Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy ilyen sok...

Miért van az, hogy ilyen sok helyesen írni nem tudó van?

Figyelt kérdés
Tényleg foglalkoztat a dolog, elég elszomorító, hogy nagyon sokan vannak itt is. Vagy nem tudják leírni a j/ly betűs szavakat, vagy összefüggéstelen a mondanivalójuk, pl. nincsen mondatközi vagy végi írásjel, így sokszor nem lehet értelmezni az egész sztorit. Ők analfabétáknak számítanak? Miért van az, hogy ilyen sokan vannak? :O
2018. okt. 6. 11:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
46%

Alapvetően az emberek nagy részének sosem volt erőssége a helyesírás. Ráadásul manapság meg az utolsó putriban is ott az okostelefon meg internet elérés.

Na meg emberek vagyunk, hibázunk, és nem vagyunk képesek mindent a nagy könyv szerint alkalmazni. És ha úgy vesszük, az írás-olvasás-beszéd valahol az egyik legösszetettebb dolog. Hatalmas lexikális tudás van a fejünkben amit folyamatosan alkalmaznunk kell a nap minden percében.

2018. okt. 6. 12:47
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Én egyet nem értek. A rolla (helyesen róla) és a tölle (helyesen tőle) honnan "jöttek"?
2018. okt. 6. 12:58
 13/21 anonim ***** válasza:
72%

Ami eszembe jutott még, hogy vannak "egyszerű" emberek. Akik ennyit tudnak. Építőiparban dolgozom, látok olyan segédmunkásokat akiktől egy majom értelmesebb.

Ránézel az emberre és látod, hogy az alapvető "rendszer működés" problémás nála. Látod ahogy olyan egyszerű feladatok komoly gondolkodásra késztetik, mint hogy hogyan tolja el A-ból B-be a talicskát.

Nehéz szavakkal leírni.

Leginkább ahhoz tudnám hasonlítani, hogy előveszem a régi, Pentium 1-es gépem, és megpróbálok rajta mai dolgokat futtatni. A feladatok, programok nagy részénél összeomlana, vagy el se indítja őket. Egyszerűen alkalmatlan rá. És olyan programokat is lassan futtatna, amik egy mai gépnek meg sem kottyannak.

2018. okt. 6. 13:03
 14/21 anonim ***** válasza:

Az iskolapadból szabadult, délutánonként itt lógó ifjaknak direkt menőség ám úgy írni, ahogy akarnak. Ebben van egy ilyen dac is. Régen voltam már iskolás, de feltételezem, ma is az az alapfelállás, hogy amit ott tanítanak "kényszerített körülmények között", azt maximum megutálni lehet.

Az viszont nem helyesírási hiba, hogy nem ismerik a hol és a hová kérdésekre szóló -ban/ben és -ba/be értelmi különbözőségét. Ez egyszerűen a saját anyanyelv nem ismerete. És ez nem is az iskola szégyene, ez a család szégyene, mert normális esetben ezt nem iskolapadban kéne megtanulni, hanem eleve tudatalattiból helyesen használni, mondjuk háromévesen. Mindenféle nyelvtani elméletek ismerete nélkül. Na persze, ha ez már a szülőknek se ment...

2018. okt. 6. 13:08
 15/21 anonim ***** válasza:
Remek magyar oktatás eredménye. Amikor minden lusta hülye gyereknek, meg adják 8 osztály. Csak azért túlkoros(többször bukott) tanulóként, ne maradjon ott az általános iskolában.
2018. okt. 6. 13:53
 16/21 Andizsuzsi ***** válasza:
Egyetértek azokkal, akik az olvasás hiányában látják a problémát.
2018. okt. 6. 13:59
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

És akkor nem elég, hogy tényleg tele van a net türhő sötét ostoba barmokkal, hanem még ki is kérik maguknak, ha valaki szóváteszi az ostoba műveletlen taplóságukat.

(Muszály, ien, kaukció, megilyed, hecet<headset> és társai. A lista végtelen. A butaság listája. Akarom mondani "listálya" XD )

2018. okt. 6. 14:00
 18/21 anonim ***** válasza:

élő

2018. okt. 6. 14:20
 19/21 anonim ***** válasza:
Te$$ én életemben nem olvastam egy könyvet sem, helyesírásom is tré, mégis leérettségiztem elég frankón. Mindig üondják, bármennyire is prolisan próbálok megjelenni, hogy úgy nézek ki mintha okos lennék, holott egy buta senki vagyok aki semmihez nem ért. És van egy helyesen írni nem tudó ismerősöm aki meg mindenhez ért. Naaa? Ebből nem lehet konzekvenciát levonni.
2018. okt. 6. 14:58
 20/21 anonim ***** válasza:
A magyar lakosság kb. 35%-a vagy analfabéta vagy funkcionális analfabéta
2018. okt. 6. 16:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!