok, szagok: tervezéskor lakóépületben 2 ajtónak kell elválasztani, középületben, pl vendéglőben 3 ajtónak kell elválasztani a lakóteret, ebédlőteret, közösségi tereket a mosdótól-wc-től. Ezt a tervezői szabályt be is tartották sokáig (az építészhallgatóknak 1-es járt a zh-n, ha nem tartotta be).
Most
sok olyan lakás épül - ahol ezt már nem tartják be, egyterű-"amerikai" konyhás és tkp. csak a fürdő-wc van elválasztva a nappali terektől. Nagyon laza, 1 fő tudja jól használni az ilyen (méregdrága )lakást, ha többen költöznek, hozzá is látnak az elválasztásokhoz.
Ám a lazaságnak sajnos kapzsi-mohó gazdasági oka van: a falak helyét is hasznos m2- áron adják el a vevőknek.
"Meghitt otthont kell építeni a munkában elfáradó embereknek " - mondta régen a nagy építész, Kós Károly. Ezt az emberi elvet felülírja a mohóság.
Magam sem értem, hogy férfitársaimat miért "zaklatta fel" ennyire a kérdés --, pedig egyáltalán nem légből kapott butaság!
Vendégségben, látogatóban én is csak végszükségben megyek el p*silni. Tudatosan soha nem gondoltam végig, hogy miért, de most, hogy megkérdezted a lehetséges okokat, összeszedtem az enyéimet.
Nálam ez elsősorban tapintat kérdése. Én is kicsit kellemetlenül érzem magam, ha egy férfi ismerős a házamban megy el p*silni, hiszen szinte biztos, hogy 10 férfiből 6-nál elkerülhetetlenül a WC-csésze mellé is fröcsög-csurog, visszafröccsen a csempére, felhajtott WC-ülőke aljára, stb. Úgyhogy amint elmennek a vendégek, vagy párom, vagy én már kezdjük is a Hypós/Cillites, stb. szaniter- és csempetisztítást..., biztos, ami biztos alapon. :)
Ha az ember otthon van is olyan trehány, hogy azt mondja: "hadd fröcsögjön, majd az asszony csilli-villire letakarítja!", úgy érzem, vendégségben ez végképp illetlenség lenne. Ha mégis nagyon el kell mennem, inkább leülök, mint a lányok --, na de ezt a pasik 99%-a "b*zisnak" tartja. (Úgyhogy nincsenek illúzióim: az én WC-mben is állva fröcsög 10 vendég pasiból 10. :D)
Szóval ez elsősorban a vendéglátók iránti tapintat, udvariasság kérdése. Ha nem megyek WC-re, akkor tiszta ügy: távozásom után nem sikálással kell kezdenie a programját szegény háziasszonynak. Ellenkező esetben viszont -- még ha csak egy kézmosás kedvéért ugrottam is be a mellékhelyiségbe -- teljes joggal gondolják a háziak, hogy neki kell látni a rászáradt pisipermet eltávolításának a WC körül. :D
Kb. ennyi: tapintat, jólneveltség, gyerekszoba...
Én elszoktam menni vendégségben, de tényleg lehet zavaró, pláne ha a WC ajtaja arra a helyiségre nyílik, ahol a többiek vannak. Sok nőt zavar az, ha hallják ahogy pisil... Na ez az én "megfigyelésem"... :) Minket ha zavar, már akit zavar, az nem a pisilés hangja szerintem, hanem a férfiak ilyenkor rendszerint szépen szólva szellentenek, nem feltétlen de jó eséllyel. Ezt eltudom képzelni, hogy valakit zavar, engem nem! Úgy egyébként meg kint, a természetben (ahol nem látja senki) szívesebben végzi el a kisdolgát egy férfi, mint a WC-n. Magyarázatot nem tudok rá!
Mitől lenne húgyszag? Attól van, ha valaki 1. nem egészséges, 2. akkor ha mindig ugyanarra a helyre jár napjába többször. Az, hogy a kertben dobok egy sárgát néha, annak nincs szaga!
Ezt még eddig nem figyeltem meg, de eztán figyelni fogom! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!